14:00 zulu

Vozidlo strednej triedy so slovenskými ŠPZ obsadené troma korporátnymi pajácmi v bielych košeliach a v tmavých oblekoch sa pomaly posúva dole ukrajinskou cestou, od hraníc smerom k mestu. Takmer dvojhodinová morda za nami, atmosféra už nie je taká uvoľnená. Prvý sa ozval Big Boss zo zadného sedadla.

-           hotel vraj nie je ďaleko, takže nech pár minút počkajú, začneme o štvrť a jak som rozžeravený, tak ich dojebem za výsledky, že s plačom pôjdu vlakom domov.

Pozrel som na Bossa vedľa seba, v očiach otázka: on nevie, že sa to začalo pred hodinou bez nás? A tak mu Boss s pokojom vysvetlil, že na Ukrajine je o hodinu viac, a že Kick Off sa už spustil a UA Boss si zobral na starosť úvodné slová.

 

14:02 zulu

Vozidlo strednej triedy so slovenskými ŠPZ prechádza vyprahnutými ulicami ukrajinského mesta. Spoza tmavých fólií na zadných sedadlách sa ozýva neskutočný krik, pičung, nadávky a vodič so spolujazdcom len ticho sedia a snažia sa čo najskôr doraziť k hotelu.

 

14:15 zulu

Big Boss vletel do konferenčnej sály a my s Bossom sme si povedali, že jebeme na to. Dáme si obed, posedíme a pokecáme, veď nás sa to netýka, my sme tu len akoby náhodou. Našli sme hotelovú reštauráciu, na podiv úplne prázdnu, usadili sme sa do tichého tmavého kúta a netrpezlivo vyzerali čašníka.

-           dobrý deň, páni, čo vám prinesiem?

-           nejaké veľké pivá čo najskôr a jedálne lístky, dáme si obed

-           je mi ľúto, páni, ale kuchyňa nefunguje

-           ako to, že kuchyňa nefunguje? Veď je tu veľká akcia, pred chvíľou tu bol obed pred sto osôb a bude večera pre tých ľudí, ako to, kuchyňa nepracuje?

-           kuchyňa nerabotaet potomu čto kuchár otdychaet!

Akože hádali sme sa s chujom ďalších desať, ale vážne bezvýsledne. To, že Big Boss schvaľuje faktúru za akciu, ho netrápilo. To, že sme tam hostia a nestihli sme obed, mal úplne v paži. Stál tam pred nami a s úplným pokojom nám oznamoval, že jedla sa nedočkáme. A ani piva.

 

14:30 zulu

Boss rozhodol, že sa najeme niekde mimo hotela, a keďže vo foyeri objavil jedného známeho UA obchodného partnera, po krátkom pokeci nás presvedčil, že by sa k nám rád pridal, pomohol nám nájsť reštauráciu a popritom porozprával, čo je nové.

 

14:33 zulu

Sedíme v reštike-pizzérii priamo oproti hotelu, vyberáme si jedlo. Sme nasratí, že sa k nám nasomral ten Ukrajinec, reštiku oproti hotelu by sme našli aj bez neho. Hneď na úvod sme sa však presvedčili o kráse ukrajinských diev, tá čašníčka má také telo a úsmev, že tringelt je už teraz mastný. Boss posiela Big Bossovi sms, kde nás prípadne nájde.

Cez ulicu a otvorené okná je počuť, ako niekto brutálne kričí a nadáva v kongresovej sále hotela. Našťastie po anglicky a tak okolo postávajúci ľudia na ulici nerozumejú.

 

15:30 zulu

Sedíme s plnými bruškami v reštike, svet je krásny. Nôžky čašníčky v ultra krátkej sukničke kmitajú okolo nás, každé jej zohnutie sa k stolu odhaľuje pohľad na dve skvostné pologule v blúzke. Kazí to len náš Ukrajinec, počúvame jeho sťažnosti, ako je všetko na hovno a že nemá peniaze. Bossovi prišla sms od Big Bossa, že mu má objednať kurací steak a zeleninový šalát, o chvíľu je pri nás.

 

16:00 zulu

Big Boss má plné bruško a spokojne sa usmieva. Čašníčka ho zjavne tiež zaujala, je prekrásna a veľmi milá. Big Boss vraví, aby som zaplatil účet, že sa presunieme do hotela. Tak som zavolal na tú bohyňu, aby nám priniesla účet. O sekundu je na stole krabička a v nej účet, na ňom suma 180 hrivna.

-           koľko je to, prosím vás, na euro?

-           asi 36 €

Dávam teda dievčine 40 euro do krabičky a verím, že so sprepitným je spokojná. No ona je o ďalšiu sekundu späť.

-           musíte zaplatiť 180 hrivna

-           nemáme hrivny, dal som ti eurá, rozmeň si to, a máš pokoj

-           nie, musíte mi hneď teraz zaplatiť 180 hrivna

Boss zagúľal očami, pomyslel si, aký som neschopný kokot, vytiahol 10 euro, hodil jej ich a hovorí, že toto nezarobíš za celý deň, tak si rozmeň sama tie eurá na hrivny a máš pokoj

-           nie, musíte zaplatiť 180 hrivna, tu a teraz!

-         nemáme hrivny, chápeš? Máme len euro a nikam si to nejdem rozmeniť. Máš tam už 14 euro tringelt, tak nebuď piča a vyrieš si to!

V priebehu pár sekúnd sa najkrajšia a najmilšia čašníčka zmenila na zdutú prijebanú piču.

Účet zaplatil ukrajinský partner, a keďže tam s nami sedel Big Boss, zahral sa Ukrajinec na granta, nechcel od nás žiadne eurá. V duchu som sa smial, lebo predtým nám celý čas vyplakával, ako nemá peniaze, natlačil sa k nám, aby mohol ísť jesť a piť na nás účet, a jeb, on to nakoniec celé zaplatil. No občas sa v živote stane aj také, shit happens.

 

16:30 zulu

Sedíme s Bossom na terase, nudíme sa ako psy a zjavne máme obaja tú istú myšlienku.

-           nemohol by zajtra niekto hodiť Big Bossa do Košíc na letisko?

-           ani tebe sa tu nechce byť?

-        čo si? Akože hovno tu robíme, Big Boss stále všetko kontroluje, večer nebude žiadna zábava, radšej vymyslime, ako vypadneme do Mordoru ešte dnes, a kto Big Bossa hodí na letisko zajtra ráno.

-           tak ale fakt premýšľaj, máme totiž spoločnú izbu.

-           nech ti nejebe, prečo?

-           no asi sme v šetriacom režime, alebo proste nás UA Boss nemá rád.

-           ale nepil si, môžeš šoférovať?

-           jasnačka, odkedy som vstúpil na Ukrajinu, rozmýšľam len, ako sa dostať čo najskôr späť.

 

17:00 zulu

Terasou UA hotela sa rozlieha neskutočný krik a nadávky, všetky formy a druhy, ktoré existujú. Big Boss stojí pred nami v spodnom tričku, máva nám košeľou pred očami a ukazuje dva veľké fialové fľaky. Musím uznať, že nádherne svietia už zďaleka.

Potreboval si totiž vybaviť nejaké telefonáty, tak sa utiahol bokom od hotela, pod stormy, kde nikto nebol. To, že je zem pokrytá nejakými čierno-fialovými sračkami, si nevšimol. Keď ho niečo zľahka pohladilo po chrbte, myslel si, že je to hmyz. Avšak keď mu druhý plod moruše čiernej padol priamo na plece, pochopil.

-           kurvy kokotské ukrajinské, vyjebanci vychcaní, jebal to pes aj s celou krajinou a systémom. Košeľa totálne v piči, to sa už nedá oprať. Akože mám aj náhradnú, ale kurva, túto som mal druhýkrát na sebe. Do piče s celým dňom. Oskar, naštartuj a vyklimuj auto, ideme do piče!

 

17:05 zulu

Na recepcii hotela stoja traja nasratí Slováci a chcú sa čo najskôr spakovať a vypadnúť preč. Recepčný má však svoj pohľad na vec a hlavne sa bojí, že nebude kšeft.

-           musíte zaplatiť za izby, aj keď tu nebudete spať, storno poplatok 100%

-           v poriadku, dajte to do faktúry k prenájmu a celej akcii

-           nie, musíte to zaplatiť tu a teraz, mne!

-         ešte raz, aj keby sme tu zostali celú noc, ráno by sme ti nič nezaplatili, je to všetko na faktúru

-           to je možné, ale ten stornopoplatok musíte zaplatiť tu a teraz!

-          vieš čo? Nikam nejdeme. Daj nám kľúče od izieb, zaregistruj nás, a ráno ti niekto vráti kľúče. Možno si dokonca na tých izbách aj niekto zatrtká. Ale ty od nás dostaneš chuja!

Boss na mňa pozerá, prečo sa registrujem, Big Boss mi práve ide vynadať do debilov, tak im rýchlo vysvetľujem, že nás chcel recepčný ojebať o prachy, tak sa zaregistrujeme, dáme kľúče UA Bossovi, ten to ráno vybaví a nemusíme zlodejovi platiť. Spokojne sa usmiali, sadli do auta, smer Mordor.

Ale ešte predtým nás čaká prechod ukrajinsko-slovenských hraníc. Stay tuned!