"Ding ding!"

„Kto tam?“

„Nesiem pizzu.“

„To sa mi hodí. Som ukrutne hladná.“

„Akú pizzu máš rada?“

„Hocijakú štipľavú. Chilli, hlavne veľa chilli.“

Nasledoval obrázok šťavnatej chilli papričky od neho a komentár – aj ja mám rád pikantnosti. Usmievala sa na obrazovku. Konečne zaujímavý muž na zoznamke. Žiadne „popísmenkujeme?“, „ahojky“ alebo „čo robkáš?“.

Písala si s ním do tretej rána. Vrátil sa z niekoľkomesačného pobytu v Ázii, samotár bez priateľov, ale s takými zážitkami, že mu závidela. Na fotke vyzeral viac než dobre. Tvár jej bola povedomá, možno bol niekde v reklame, však nečudo, taký chlap! Sexi ksicht, vlasy po bokoch vyholené, v strede pás hustých tmavých vlasov, ofina prekrývala ľavé oko. Nie je možné, aby takýto feši lovil v zoznamke. Kde je problém? O tretej poslal na jej naliehanie ďalšiu svoju fotku. Ofina sa zdvihla ako opona. Nad ľavým okom veľký fľak na koži, machuľa, ktorá urobila z príjemného obrazu bizarné umenie. Bola nahnevaná sama na seba, že si s ním tak neuvážene dohodla stretnutie na piatkovom pivnom festivale, veď mohla tušiť, že feši nebude kompletný. Napísala mu, že všetko v pohode a ide spať, ráno vstáva skoro do práce.

Ďalší večer mu napísala, že stretnutie ruší, vo firme bude mať robotu až do večera, nestihne to. Odpísal, že škoda. Bez smutných smajlíkov. Len tak obyčajne, že škoda…

 Na pivný festival išla s kolegami. Nezvykla piť pivo, ale tu je to iné, pivo chutí viac. Možno je to hudbou, ktorá sa prediera pomedzi bujarý smiech pivárov, dymom z pahrieb, kde sa pečú také chutné mäsové delikatesy, že vegetariánov odvážajú sanitky s infarktom alebo tou penou na pive, ktorá je tuhá ako mamina ručne šľahaná bielková na pusinky.

Chodila od jedného stánku po druhý s pohárom piva, každú chvíľu do nej niekto vrazil, už si zvykla a s úsmevom prijímala ospravedlnenia. Dokonca jej nevadil ani ten dlhovlasý ryšavý fešák, čo za ňou stále chodil, bol opitý na mraky a tak čakala, že každú chvíľu do nej narazí, čo sa aj stalo a takmer jej prevrátil pohár s pivom. Mal však pohotové reakcie, pohár chytil do rúk, dokola opakoval, ako sa hlboko ospravedlňuje, ale že naozaj hlboko, až sa zachytila toho slovíčka, rozosmiala sa a hlboko sa mu pozrela do očí.

„Keby si bol triezvy, tak možno…“  A potom sa obaja na tom vzrušene pochechtávali. Pivo má svoje čaro. Ryšavca neskôr zazrela v dave ľudí v objatí s dievčaťom, na ktorom bolo pekné len to jej tetovanie a prišlo jej odrazu ľúto, že si nedohodla rande s pánom fľakatým.

 

                                                           Show začína

„Ding ding!“

„Kto tam?“

„Nesiem pizzu. Objednali ste si...“

„Áno, prepáčte, skoro som zabudla.“

„Zabudnúť na hlad?“

Za dverami sa ozval príjemný mužský smiech. Zrejme ho už niekedy počula, čo však nie je  čudné, lebo z tejto firmy si objedáva pizzu už zopár rokov a roznášači sa tak rýchle nestriedajú.

Keď otvorila dvere, muž s firemnou šiltovkou jej podával krabicu. Je toto možné?! Tak predsa, bol jej povedomý a nebyť tej šiltovky, bola by na to prišla hneď.

„Tých pár mesiacov, čo si pizzu neroznášal, si bol teda v Ázii, hm, pekne,“ vyškerila sa na neho.

Mlčky jej podal účtenku, zdvorilo sa usmieval a udržiaval profesionálny odstup. To ju trochu zamrzelo, ale chápala to. Odpálila ho, tak čo teraz čaká?

„Oukej, máš pravdu, za všetko človek musí platiť,“ povedala ľútostivo a dúfala, že pochopí, čo cíti. Tváril sa však stále prudko profesionálne, zatriasol nedočkavo účtenkou v ruke.

„Ha, máš pravdu, ja som ale zabudla na peniaze...“

Otočila sa, že ide pre peňaženku. Šiel za ňou. Dvere sa zabuchli.

Brala do rúk peňaženku, ktorá ležala na kuchynskom stole, keď jej pri nose  pristála vreckovka s omamnou vôňou. Nestihla sa už ani otočiť.

                                                           Show vrcholí

Keď sa prebrala, sedela zviazaná na stoličke, bola vo svojich domácich šatách, ale bez nohavičiek a sedela na niečom mäkkom, ústa mala prelepené páskou. On sedel oproti nej opretý lakťami o stôl a uprene ju pozoroval.

„Premýšľaš, čo chcem s tebou robiť? Neboj sa, nechystám sa ťa ani zabiť, ani znásilniť, práve naopak, vyhoviem tvojim chúťkam...“

Vstal od stola a niekde zmizol. Keď sa vrátil, mal v rukách misku s červeným kašovitým obsahom. Vyzeralo to ako pomleté chilli papričky.

„Šiel som do auta pre túto špecialitu, karibské chilli papričky Trinidad Scorpion Moruga, zoznámte sa, pálivosť vyše 1 200 000 jednotiek. Tieto štipľavé papričky v kontakte so sliznicou reagujú tak, že ucítiš také prudké pálenie, ktoré môžeš vnímať ako zápal sliznice. Budeš ako v jednom ohni.“

Zastonala a začala sa mykať na stoličke.

„Aký máš problém? Bude to len ochutnávka chilli papričiek. Uvoľním ti pásku na ústach a dám ti toľko omáčky, koľko budeš vládať. A aby to bolo fakt pikantné dobrodružstvo, natriem ti ňou aj zadoček. Bude ťa to vzrušujúco štípať. Riziko je, že sa poserieš, ale aj s tým som rátal. Sedíš na savej podložke pre inkontinentných pacientov, takže buď bez obáv. Bude to parádna jazda, taká chilli show.“

Dal si medzitým dole šiltovku a odhrnul si nabok ofinu. Fľak sa teraz dokonale vynímal na jeho čele. Kým rozprával, zdalo sa jej, že tmavne pod vplyvom jeho vzrušenia.

„Ja sa na to veľmi teším. Ty nie? To nie je možné?! Uvidíš, že ťa to chytí...“

Schmatol jej hlavu, strhol pásku a kým sa stihla nadýchnuť na výkrik, vopchal jej do úst lyžicu plnú chilli omáčky a ústa znovu zalepil. Prehltla so zlomyseľným pomyslením na to, že chilli vždy zvládala lepšie ako ostatní. Hádam to nebude taký problém. Hneď však ucítila, ako jej horia ústa, krk, celá tvár... Z očí jej vytryskli slzy.

„Len plač. Aj moja mama tak plakala, keď ma ako malého omylom poliala kyselinou. Ten fľak je však teraz moje prekliatie, nie jej… Ale budem k tebe milosrdný, tak ako aj k mame. Pomôžem ti a pôjdem pre chilli satans kiss. Romantický názov, že? Tieto chilli majú len do 50000 jednotiek SHU, sú stredne pálivé, uľaví sa ti. Vyzerajú ako cherry paradajky. Keď si budeš na nich pochutnávať, tak ti ich možno budú aj chuťovo pripomínať. Inak, vieš, že všetky chilli papričky obsahujú kapsaicín a ten má pozitívny vplyv aj na potenciu a libido? Sranda, že? Ale teraz dáme ešte jednu lyžičku  Trinidad Scorpions Moruga za mamičku...“

Prestala počúvať jeho hlas plný irónie, zavrela oči a snažila sa zvládnuť oheň, ktorý ju zvnútra čoraz viac spaľoval. Išlo to ťažko, veľmi ťažko a to bol len začiatok...