Vedeli ste, že Youtube je sociálna sieť? Lebo ja ešte rok dozadu nie. Je pravda, že všetky novinky sa ku mne dostávajú pomerne neskoro, ale dosť o mne. Videli ste už ten Jurský park? Je to dobré, oplatí sa ísť?


Po vytvorení účtu na jútube /redtjube/ browsujete po videách, odoberáte zaujímavých autorov a po nociach pozeráte novinky podľa svojho filtra miesto fejsbúkových detí /ježiš, to je z teba?/, dovolenkových fotiek /áno máš veľkú riť a nie nevyzerá ako bijonsina/ a osláv diplomoviek /jéééj, aj ty máš sociálnu?/. Po tom, čo som zistil, že tí najodoberanejší jútúberi zarabajú na tých sprostostiach tisícky dolárov, mi tento fenomén nedá spávať a hľadám vlastný biznis model na ošklbávanie ovečiek :) Keďže som ešte nič nenašiel, podelím sa s vami aspoň o výber z môjho jútublistu.


Dude Perfect /3.05 mil. odoberateľov/
Partia maníkov začala robiť videá s hádzaním basketových lôpt do koša z rôznych vzdialeností, výšok, hĺbok. Postupne pridávali ďalšie športové náčinie a ťažšie prekážky. Veľmi často budete uvažovať, či tie strely nie sú náhodou fejk. Vtipné sú ich „Stereotypes“ videá, kde parodujú rôzne situácie a typy ľudí napr. pri golfe, v posilke, baskete. Jedným z posledných videí bola exkurzia do ich nového officu, pri ktorej každému aspoň trochu športovo založenému chlapovi zvlhnú gaťky tak ako mne. Ale tangáče sa rýchlo sušia, takže v poho. Oplatí sa pozrieť staršie videá, kde tých trikov bolo veľa, tie posledné sú 2 minúty úvod, 3 triky, 2 minúty záver a po každom triku minútové vrieskanie a radovanie. Ale z niečoho treba ten office splácať.


Epic Meal Time /6.5 mil./
Som objavil len prednedávnom. Tentokrát kanadská partia chlapíkov /sorry/ dala slanine božský rozmer. Vysvetlím. Princípom každého ich videa je spraviť čo najväčšie, najtlstejšie, najmastnejšie, de facto najchutnejšie, jedlo z nezdravých surovín a hlavne veľa slaniny. Veľa, veľa, veľa. Upozorňujem, že sa priberá už iba z pozerania. Navyše ak to budete pozerať o jednej v noci ako ja, zoberte si do postele servítku, budú vám tiecť gebriny.


Skippy62able /0.75 mil./
Heeeey LA Beast here sa ozve na začiatku každého videa, v ktorom profesionálny športový jedák z Kalifornie búra jeden jedácky rekord za druhým. Teda aspoň to tak na začiatku bolo. Elej zistil, že vác klikov dostane keď zíde z cesty a tak začal s výzvami typu zjesť celý kaktus, celý melón, celý durian, celé Burger King menu, celú sadu pasteliek, najštiplavejšie papričky na zemi, vypiť rôzne veci od troch litrov oleja, flaše tabaska, po galón medu, pričom je obsypaný tisíckami včiel. Viac či menej vtipné videá od tohto vcelku normálneho týpka ani po čase neomrzia, keďže výzvy sa stále menia. Have a good day!


Wreckless Eating /0.3 mil./
Ako názov napovedá, ide zasa o jedlo. A žiadne, ktoré by vám chutilo. Trošku jednoduchší stredozápaďáci robia okrem veľa kategórií aj čelendže, pri ktorých lietajú surstrommingy, hakarly, ghost chilly, hnilé tofu a šabľe rôznych farieb a množstiev vzduchom. Každý deň pridajú zopäť nových videí, čo nám hovorí o tom, že aj na grcaní sa dá zarábať a nemusíte chodiť do roboty. Odteraz všetky šable hádžte na jútub, možno sa dáka chytí.


Blndsundoll4mj /0.95 mil./
Túto nádheru ste možno zaregistrovali po tom, čo na jútub hodila svoj vlog o tom, či psi /y?/ majú mozog a spôsobila menší hype, ktorý zablúdil dokonca aj na Slovensko. „Herečka“ Trisha Paytas sa vás bude okrem iného snažiť presvedčiť, že byť tlstá je super /čo nie je/ a dozviete sa, čo nového si kúpila, kde sa dá dobre zabaviť a o čom práve rozmýšľa. Čiže po troch minútach čumenia na jej kozy to vypnete a zrazu zistíte, že tá šabľa po surstrommingu mala oproti tomuto až duchovný rozmer.


PewDiePie /29.3 mil./
Je veľa ľudí na jútube, ktorý postujú videá, na ktorých hrajú PC hry, ale PewDiePie je ich kráľom. Tiež si poviete, čo môže niekoho baviť na tom, ako sa pozerá, ako sa niekto iný hrá? Neviem. Najodoberanejší jútuber Felix Kjellberg, a.k.a. PewDiePie zarába milióny dolárov ročne za to, že vtipne komentuje hry, ktoré sa hrá. Keď si zvyknete na trochu priteplený prejav Pewdsa, zistíte, že to je občas naozaj zábavné. Odporúčam pozrieť staršie videá, keď ešte hrával hororové hry, dostanete rýchlokurz švédskych nadávok. Fan helvetes jävla skit!

A to je asi tak všetko, čo viem o lovení kreviet....eeeh...o jútube. Ďalšie dobré tipy sú vítané v komentároch. A ak sa vám zdá tento článok málo vtipný, je pondelok, som rád že žijem dpč :)