Podľa posledných prieskumov našej návštevnosti, väčšinu čitateľstva DM tvoria ženy. A tento fakt sa nedá len tak bohapusto odignorovať a uverejniť ďalší maskulínny článok typu „Veľký test motorových kosačiek", „6 trikov ako sa nenápadne poškriabať na gulách" alebo „Na ktoré pornofilmy sa môžeme tešiť v roku 2014". Nie, po dlhšom čase si dáme niečo z ružového smaltovaného súdka s obľúbeným Senecovým citátom: „Muži sú z Marsu a ženy sú drbnuté", na ktorý si vždy spomeniem, keď si prečítam svoj obľúbený webičinec a v ňom takýto článok.

Rozdielnosť mužských a ženských modzgov pekne ilustruje už len existencia tohto článku, keďže pojednáva o tom, čo robiť, keď vášho chlapa balí pred vami druhá ženská. Kým my chlapi vieme, že „Nebude dňa, ni nedele, ni pondelka, kedy ženu, zdieľajúcu lože druha svojho požiadaš, čo i len v mysli; i ak tak vykonáš, opovrhnutie druha tvojho i ostatných naveky žať budeš" (Leviticus, 3:18), ženy rozmýšľajú mierne odlišne, čím myslím úplne naopak a ich pohľad je menej religiózny a viac vedecký. Matematicky by sa dal vyjadriť asi takto: P = K.(a+b), kde P znamená, ako veľmi sa im chlap páči, a a b vyjadrujú premenné, ako fyzická príťažlivosť, bohatstvo atď. a K znamená kvocient dostupnosti, pričom platí nepriama úmera, že čím menej dostupný muž je, tým vyšší kvocient: 

  • Single = 1
  • Vážny vzťah = 2
  • Manželstvo = 3

A toto redakcia ženy.sk dobre vie, preto ponúka dobré rady, a tým dobré myslím blbé a radami myslím kraviny, ako si toho vášho chudáka nenechať čórnuť spred nosa. Takisto v žene.sk vedia, že ľudské samice sa nedorozumievajú bežnou verbálnou komunikáciou, ale tajomnou zmesou telepatie, mimických výrazov, gestikulácie, ultrazvukov, dedukcie a indukcie, preto zabudnite, že medzi radami nájdete niečo ako „Ak vám prekáža flirtovanie vášho partnera s inými ženami, povedzte mu to.", lež treba na to ísť úplne inak:

„Choďte do útoku. Začnite sa pýtať vy na jej priateľa. Pýtajte sa normálne, bez hystérie a výčitiek na vzťahy dotyčnej s mužmi a nezabudnite medzi rečou pripomenúť, ako ste vy spolu s partnerom šťastná dvojka a že jej želáte podobný osud."

 To je geniálna rada, v praxi si to predstavujem asi takto:  

Milan je so Žanetou na nákupe / autobusovej zastávke / párty / túre / demonštrácii / plese / koncerte / diskotéke / kebabe / dopravnom inšpektoráte / skupinovej terapii, kde stretne svoju bývalú Andreu, ktorú predstaví Žanete ako svoju bývalú Andreu. Žaneta, oprávnene šípiac nebezpečie cudzoložstva, prechádza do útoku:

Žaneta: „Tak Andrejkááá? Teší ma. Si tu sama? Či s partnerom...? Či...?"

 Andrea: „Och nie, som tu sama. Odvtedy, čo sa so mnou Milan rozišiel, si nejako nikoho neviem nájsť, je to ťažké..."

 Žaneta: „Chápem. Nám je s Milanom strašne super, snáď aj ty nájdeš svojho Milana."

 Andrea: „Áno, alebo znovu toho istého." 

(Trápne ticho...) 

Andrea (mierne hystericky): „Hahaha..."

 Žaneta: „Ha... hahahaha..."

 Andrea: „Hahahahaha..."

 Žaneta: „Milan! Ideme!"

Hlavne na sebe nedajte najavo emócie, presne ako odporúča ďalšia rada. Ženy majú totiž lepší čuch ako rodézsky hatchback a strach, hnev a menštruáciu dokážu vycítiť až na osem metrov, resp. až deväť a pol, ak ste po vetre. Hnev si nechajte až na doma a vylejte si ho na svojom partnerovi, nezabudnite však dbať na vyššie uvedenú radu a nepovedzte mu prečo.

„Vypýtajte si od nej údaje. Pýtate sa načo? Pokiaľ budete mať dojem, že si s ňou partner niečo začal, budete vedieť meno, telefónne číslo a možno aj adresu, aby ste si vedeli skontrolovať, čo je slečna zač. Možno o nej zistíte veci, ktoré by sa vášmu partnerovi nepáčili a sám sa rozhodne z flirtu vystúpiť. Na internete a facebooku dnes nájdete všetko. A ako získate údaje, je už na vašej šikovnosti."

Tu sa mi zdá článok trocha technicky odfláknutý, keďže nie je upresnené, akou formou si treba údaje zaznamenať. Ja preto odporúčam mobilnú aplikáciu camscanner, ktorá je zadarmo a keď vám tá potvora dá na vyzvanie svoj občiansky (na ktorom je určite hnusná a tlstá) a odfotíte si ho mobilom, hneď vám to hodí do PDF-ka. Je ale celkom dobre možné, že vám ho tá suka ani nebude chcieť dať, v tom prípade sa obráťte na Centrálny register obyvateľov (adresa: Námestie Ľ.Štúra 1, 974 04 Banská Bystrica, tel. 048/430 64 33).  

Keď nepomohol psychický nátlak, ani zber vzoriek DNA, prichádza na rad to, čo zaberie vždy. Ako sa hovorí, keď nepomôže hrubá sila, skús to ešte väčšou silou.

„Zabráňte tomu, aby sa medzi nimi vytvorila intímna zóna. Priestor, kde by si sokyňa nárokovala na romantické zámery, ako je potľapkanie po ramene, opretie sa o plece vášho muža a podobne."

To sa ľahko hovorí, ale v praxi ťažšie realizuje. Viem si predstaviť, že najefektívnejšie je vytvoriť medzi vaším partnerom a potenciálnou rozbíjačkou vzťahov mechanickú alebo živelnú bariéru, napríklad pred ňu zvaľte knižnicu s knihami, hoďte jej pod nohy molotovov koktejl, ak ho nemáte, tak hocičo, čo máte po ruke, pokojne aj ďalšiu osobu. To samozrejme predpokladá, že tú špinu vidíte prichádzať, preto so svojim miláčikom vždy stojte tak, aby sa k nemu nikto nedostal od chrbta. Ideálne je stáť v kúte, lebo tak sa vám zúži perimeter na krytie zákerných flirtovacích útokov iba na deväťdesiat stupňov.

„Existuje špeciálna ženská taktika. Ide o jednoduchý dotyk, keď žena položí svoju ruku pevne partnerovi na hruď alebo brucho. Hovorí sa tomu aj akési privlastňovacie gesto. Tým ženy vytvárajú pomyselnú bariéru medzi partnerom a okolím, čiže vašimi konkurentkami. Ženy by toto gesto mali používať v situáciách, keď sa cítia byť ohrozené."

No veru, keď všetko ostatné zlyhá, treba sa brániť holými rukami. Napriek tomu si nemyslím, že by práve táto technika zabrala. Je síce nepálskymi vedcami dokázané, že ženská ruka na mužskom bruchu dokáže znížiť riziko priemyselných nehôd o 3,26 % a ruka na hrudi zase pôsobí blahodárne pri ohrození prírodnými katastrofami, no čo sa týka línie poslednej obrany flirting warfare, som mierne skeptický. Skôr by som pre vyšachovanie ostatných samíc položil mužovu ruku na ženský hrudník, alebo ešte lepšie obidve. Ako vieme, muži sú veľmi slabí multitaskeri a naozaj nevieme naraz šarmantne flirtovať a zároveň mágať niekomu kozy.

Nemáte za čo, baby!