Pamätáte si na ten film Kontakt s Jodie Foster-ovou? Teda okrem toho, že to bolo to najnudnejšie sci-fi, aké som kedy videl (človek celý film čaká na mimozemšťana a nakoniec tam príde jej foter...), tak tam bola jedna super logická zápletka. Amíci tam stavali podľa mimozemských plánov niečo ako transportné zariadenie alebo komunikačný modul na spojenie s emzákmi. No keď to spravili, nejaký náboženský fanatik im to vyhodil do luftu. No a tu by to mohlo inak končiť, lebo jednak by to bolo o hodinu kratšie a dvojak by to bol super koniec - akože chápete, stavajú to strašne dlho, stojí to kopu prachov a pár minút pred štartom to drbne, to je koniec jak od Ketchuma. Ale nie, ono to bohužiaľ pokračovalo a to tak, že Amíci si už mysleli, že celý kontakt je fpiči, no medzitým Japonci postavili úúúúplne rovnaké zariadenie niekde u nich. Sranda, že si kilometer vysokú hovadinu nikto nevšimol, až ich prezradil záber z družice.

 

No a nedávno vyšiel článok na gizmodo, ktorý ukazuje fotky z google maps, zobrazujúce púšť Kumtag v Číne a tam nejaké... hm... bohviečovlastne. Napríklad je tam niečo, čo by mohlo byť letisko, keby to nebolo spravené z divného bledomodrého materiálu . Na ďalšom je zase podivný obrazec, ktorý vyzerá trochu ako popraskané sklo a zase je z podivného bledého matroša, alebo je to možno nahrabaný piesok . Na ďalšom obrázku je niečo, čo by mohla byť cvičná streľnica, akurát si neviem predstaviť pre akú zbraň. Und so weiter und so fort...

 

Keďže nemám predstavu, aký účel (okrem megalomanského practical jokeu na účet google map hunterov) by tieto stavby mohli spĺňať, privítam akúkoľvek konšpiráciu v diskusii. Samozrejme, čím blbšiu, tým lepšie.