Trpaslík se na zaklínače zahleděl zpod huňatého obočí. "Pokrok," prohlásil, "je jako stádo sviní v humně. Z takého stáda, to sa mosí uznat, je užitek. Je uzený špek, je ovar, je prejt, sú klobásky, sú nožky v rosolu. Tož sa nesmí ohrnovat nos, že je všecko posrané."

                                               Andrzej Sapkowski,  Paní Jezera

 

Milá Lívia. Tak si opäť natočila ďalšie video, i keď je pravda, že na tom „Kulturblogu“ patrí k tým vydarenejším. Už minule som Ti chcel niečo napísať, ale nakoniec som si to rozmyslel, lebo podobný shitstorm, aký nastal po tvojom debute na internete, by nedokázalo vyvolať ani amatérske fekálporno Maznáka s Kompilátom. Až mi prišlo ľúto, že najmiernejšia reakcia, ktorú som si prečítal o Tvojom vlogu je, že si hlúpa piča. Dúfam, že Ti pani učiteľka odvtedy vysvetlila, aký je súvis medzi občianstvom, národnosťou, farbou pleti a podobnými nepodstatnými vecami, o ktoré si sa Ty nijako nezaslúžila a že maximálna vec, na ktorú môžeš byť Ty vo svojom veku hrdá je, že si na krúžku amatérskeho herectva neprepadla.

Dnes však zareagovať musím, lebo si zaútočila na jeden z mojich obľúbených koníčkov, umiestneného v mužskej Top 3 hneď po pive a autách. Áno, sú to ženy. Už minule som si všimol, že Ťa neskutočne serie ženská konkurencia. Ja viem, tá Natalie z tej reklamy je fakt kus, ale žiarliť na všetky ženy len preto, že si chlapi viac honia nad jej fotkou ako nad Tvojou, mi príde skoro až prehnané. Veď až taká strašne škaredá nie si, tie jebáky z tváre časom zmiznú a nebudeš ich musieť maskovať kilom Dermacolu, ako na poslednom videu. Tentokrát si totiž ventiluješ svoju frustráciu voči svojej konkurencii a maskuješ to témou feminizmu ako rakovinou spoločnosti.

Tvoja snaha je však priehľadná ako jednovrstvový toaleťák z Lidla. Nepomáhajú tomu ani odkazy na extrémne videá typu „We need to kill all men“, alebo lacná odvolávka na islam. Ono totiž, milá Lívia, už je rok 2019 a internet dorazil dokonca aj do Spišskej Novej Vsi, a tak sa už nik nevzrušuje, keď sa hocijaký debilko s radikálnymi názormi potrebuje zviditeľniť, pričom sa tvári, akoby mal za sebou celú armádu podobne postihnutých jedincov a keď kričí pritom tak nahlas, až sa zdá,  že jeho hlas má rovnakú silu, ako hlas zvyšných 7 miliárd ľudí.  Extrémy sú však len extrémy, sama uvidíš, keď budete preberať základy štatistiky, stačí ich odstrihnúť a hneď sú výsledky reálnejšie. Vo videu tvrdíš, že feminizmus je zbytočný, lebo „štúdiom faktov by sme zistili, že všetci ľudia sú si rovní“.  To je samozrejme pravda, je to tak napísané aj v Ústave SR. Lenže tam je napísané aj to, že naša republika sa neviaže na žiadne náboženstvo ani ideológiu. A vidíš, predsa sa Konferencia biskupov Slovenska stala oficiálnym účastníkom medzirezortného pripomienkovania návrhov zákonov. Už chápeš tú pointu?

Naznačuješ, že feminizmus bráni návratu rodiny ku tradičným hodnotám. Takú rodinu by sme si mohli predstaviť ako množinu jedincov bielej pleti bývajúcich v domčeku na predmestí, reprezentovanú dvoma milými deťmi,  labradorom pobehujúcim v záhrade a manželkou prikladajúcou do krbu, zatiaľ čo manžel číta noviny pred televízorom. Lenže, dievča milé, ten dom je založený v banke a hypotéka nie je národný železničný prepravca, tú treba platiť načas! V tomto kontexte sa preto nediv snahe o zrovnoprávnenie. Na Slovensku je totiž pičovina nebyť feministom! Každý normálny chlap chce, aby jeho žena zarábala spravodlivo, teda čo najviac, ideálne by dokonca bolo, keby tie ženy samé dokázali uživiť celú rodinu. Jedného dňa ma totiž môžu z roboty prepustiť, alebo si pri futbale zlomím nohu, alebo si chcem proste len kúpiť roadster. No a čo k tomu potrebujem? Presne tak, sú to peniaze, ktoré domov nosí aj žena! Snaha o finančnú rovnoprávnosť je teda win-win hra pre obe pohlavia.  

Hovoríš o tom, že feminizmus je len zámienkou na to, aby sa ženy nemuseli v robote toľko snažiť. Kompenzujú si tým vraj nedostatok talentu a snahy. Moja zlatá, to video si nezabudni odložiť a pusti si ho, keď budeš mať v práci pocit, že s Tebou život vyjebáva.  Čo je mimochodom v priemere každý druhý deň. Uvidíme, či náhodou aj Ty nevytiahneš feministickú kartu, keď budeš mať za šéfa nejakého chuja, ktorý Ti povie, že povýšenie sa udeľuje len ako odmena za návštevu jeho kancelárie s bielou koženou sedačkou, keď budeš robiť rovnakú robotu ako Tvoji kolegovia za menší plat, alebo keď prídeš po materskej do firmy, v ktorej môžeš s lupou hľadať akákoľvek empatiu, prostriedky alebo ciele a dozvieš sa, že keďže máš decko, tak kvôli hrozbe častých OČRiek ťa z odbornej pozície preradili na pozíciu sekretárky! A možno to tak nebude, možno budeš profesionálna youtuberka, travelvloggerka, alebo sa proste len staneš asistentkou nejakého holohlavého poslanca. Len dúfam, že sa nebojíš hadov, najmä tých jednookých.

Zrejme Ti vadí, že feministky si neholia nohy. Dovoľ, aby som sa k tejto problematike vyjadril,  ako naslovovzatý odborník na holenie. Hovno Ťa je po tom, či si niekto holí alebo neholí nohy, pazuchu alebo cikulu! Je to jej vec, jej život a ak má o tom potrebu povedať celému svetu, nikomu tým neubližuje! Ak sa necítiš komfortne, stačí sa otočiť. Nikomu neubližuje, ani keď si dá na seba dúhový kostým a pred všetkými dá svojmu frajerovi alebo frajerke rovnakého pohlavia na ulici pusu. Ale ubližuje, keď chytí dlažobnú kocku a s výkrikom Jebem vášho Alaha ju hodí do arabskej tety s deckami okolo seba. Alebo keď s boxerom v ruke mláti do hlavy Portorikánca, lebo neger mu nemá čo ukazovať fakera, keď do neho predtým strčí. Lebo Lívia, reči ťa síce môžu nasrať, ale v skutočnosti sú to skutky, ktoré ublížia tak, že skončíš v nemocnici.

Už budem končiť, beztak mám pocit, že je to viac myšlienok, ako je priemerná gymnazistka schopná absorbovať.

Lívia! Si mladé dievča a jedného dňa možno urobíš nejakého chlapca tým najšťastnejším na svete. Možno to bude trvať len dve minúty a celé sa to odohrá na parkovisku za kultúrnym domom tam u vás, ale možno sa Ti to zapáči a neskôr sa budeš chcieť aj rozmnožiť. Prosím ťa, začni používať mozog.  Už ste sa v škole určite učili o analýze a syntéze ako metódach analytického uvažovania. Tak si to prosím Ťa ešte raz zopakuj.  To decko to isto ocení! A my tiež.

 

Rozlili si pálenku v důstojném tichu, pohlédli si zpříma do očí a napili se. Yarpen Zigrin si důležitě odkašlal a přejel zrakem po svých přátelích, aby se ujistil, jestli jsou dostatečně soustředěni a napjati.

"Pokrok," pronesl důrazně, "bude zaháňat tmu, poněváč k temu pokrok slúží, tak jako prdel k sraní. Bude furt víc a víc světla a nikdo sa už nebude bát tmy ani Zla, co sa v něj skrývá. Přijde taký den, že už na Zlo nikdo nebude věřit. Ale vždycky někde ostane tma a v něj Zlo. Vždycky budu kdesi číhat tesáky a drápy. A vždycky budu potřební zaklínači."

                                               (zdroj ako vyššie, len o stranu ďalej)