Tento rok bude štatistika trošku odlišná, keďže aj samotný rok 2022 bol dosť odlišný od toho, čo sme čakali. A to som si po 2020 a 2021 COVID rokoch vravel, že nič horšie už snáď tak skoro nepríde. A prišlo. Joki sa vyšikanoval Rusi napadli Ukrajinu a diskusie vybuchli. TLDR verzia pre lenivých, diskusie umierajú.

Niekoľko všeobecných čísel na úvod

Počet nových článkov dlhodobo klesá. Zatiaľ čo v roku 2020 ich bolo 248, v roku 2021 už len 222. Už vtedy som písal, že to bol rok recyklátov a článkových kríz, ale až tento rok naplno ukázal ako zle na tom DM je s článkami a autormi. Len 140 nových článkov v roku, keď tých tém na písanie bolo viac než dosť je veľmi smutné číslo. Preto sa zahrám na Otrasa a apelujem, píšte články. Diskutovalo sa pri nových aj starých článkoch, ale aj s celkovým počtom príspevkov to ide dolu vodou. 140328 príspevkov znamená, že sme sa dostali úrovňou niekam ku roku 2015 a celkový trend nie je dobrý. Aktualizoval som dáta v grafoch na službe flourish, takže si to je možné pozrieť aj tam.

 

 

Dôvod poklesu vidím v celkovom odlive diskutérov. Ľudia boli vyšikanovaní, či ich len prestalo baviť čítať neustále to isté (alebo sa tvária, že majú iné povinnosti...ano, vy viete na koho ukazujem prstom) a ten zvyšok skalných nestíha/nechce toľko diskutovať aby ten výpadok vykryl.

Top 30 diskutérov celkovo

Poradie diskutérov sa oproti minulému roku opäť trošku zmenilo. Ja som stále na prvom mieste, aj ked som mal o 1300 príspevkov menej než minulý rok. Ma3x poskočil z tretieho na druhé miesto, kedže si +- udržal svoju výkonnosť z roku 2021. Tretí Slavoslav poskočil z ôsmeho miesta, za čomu určite vďačí jeho nekonečným hádkam (niekto to nazýva diskusie) o vojne, vojakoch, či vojenskej technike. Pre ďalšie porovnanie si pozrite článok z minulého roka. Vidno, že odídenci v priebehu roka sa samozrejme riadne prepadli ale zato do top 10 sa prebojovala mladá DM krv v podobe kráľa memečiek, Petersona (aj vďaka prepadu odídencov). Je dosť možné, že čísla nie sú presné ak diskutujete aj ako neprihlásení, resp pod inými nickmi. Ale to už je váš problém. Hľadať, spájať, spočítavať sa mi tie prípady nechce, ujasnite si identity. Ešte pre zaujímavosť ako vojna ovplyvnila štatistiky. Naše slniečko, propagátor základnej vojenskej služby a milovník latéčka pekne poskočil aj vďaka 800 príspevkom navyše oproti 2021. Tabuľku dávam len pre top 10, zvyšok na flourish.

 

 

Top príspevky


Keďže dead moje volanie po premene jeho prispevkov na články nevypočul, DM ho potrestalo najlepšie ako sa dalo. Jeho najpluskovanejší príspevok je až na zdieľanom 5-6 mieste. Prvé miesto obsadil šerif, ktorého príspevok získal až 29 páčikov. Aj keď je to rovnako ako frkov príspevok na druhom mieste, narozdiel od miestneho bádateľa, nedostal k nemu ani jedno mínusko.

Tu je ten šerifov skvost:

Uz si to laskavo zapamataj:
Ked si vojnove spravy pozera ktokolvek okrem knoura, onanuje nad nimi. Ked si ich pozera knour, studuje zlozite geopoliticko-militaristicke suvislosti za ucelom exaktnej predikcie vyvoja situacie (vojna US-Cina do 5 rokov, ak dovtedy nespadne meteorit)
Ked si Bajecnou zenu cita ktokolvek okrem knoura, je to buzik. Ked to robi knour, je to preto, aby sa dokladne oboznamoval s dekadentnymi trendmi sucasnej brmbolcovej generacie (kazdy, kto je od neho mladsi)
Ked niekto nechce ist na zvs, je to rozmaznany buzik. Ani knour dobrovolne ist nechce, ale to je ine.
Ked niekto zbohatne spolupracou s mafiou, je to zlodej. No ak nedokaze celit nasledkom svojich cinov, je to rovny chlap.

Autor článku týmto udeľuje šerifovi pochvalu pred nastúpenou jednotkou daily females.

Top mínuskový komentár nemá zmysel riešiť. Prvé tri sú klasické výkriky na štýl „prečo som dostal mínusko“ a hneď po nich je Petersonove memečko. Ale Peterson sa prebojoval aj na ďalšie top pozície svojimi príspevkami o automobilovom „športe“.

Tento rok však jednoznačne v celkových mínusoch vedie naše latté slniečko kňour, ktorý ich nazbieral vyše 1300. Cez tisícku sa dostal ešte aj vyššie spomenutý mladý padawan, určite vďaka svojím memečkam. Prvú päťku uzatvárajú stálice ako kapitán, joki a mamtelo.

 

Detaily a iné zaujímavosti


Narozdiel od minulých rokov, najdiskutovanejšie články nemá zmysel počítať, keďže to bol recyklát cez recyklát. Pridám však iné zaujímavosti. Medzi najpoužívanejšie slová v diskusii samozrejme patrili rusko, ktoré bolo spomenuté 3036x a ukrajina, ktorá bola spomenutá 2066x. Slovíčko metal bolo spomenuté 370x. Z toho 37x známym milovníkom železnej hudby, seňorom Harvepínom. 31x ho spomenul portugalský cestovateľ Otras a 16x víla, čo sa teší na vianoce. Keďže z url na youtube, ťažko vyčítať, čo je metal (a písať robota na prechádzanie tých linkov a analýzu, čo je na nich podľa názvu sa mi fakt nechce), nemôžem povedať s istotou, kto ho zdieľal najčastejšie. Avšak podľa tejto tabuľky zdielačov jutubov si viete domyslieť, kto asi čo linkoval.

Celkovo bolo zdieľaných 1035 youtube linkov. Keďže twitter sa stal celkom obľúbeným médiom na zdieľanie noviniek o vojne na ukrajine, neprekvapí 949 odkazov na túto sociálnu sieť.

Na viac údajov opäť nemám čas a energiu. Výhoda je, že na rozdiel od iných rokov som túto štatistiku spravil až po skončení roka, takže čísla už netreba aktualizovať, ako v minulosti.

P.S.: Môj plán dať si v 2022 oddych od diskusií som síce splnil, čo jasne dokazuje pokles celkového počtu príspevkov. Avšak ako vidím, stále málo, keďže ma nik neprekonal v počte napísaných blbostí na DM diskusie.

P.S.2: Kto to dočítal až sem, dajte vedieť v diskusii. Ak si starý diskutér, nenechaj sa odradiť tým, že sa tu furt rieši to isté, stačí nadhodiť inú tému. Ak si nový a bojíš sa šikany, tak sa neboj, je to tu plné mačiatok, slniečok a dobrých ľudí, ktorí len na prvé (druhé, tretie, štyridsiate) prečítanie pôsobia narušene, ale nakoniec zistíš, že nekúšu.