Na to, aby ste mohli parkovať jak pani, musíte spĺňať minimálne dve podmienky:

a) byť žena,

b) mať k dispozícií auto, s ktorým môžete parkovať.

To je základ. Ak toto spĺňate, je dosť možné, že jedného dňa budete parkovať jak pani. Alebo aj nie, v prípade, že toto nie je jedna z vašich životných mét a chcete byť do smrti na posmech ostatným vodičom, potvrdzujúc tak stereotyp "ženy a parkovanie".

Desíte sa pozdĺžneho parkovania? Všetky vaše pokusy tak zaparkovať končia polkilometrovou medzerou medzi vašim autom a obrubníkom? Do nákupných centier chodíte len MHD, pretože nič vo vás nevyvolá väčší odpor, ako predstava preplnených podzemných garáží a parkovacích domov so zabijackým sklonom pri presune na vyšší level, kde je opäť len milión áut, ktoré sú namačkané vedľa seba na maximum, lebo veď trochu viac betónu by znamenalo pre investora pravdepodobne hrubý škrt cez rozpočet?* Ťukli ste už nespočetné množstvo áut pri pokusoch vtesnať sa do malého priestoru vzácne voľného parkovacieho miesta? Tak v tom prípade je nutné, aby ste sa konečne naučili parkovať jak pani.

Mne, ako samozvanej odborníčke na túto problematiku, môžete plne dôverovať. Naučila som nasledovnou metódou úspešne parkovať už veľa žien. Ja totižto už nejaký ten piatok disponujem schopnosťou parkovať jak pani. Nebolo tomu tak vždy, priznávam, ale momentálne nikto neparkuje jak pani viac než ja. Ten pocit, keď vyjdete zo zaparkovaného auta a pokocháte sa geometrickou presnosťou zarovnania línie vášho auta s čiarami označujúcimi parkovacie miesto...sa takmer zhoduje s pocitom prvého odkusnutia si z cheesecake-u. Tak pome, pipky, nech to už konečne môžete zažiť aj vy.  

Postup je jednoduchý:

Prípad pozdĺžneho parkovania (PPP)

  1. Nastavte sa zarovno s autom, ktoré parkuje pred vaším vytúženým miestom (VVM).
  2. Vytočte volant do maxima na tú stranu, kam chcete cúvať.
  3. Cúvajte.
  4. Neotáčajte hlavu, pozerajte sa len do spätného zrkadla, ktoré je na druhej strane, na ktorú parkujete.
  5. Keď v ňom uvidíte celý predok auta, ktoré parkuje za vami, je to ten pravý moment na otáčanie volantu a vyrovnanie auta.
  6. Skontrolujete predok a doparkujte jak pani.

Ako ste si mohli všimnúť, kľúčový trik bol ukrytý v bode 5. Takéto parkovanie je veľmi efektné, pretože vôbec nemusíte vytáčať hlavu, trup alebo akúkoľvek inú časť svojho tela a uhnať si tak zaseknutú platničku, stavec alebo akúkoľvek inú časť svojho tela.

Prípad parkovania v preplnených nákupných centrách (PPPNC) 

  1. Najprv nájdite miesto, do ktorého by ste sa teoreticky mohli zmestiť, lebo ani jedno z vedľa stojacich áut nie je zaparkované na dementa (teda šikmé státie prekračujúce pruh parkovacieho miesta).
  2. Ak sa nachádza naľavo od vás, tvárte sa, že chcete ísť úplne doprava, ale v poslednej chvíli si to rozmyslíte a stočíte volant presne do VVM.
  3. Ak sa nachádza napravo od vás, celý postup urobíte do druhej strany.
  4. V prípade, že sa vám nepodarí zaparkovať ukážkovo rovno na prvý šup, nie je hanba si trošku cúvnuť a auto dorovnať. Hanba je nechať to tak - a teda parkovať na dementa. 

Oba postupy opakovať až do zblbnutia, kým parkovať jak pani nebude pre vás tá najprirodzenejšia vec pod slnkom. 

Máte? Fajn. Teraz už len treba počkať na vhodnú príležitosť, kde ukážete svoje umenie a možno aj vám kolega povie: "Ty máš čiernu Alfu? Minule si parkovala vedľa mňa. Keď som tam parkoval, neveril som, že sa tam ešte niekto zmestí."

Ďakovné listy prijímam na adrese redakcie.

*pokus tromfnúť Ľuba v neoficiálnej súťaži o najdlhšiu zmysluplnú vetu, či som sa aspoň priblížila k Olympu, zhodnoťte v diskusii.