Keďže minulý rok mala táto štatistika pozitívnu odozvu a zároveň sa mi Otras pripomenul, že by som niečo podobné mohol zbúchať znovu, tu to máte. Tak ako minulý rok, aj tento sú všetky údaje bez záruky, slúžia len na pobavenie. Dáta som pozbieral 21.12. 2021 cca o 21:30, takže je možné, že neskôr opäť dorobím aj celoročnú štatistiku. Toto snáď aspoň pobaví na Vianoce.

 

Niekoľko všeobecných čísel na úvod

V roku 2021, ktorý môžeme nazvať aj rok recyklátov a článkových kríz vyšlo zatiaľ 217 článkov, čo je o 30 menej ako finálny stav roku 2020, ktorý asi už nedoženieme, keďže dva články denne je už len dávno zabudnutá história zlatých DM čias.

Aj keď sa vo veľkom diskutovalo aj u recyklátov, celkovo 176674 diskusných príspevkov naznačuje, že diskutéri začali viac pracovať, alebo kvôli covidu prišli o prácu a nemajú už teda dôvod tráviť čas na DM diskusiách (alebo ich niekto vyštval konštantným šikanovaním – áno, na teba ukazujem Joki Amálka).  Našťastie grafy, čo som robil v 2020 na službe flourish stále existujú, tak mi ich stačí len aktualizovať a hneď vidno, že trend nie je pozitívny. Možno však dáta bez pátosu by v tom videli niečo iné.

Top 30 diskutérov celkovo

Poradie diskutérov sa oproti minulému roku trošku zmenilo. Zatiaľ čo ja som evidentne nemal veľa práce a poskočil som na prvé miesto s obrovským náskokom pred vodnárom, ktorý v tej samospráve evidentne nič nerobí (len diskutuje na fb s dezolátmi a s nami na DM), taký Ma3x (v roku 2020 víťaz s veľkým náskokom) sa prepadol až na tretie miesto, či joki na siedme. Najviac si asi ale ublížil šerif, ktorý sa zo štvrtého miesta prepadol až na šestnáste. Na číslach vidno, že korona zamávala aj s takými klasickými profesiami ako je lopatovač, či žeriavnička, ktorá z deviateho padla na deväťnáste.

Aby som ostal na pozitívnu nôtu, v roku 2021 sa nám do top 10 vrátil Pedro, ktorý si asi povedal, že jeden pracovne vyťažený rok stačil. Plus musím špeciálne pre Faba doplniť: „Aj keď sa mi to snažíš komplikovať, bral som tvoj username Fabo.sk a všetky jeho premenovania. V prípade, že si komentoval ako neprihlásený fabo.neviemčo, nepočítal som ťa“.

Tabuľku dávam len pre top 10, zvyšok na flourish.

 

Top príspevky

Najpluskovanejším komentárom sa stala dead-ova príhoda z práce v súvislosti s očkovaním, ktorú si môžete nájsť v diskusii ku Anthraxinmu článku „čomu veriť“.

Zaujímave je, že v top 5 je aj iná jeho príhoda z práce a v top 100 je jeho príhod ešte viac. Dead, ak toto čítaš, mohol by si nejaké príhody aj trošku rozpitvať a napísať článok. Otras aj iní sa ti poďakujú.

 

Najmínuskovanejší komentár je od dobrej duše kňoura, ktorý odkázal ukázal vodnárovi svoju citlivú časť týmto príspevkom: „zbytočne hráš urazenu filcku, choroba to je, problém je že drvivú väčšinu lôžkových kapacít vyťažujú obtlstle sragory čo pri 60prc vyzratosti populácie neprekvapuje,  navyše keď za posledný rok ešte vac tlstli na houmofisoch“

Rovnaký počet mínusok má aj tento Ingisterov komentár, ale keďže to je len klasická skúška sirén, nie je to veľmi relevantné.

Celkovo v mínusoch však kraľujú stálice a to kapitán, MamTelo, Peterson s jeho memečkami a joeko13.

 

Špeciálne by som chcel spomenúť ešte druhé miesto v najpluskovanejších, ktoré ide darebnici za tento komentár. Na reakciách vidno, že aj na tak cynickom mieste ako je DM ešte existuje dobro.

 

Detaily

Oproti minulému roku veľmi jemne poklesol pomer komentovania neregistrovaných a registrovaných užívateľov (17.2% oproti 18.35% minulý rok), avšak stúpol počet komentárov od mužov (87.9% k 84.6% minulý rok). Toto je však veľmi diskutabilná informácia, keďže ešte na internete nemáme zavedenú cenzúru a povinné prihlasovanie cez občiansky, takže kto chce, sa môže identifikovať aj ako traktor.

 

Najdiskutovanejší bol článok zo série Ako šetril šetril, na ktorú som už aj úplne zabudol, ale našťastie vďaka tejto bohumilej aktivite som si ho opať prečítal a povedal si „wtf did I just read!“. Takéto série mi na DM trošku chýbajú.

Tým, že dlhšie diskusie na DM sú kus rozbité (rozumej „fungujú na kokot, vôbec sa nenačítajú, alebo načítajú, ale nedá sa v nich scrollovať“) na prehliadači chrome, edge, opera, pre veľa ľudí, možno bude prekvapením táto tabuľka top 10 najdiskutovanejších článkov, hlavne s tými počtami komentárov.

Najdiskutovanejší deň už nie je streda. Tá sa prepadla až na štvrté miesto. Evidentne konečne streda funguje ako má a diskutéri trávia viac času inými zábavkami. Víkend ako vždy drží pri živote neoblomný kňour.

 

Na záver ešte najpluskovanejší a najmínuskovanejší autori. Asi neprekvapí, že Petersonove memečka jasne vyhrali. Kategóriu už každý asi zistí skôr, než pozrie do tabuľky.

Na viac údajov aktuálne nemám čas a energiu, ale s najväčšou pravdepodobnosťou začiatkom roka 2022 spravím prepočítanie týchto čísel a plánujem prihodiť ešte niekoľko zaujímavých údajov.

Keďže minulý rok boli najpoužívanejšie slová skritizované, tento raz ich spracujem ináč a možno dajú väčší zmysel.

 

P.S.: Ako vidím tie čísla, asi si dám v roku 2022 trošku oddych od diskusií a začnem konečne viac pracovať.