Je všeobecne známe, že firmy ako Apple, Microsoft a Google si žiarlivo chránia svoje patenty. Roztržky a žaloby sú pomaly na dennom poriadku a človek by preto očakával, že rešpektujú v tomto smere aj práva ostatných hráčov na trhu. Je teda šokujúce, že nie každý kradne všeobecne prijateľnou cestou pretvorenia dizajnu a zdrojového kódu.

Máj 2010, študent menom Greg Hughes posiela do App Store svoju geniálnu aplikáciu menom WiFi Sync. Aplikácia dovoľuje synchronizáciu dát (vrátane iTunes) vzduchom a vy sa konečne nemusíte srať s káblikmi. K Hughesovmu prekvapeniu však Apple aplikáciu po mesiaci zamietlo, kvôli údajným starostiam so zabezpečením. Hughes to neriešil a zavesil aplikáciu na Cydia (App Store pre užívateľov s odblokovaným iPhone), kde sa stala okamžitým hitom napriek cene $10.

Máj 2011, Apple prichádza s novým mobilným operačným systémom iOS5. Systém je už tradične plný dobrých nápadov ako integrácia sociálnych sietí, ktoré Apple odkukal od dizajnérov aplikácií ako napríklad Seesmic. Keď sa však Hughes pozrel na nové aplikácie zahrnuté v iOS5, s prekvapením zistil, že sa tam nachádza aplikácia s menom WiFi Sync. Apple dokonale skopíroval nielen zdrojový kód a meno aplikácie, ale dokonca s minimálnymi zmenami aj logo, ktoré používa Hughes.

Uvidíme, ako sa bude situácia vyvíjať, podstatou ale je, že sa nekradne len v rodnej zemi Jánošíka.

Zdroj: https://www.slashgear.com/is-apple-ios-5-wifi-sync-a-rip-off-rejected-app-from-2010-10158603/