1. Na nudnej rozlúčke so slobodou

Kamarát sa lúči so slobodou a oslava sa celý večer tiahne v nudnom a ospalom tóne. Neviete sa dohodnúť čo sa bude piť, niektorí nechcú piť vôbec a celú párty zahaľuje duch otrávenosti a trápnosti. Vtedy musíte povstať, byť sviňa a urobiť niečo čo párty poriadne nakopne. Neviete ako? Vypite 5 vodiek za sebou a niečo vás už napadne... Aj keď sa to možno budúcemu ženíchovi nebude páčiť a zopár ľudí na oslave si zahundre, o pár rokov keď sa na tú žúrku bude spomínať, budú všetci radi, že ste tam boli...

 

2. K neslušným ľuďom, na ktorých ste boli slušní

Podržali ste niekomu dvere, pustili ste ho v zápche pred seba, alebo niekomu dovolili sa v obchode predbehnúť, lebo mal len zopár vecí? To je skvelé! Máte dobrý skutok na tento deň. Ak sa však daný človek ani nepoďakuje za to čo ste pre neho urobili – máte právo byť sviňa. Pri dverách povedzte pekne nahlas „Nemáte za čo!“, v zápche trúbte tak dlho kým je auto pred vami a v obchode mu medzi jeho veci prihoďte niečo navyše, alebo mu niečo odoberte keď sa nedíva. Tí ľudia si to zaslúžia.

 

3. Keď do vás frajerka držkuje

Staré pravidlo hovorí: „Mužovi môžete povedať buď ŽE má niečo urobiť, alebo KEDY A AKO to má urobiť, ale nikdy tieto dve veci naraz.“ Ja jasné, že vo vzťahu robíme jeden pre druhého občas aj veci čo nás nebavia. (Čo sa týka frajeriek, sú to väčšinou veci týkajúce sa sexu...) Ale robíme ich, pretože máme toho druhého radi. Ženy však často od nás niečo chcú a aj keď im povieme, že to urobíme, otravujú ďalej. Dokola a dokola. No a keďže každý vzťah by mal mať svoje hranice, nebojte sa občas svojej frajerke rázne vysvetliť, že viete o tom čo od vás chce a že to urobíte. A čím viac vás tým bude otravovať, tým viac to oddiali. Je pravda, že to nemá logiku. Ale v našich mužských životoch predsa nemá logiku väčšina vecí, nie?

 

4. Keď sa neozve nikto iný

Hlavným prínosov svíň a sviniarov pre tento svet je, že sa ozvú vtedy, keď ostatní držia hubu. Ak všetci vedia o prúseri a každého situácia se... zlostí a nikto nie je schopný s tým nič urobiť, je čas aby ste na chvíľu boli sviňa. Ak ide o prácu – zvolajte stretko a donúťte ludí o probléme hovoriť. Ak ide o súkromie, donúťte ľudí ktorých sa to týka sa konečne vymáčknuť. Sviňa sa vždy postaví a prevezme vedenie. Nenechajte iných hovoriť za vás.

 

5. Keď niečo riešite s inou sviňou

Ak sa dostanete do otvoreného konfliktu s inou sviňou, nemáte inú možnosť, len byť sviňa tiež. Je to fér súboj a preto je fér sa znížiť na úroveň vášho protivníka. Toto je jedna z mála situácii kedy platí pravidlo – väčšia sviňa vyhráva.

 

Takže pamätajte – ozajstný chlap nie je sviňa. No zároveň vie, kedy sviňa treba byť. Držíme palce, aby ste tieto situácie vždy rozoznali.

Zdroj: https://www.askmen.com/top_10/entertainment/top-10-moments-when-you-need-to-be-an-ahole_1.html