Barmani sú tí ľudia, bez ktorých by sme sa v bare nebavili, boli smädní a v konečnom dôsledku smutní. Málo ľudí si však uvedomuje, že to nie sú robotkovia ktorí za barom jedia kandizované višne a zapíjajú ich olejom, ale sú to ľudia ako my. A aj oni majú v práci kopu stresových faktorov, ktoré ich vedia pekne nasrať či už sú to otravní opilci, nízke sprepitné alebo dievčenské oslavy. Je tu však pár vecí, ktorými barmana vytáčame pravidelne a ktorým sa dá veľmi ľahko vyhnúť.

 

1. Telefonovanie keď si objednávate.
Toto je vec, ktorá otravuje kohokoľvek kto pracuje v službách – či už to je bar, reštaurácia, alebo hotelová recepcia. Jasné, ste zaneprázdnený, máte toho veľa, ale to barman tiež. Nechce vás pri telefonáte rušiť otázkou o vašej objednávke, tak keď máte jeho pozornosť, zložte telefón a láskavo sa mu venujte.

 

2. Oberanie barmana o čas
Voláte a kontaktuje barmana už hodnú chvíľu a keď príde a spýta sa vás „Čo si dáte?“ vy sa otočíte na kamarátov a začnete s nimi diskutovať čo si dáte. Presne kvôli tomu vám pre chvíľou odniesol nápojový lístok a dal vám čas si vybrať. Ak sa začnete dohadovať ešte len v momente keď k vám barman prišiel, riskujete, že vám povie: „Tak ja vám ešte dám pár minút...“ a odíde.

 

3. Státie v ceste
Barmani sa snažia čo najrýchlejšie obslúžiť čo najviac ľudí. AK sa k nim budete nahýbať pomedzi dvoch ľudí na bare, stáť na mieste na ktoré prinášajú poháre z rajóna, alebo jednoducho stáť v jedinej uličke k stolom, veľmi im v tom nepomôžete. Uvedomte sa, poobzerajte sa čí nezavadziate a vyjadrite tak rešpekt k barmanom a ostatným.

 

4. Objednávanie jedného drinku dvakrát
Objednali ste si a máte pocit, že barman strašne dlho stojí pri vedľajšom veľkom stole (asi babská žúrka – tie sú pre všetkých najotravnejšie!). Idete teda k baru a objednáte si svoj drink znova. Viete čo sa stane? Drink vám príde dvakrát. Tak sa potom nečudujte.

 

5. Kričanie na barmana po mene
Ak sa barmana spýtate na meno, alebo sa vám predstaví sám, nezneužívajte to. Kričať na niekoho cez celú miestnosť po mene je neslušné a navyše: barmani sú zvyknutí čítať vám z tela a tváre aj tie najmenšie signály. Seďte, pokúšajte sa o očný kontakt, alebo mu jemne naznačte, že máte prázdny pohár. Nebojte sa, ak je barman dobrý, určite si vás všimne. A nech vás ani nenapadne lúskať prstami!

 

A aký že to je problém s viac než jedným dievčaťom na bare? Takýto:

zdroj: https://blogs.seattleweekly.com/voracious/2011/06/top_5_ways_to_annoy_your_barte.php
za tip ďakujeme: https://www.facebook.com/spicy.restauracie