Najpopulárnejšiu sociálnu sieť postihuje nové haló o súkromí. Vyplávalo totiž na povrch, že FB vás sleduje aj keď na sa práve na samotnej stránke nevyskytujete. Ukázalo sa totiž, že aj keď sa z FB odhlásite, ich cookies aj naďalej sledujú vašu internetovú aktivitu. Toto sledovanie je zámerné a neovplyvňuje len doterné cielené reklamy, ale má primárne slúžiť ako zdroj pre rôzne nové aplikácie (spoločenské čítanie.)


Tieto aplikácie budú debutovať zároveň s novým systémom zobrazenia vašej spoločenskej aktivity vo forme časovej osi, ktorá bude vyzerať následovne.



Zdielanie médií, ktoré pozeráme je síce atraktívna možnosť, bohužiaľ mnohí z nás robia na internete rôzne šarapaty a nemusí to byť zrovna ilegálna aktivita, ktorá by nejedného z nás zahanbila.



Nemusíte zrovna holdovať foot-fetishu, cross-dressingu či kaviáru aby ste museli v budúcnosti dávať veľký pozor na to, aké články klikáte a aké videa čumíte.



Odporúčame teda pre istotu pravidelne mazať cookies, na "normálnu" aktivitu používať "súkromné surfovanie" a pre istotu iný prehliadač ako na FB.

 

Aby ste však nemuseli surfovať úplne paranoidne, odporúčame si riadne čítať a nastavovať súkromie nových možností knihy tvárí.

 

Zdroj