V predošlom dovolenkovom špeciále rubriky Čo robiť, keď ... som vám na záver sľúbila návod ako zabiť nudu v Paríži. Ale ako vraví staré včelie príslovie: „Zmena je život“. Predpokladám, že sa k tejto téme ešte niekedy dostaneme, tentokrát však cítim občiansku povinnosť podeliť sa s vami o rady, ktoré úzko súvisia s letom a krásnymi telami.

 

Leto, plaviek čas,

sadlo, len sa tras!!!

 

Pozn.: Na tento verš si vyhradzujem plné autorské právo. V prípade záujmu ma Majk, Paťo a ostatní môžu kontaktovať cez redakciu Dailymale.

 

Poznáte to... vonku je miliónstodvadsaťpäťtísictridsaťdeväť stupňov a v práci nemáte klímu. Tak by ste sa švacli do vody.

 

HOP. Vyzliecť sa do plaviek (toto mi nejde do hlavy, ako sa dá vyzliecť do plaviek, ale asi tak, že sa narodíte a plavky máte vrastené do kože a nedajú sa chirurgicky odstrániť) vám bráni nízke sebavedomie a triezvy pohľad do zrkadla. Chcelo by to začať športovať. Musím vás však upozorniť, že tajomstvo štíhlej línie spočíva z 80% vo vyváženej ľahkej strave a len z 20% v pravidelnom športovaní. Ak si pod pojmom vyvážená strava predstavujete striedanie piva s borovičkou (rozumej akýkoľvek destilát), prípadne pitie vína vo forme strikov v pomere víno:voda 2:1 a v počte 10 za večer, čítajte ďalej a dozviete sa, čo robiť, keď chcete/musíte začať športovať.

 

Pozn.: Možno máte teraz pocit, že ide o čisto babskú tému a že muži športujú nie preto, že musia, ale preto, že ich to baví. Ak majú šport na saláme, chodia s bachorom. Ok, na to nemám, čo povedať.

 

1. Stanovte si cieľ. Chcete zhodiť pár kíl alebo nebodaj polovicu vašej súčasnej hmotnosti, či vám ide len o bohapustú rysovačku? Odporúčam zamerať sa na krátkodobé ciele, dlhšie vás ten šport aj tak nebude baviť.

 

2. Zvoľte si športovú aktivitu. Tak napríklad taký beh. Táto činnosť má len dve pozitíva, že ste sami a že nerušene počúvate obľúbené MP3. Hudobný zážitok vám však môže narušiť ohlušujúce búšenie vášho srdca, ktoré sa chystá po prvých 200 metroch behu explodovať. Našťastie, z nedostatku kyslíka v pľúcach vám zaľahne v ušiach, takže potom nebudete počuť nič a môžete nerušene odpadnúť. Možno ste si nemali dať tú cigu počas zaväzovania tenisiek.

 

Potom tu máme bedminton. Odporúčam. Minule som trafila košíček hlavou, a tak ma to pobavilo, že som sa 20 minút nevedela prestať smiať. Tuším sa mi z toho začal rysovať pekáč na bruchu.

 

Bicyklovanie. No, ak nemáte bicykel, tak si najskôr nejaký požičajte, či vás to vôbec bude baviť. To, že sa S4Gan usmieva v reklame, neznamená, že cyklistika je jedna veľká nekončiaca párty. Ide o šport nanajvýš nebezpečný, prilba je základ. Ak budete bicyklovať po bratislavskej hrádzi, obzeraním sa po slečinkách na korčuliach si kvalitne ponaťahujete krčné svaly.

 

Pre silné nátury je tu crossfit. Hm. Budete po ňom silný a fit, pevná vôľa a odhodlanie bude rásť každým Tuck Jump-om alebo Sumo Deadlift Highpull-om. Alebo radšej choďte porýľovať babke záhradu.

 

Fitko neodporúčam. Raz som tam bola a nerozumiem, v čom spočíva jeho význam. Pripadá mi to ako taká tá klietka s množstvom doplnkov ako majú škrečky. S tým rozdielom, že škrečok je v klietke nedobrovoľne a určite si za to neplatí. A miesto toho kolotoču určeného na unavenie drobného hlodavca behaním dookola, sú v ľudskej klietke iné kraviny, ktoré aj tak nikto nevie používať a všetci len kráčajú po trenažéri. Kráčať môžete aj do krčmy, takže na fitko zabudnite a ušetrené peniaze si pripočítajte do vzorca uvedeného v bode 3.

 

Plávanie? Tu narážame na problém na začiatku. Začarovaný kruh. Plávanie si vyhoďte z hlavy.

 

3. Vybavte sa vhodným športovým ekvipmentom. Nebuďte hamižní a držte sa nasledujúceho vzorca, ktorý stanovuje finančný limit pre vašu výbavičku.

 

vstupné náklady na športovú aktivitu vyjadrené v gréckych rubľoch nech sú menšie alebo rovné ako

 

(počet dní za mesiac, počas ktorých budete športovať* (čistý mesačný príjem )*mesačný hmotnostný úbytok v kg*hodnota X / čas v minútach strávených jedným cvičením)^5

 

Pozn. č.1: 1 € = 1 000 000 gréckych rubľov

 

Pozn. č.2 : hodnotu X vypočítate tak, že spočítate číslice z vášho dátumu narodenia. Napr. 1.1.1980 = 1+1+1+9+8+0 = 20 = 2+0=2

 

Pozn. č.3: Ak vám vyjde nejaký bullshit, skúste číslice z dátumu narodenia najskôr vynásobiť. Ak vám stále vychádzajú nezmysly, zadali ste rovnako nezmyselné vstupné údaje, ako napr. samé nuly či čistú mzdu nižšiu ako 3 000 €. Možno ste však len urobili vo výpočte chybu a radšej sa venujte matematike 2. stupňa ZŠ ako športu.

 

4. Dve hodiny pred aktivitou moc nežerte. Ak od hladu nevidíte, dajte si banán. Uznávam...vodu kážem, víno pijem. Ja si dávam Zora sójový rez. Podľa kamaráta, ktorý kým si pri preliezaní plota v podguráženom stave nezlomil stavec, aktívne športoval, má sójový rez veľa bielkovín, čiže asi dobre. Éčok a stužených cukrov má tiež viac než dosť, ale inak fasa. Ups. Teraz som vo vás vzbudila mylný dojem, že som Igor Bukowski a Nikola Weiterová v jednom.

 

5. Prinúťte sa. Nemyslite na to, že "jedna lastovička ešte jar nerobí" a že k vysnenej postave by ste museli športovať dvojfázovo 6-krát do týždňa. Podľa článku na mínuske, 15 minút cvičenia denne vám predĺži život o tri roky. Čiže, ak si zacvičíte jednu hodinu, tento jeden jedinýkrát, predĺžite si život o 4,8 hodiny. Ak by ste chceli žiť navždy, každý deň si zacvičte aspoň 280 minút. Hm.

 

Tenisky si obúvate rýchlosťou s akou sa vám otvára webová stránka po prečerpaní dát. Tepláčky, tieločko, všetko ladí. Ide sa na to. Nezabudnite si mobil, ak by ste si museli privolať záchranku.

 

6. Vydržte. Akýkoľvek šport ste si zvolili, v prvej polovici budete mať chuť skončiť a radšej skočiť na pivo. Prestaňte očami tlačiť čas. Okamžite vypustite z hlavy myšlienku, že na to, aby ste spálili dnešný obed (mäsko + pol ryžka, pol hranolky, tatárka a hroznovka) by ste museli Kuchajdu obehnúť 20-krát, a to sa vám aj tak nepodarí.

 

7. Po skončení vykonajte nasledovné činnosti, ktoré robí každý športovec: Sprcha, prepotené veci hoďte do práčky, tenisky nech sa luftujú na balkóne. Ak ste sa už stihli vydýchať, dajte si cigu a uznanlivo pokyvkávajte hlavou s myšlienkou: "Kokos, dobré to bolo, idem aj nabudúce."

 

Na záver pripájam TOP 5 najhodnotnejších prirodzených zdrojov bielkovín, aby vám to športovanie k niečomu bolo.

 

  1. Ejakulát
  2. Olomoucké syrečky
  3. Biele mäso
  4. Tvaroh
  5. Tofu a iný sója bordel