Street art pôsobí na farebnej palete výtvarných žánrov takmer 20 rokov a už urobil dieru do sveta. Jeho pôvodným poslaním bolo pretváranie vzhľadu a štýlu ulíc a ich spestrenie, ale niektoré z diel sa rýchlo „vkradli“ aj pod strechy domov. Tým najtalentovanejším umelcom sa pomerne rýchlo otvorili dvere slávnych galérií, výstavísk a ich práce dnes uznáva mnoho známych odborníkov a kritikov, ktorí tieto moderné diela hodnotia a posúvajú ďalej do aukcií.

 

Medzi novodobých prorokov modernej doby sa radí aj Banksy. Tento vizuálny terorista, je spojkou medzi moderným umením a obyčajným človekom. Pomocou neho a jeho nasledovateľov má človek možnosť ochutnať segment pop-artu, či už prechádzkou mestom alebo surfovaním na nete. Tvorby tohto legálneho partizána, obaleného mystériom anonymity a exhibicionizmu sa predávajú dnes na aukciách za celkom slušné peniaze a preto bolo len otázkou času, kedy sa jeho práce z potuliek svetom objavia v ďalšej pevnej väzbe.  

 

240 stranová publikácia nesie názov Banksy: You Are an Acceptable Level of Threat... a objednať si ju za 23,10$ môžete tu.