J'écoute, tu parle, Je ne comprends pas bien
La belle dame sans regrets
 

Dominic Miller & Gordon Matthew Thomas Sumner, Mercury Falling, 1996

 

Z času na čas doma ženu poriadne zbiť, lebo každá kvetina potrebuje pohnojiť.

Slovenské národné príslovie

 

Máj, lásky čas. Obdobie dažďov, majstrovstiev sveta v hokeji, prvých a ôsmych májov a s nimi spojenými absenciami kolegov, za ktorých treba zaskakovať. Mesiac, ktorý býva rovnako tragický ako príbeh rovnomennej romantickej lyricko-epickej skladby od Karla Hynka Máchu. V televíznych správach dominujú informácie o hniezdiacich vtákoch, do Tatier je zakázaný vstup kvôli trtkajúcej zveri, celá príroda je v rozpuku. I v diskusiách je cítiť to tiché volanie živočíšnych pudov. „Uhm, vrrr, zmonitoruj ma celú! Vytýč mi sever, juh, východ aj západ!“, naliehavo narieka Samolepkino libido smerom k Opičiakovi. Lež budúci priateľ k volaniu hluchý je, a v teplý jarný večer nezabúcha na Lepkine dvere, ani päsťou. A prečo to tak jesto?

Aby bolo jasné, nebudeme sa venovať takému tomu „obyčajnému baleniu“. Na túto tému už boli popísané tony papiera, neraz i lepšími autormi ako som ja. My sa však dnes budeme venovať alfa samcom. Predpokladajme totiž, že väčšina návštevníkov tohto servera sú práve oni. (Samozrejme okrem Jokiho, lebo ten je vegán, a ako je známe, človeka s vagínou nemožno označiť za samca.) Alfa samec je podľa wikipédie jedinec v žijúci v skupine živočíchov, ktorého ostatní poslúchajú a nasledujú ho. Čiže v modernom newspeaku niečo ako leader. Alfa nepotrebuje zbytočnosti typu šarm, prirodzená inteligencia, kreditka alebo sixpack (jedine ak by sa jednalo o Zlatého Bažanta ´73, už vypitého po polkilovej porcii pečeného kolena s chrenom, horčicou a s feferónkami). Alfe stačí byť takým, aký sa už narodil, zvyšok sa už nejako doklepe samo. Každý alfa samec sa síce nejaký čas riadi starým nemeckým porekadlom „ak chceš liter mlieka, nekupuj si kravu“, avšak i on časom zatúži po tom pocite niekoho vlastniť. A toto býva často kameňom úrazu.

Pretože balenie báb je vlastne mýtus! Už naše staré mamy hovorievali, že dievča, ktoré stretneš na diskotéke, sa s tebou večer vyspí podľa toho, aké gaťky si predtým oblečie. Ženy zvyčajne všetko zariadia samé tak, aby si ich nápadník myslel, že to on zbalil ich čarom svojej osobnosti, nadvihnutím obočia alebo ofúknutím ofiny na ľavú stranu. Muži pritom v zásade nerobia nič, maximálne tak zaplatia účet, ale v podstate idú ako dobytok na porážku, niektorí len za vidinou uspokojenia spodných priečinkov Maslowovej pyramídy. Tí prezieravejší, hoc tušiac hrozbu číhajúcu v ďalšej miestnosti, sa tiež vezú sa s davom, lebo lepší vrabec v hrsti ako holub na streche (no pun intended). Lenže čo s Alfou? Alfa nekoná tak, ako by ste čakali. Alfa si ide svoje! Ponúkame teda krátky návod pre dámy, ako tento oriešok rozlúsknuť.

V prvom rade treba vedieť, že alfa samec primárne hľadá alfa samicu, lebo on síce môže mať hociktorú, ale nechce sa mu. V hlave totiž v reálnom čase musí paralelne riešiť tisícky problémov odlišných od triviálnych záležitostí typu fyzická príťažlivosť, peniaze alebo chloroform. Preto dámy, ak máte záujem o alfu, musíte sa alfou stať tiež. Ale pozor! Alfa samica nerovná sa kurva! Všetci poznáme tú povesť o zámku a kľúčiku a hoci sex predáva, v tomto prípade máte len dve možnosti. Najjednoduchší je koncept založený na náhrade chýbajúcej matky v jeho živote. Čiže komunikovať svoju schopnosť uvariť dobrý segedín, naznačiť potenciál na párenie sa, prípadne vytiahnuť žolíka a dať do obehu cecky. Pamätajte, cecky nikdy nesklamú! Druhá možnosť je hrať to na femme fatale, čím prebudíte jeho dobyvateľskú časť osobnosti. Tu si ale musíte správne nastaviť ukazovateľ miery odolávania, nakoľko zle nastavený treshold môže nášho hrdinu odradiť. Alfa totiž často hráva počítačové hry, a ak vie, že na niektoré levely treba prikúpiť nové imprúvmenty, ale pri množstve voľne stiahnuteľných titulov na sieti nemusí byť dostatočne motivovaný, veď komu by sa chcelo zbytočne kupovať poršátko?

OK, takže vyvoláte dojem, že ste alfa samica. Ten správny alfa samec si vás už sám nájde. Ide teraz o to, ako sa s ním stretnúť. Alfa samec má veľký koridor a ono to chvíľu trvá, kým obští každý roh a celý revír obehne. Dajte mu čas. Ale pamätajte, keď sa už s ním stretnete, nečakajte, že vás bude dobývať! Alfa samec sa totiž stretáva s alfa samicou prioritne za účelom splodenia alfa samíčiatok, aby mu na staré kolená mal kto nosiť pivo ku telke. Takže ak napríklad Lepka čaká, že jej Germania bude brnkať pod oknom na gitare „Tel mí váj“ od Back Street Boys, mýli sa. Germania by to samozrejme dal v pohode ľavou zadnou, nástupy na refrén dokonca s jódlovaním, ale on na to nemá čas. Jednoducho tam sa ide priamo na vec, s tým sa musí už dopredu počítať  a hlavne netreba zabudnúť na pokosený trávnik.

Dámy zblbnuté pozeraním Pilčerovej na Dome teraz budú nesúhlasne kývať hlavami, ale romantika v alfovom poňatí spočíva v naplnení dvoch základných atribútov. Naozaj dominantní muži totiž myslia len na žrádlo a sex. Všetci vieme, že koncept alfa samca vychádza z pozorovania sociálneho správania vlčích svoriek. Preto by ste aj vy mali správať ku alfa samcovi tak, ako sa správa dominantná vlčica k lídrovi svorky. To jest dať mu nažrať a pustiť ho von. On vám bude časom aj verný, len mu proste musíte dať ten pocit slobody, istoty a keď k tomu urobíte aj dobrý segedín s domácou (!) knedľou, neni toho boha aby sa vám nevrátil každý večer domov.

„To sa ti ľahko povie, ale ťažko urobí“, povzdychnú si v tejto chvíli nezávisle od seba Lepka i Germania. Urobme si preto krátku simuláciu ich teoretického stretnutia :

 

„...a predstavte si, poisťovňa mi tú škodu z tej nehody nakoniec vôbec nepreplatila!“ dokončieva Drzko príhodu a miestnosťou sa rozlieha hurónsky smiech.

Paralelne vonku na chodníku, pred krčmou, v ktorej prebieha DM stretávka, práve vysvetľuje v rýdzo dámskej spoločnosti štíhla vysoká blondýna, ako sa dá určiť pohlavie mačiatok krátko po narodení. „A už iba vytáhneš ten prst a privoňáš a podľa teho, kerý smrad zacítiš, tak víš, či je to mačák alebo či ju budeš musieť dať kastrovať“  dokončí vysvetlenie a odíde stranou, zatiaľ čo mierne šokovaná skupina pofajčievajúcich dám pokračuje v debate o najnovších trendoch medzi opaľovacími krémami.

Samolepka si vychutnáva chvíľu sama pre seba, pomaly vyfukuje cigaretový dym a vníma vôňu večerného mesta. Inštinkty dominantnej samice ju zrazu upozornia na pomaly prichádzajúceho vysokého sympatického chalaňa, ktorého už predtým zaregistrovala vo vnútri, ako ticho sedí a len počúva. Ako ku nej kráča, obdivne si ho prehliada. Kontúry naznačujú dokonalú atletickú postavu, podľa rozhodného kroku ho tipuje na kvalitného ITčkara, ktorý rozhodne zarába dosť na to, aby si mohol dovoliť zaplatiť osobného trénera.

„Ty si tá čubička Samolepka?“, opýta sa jej, zatiaľ čo predstiera nezáujem skenovaním okolia očami.

„Si to naozaj Ty, môj Kosmáč bielofúzy?“, nesmelo odvetí Samolepka, inštinktívne si rukou pridvihujúca pušapku.  

„Hej, som. Šalátik chceš monetizovať hneď alebo to zaplatím neskôr, keď sa budeš na mne priživovať odriekaním vagínky?"

„Och, poďme na to, milujem tvoj trashtalk“, ťahá bez váhania roztúžená Samolepka Germaniu do priľahlej tmavej uličky, jednou rukou nedočkavo sťahujúca tričko z jeho svalnatého tela, druhou zapínajúca prehrávač hudby v mobile, vytvárajúc podmaz z ambientnej islandskej dychovky.

Po vášnivom 20 sekundovom akte sa obe rozhorúčené telá od seba odtŕhajú a upravujú si šaty.

„Prídem sem aj zajtra o tomto čase. A poriadne sa zakaš, nieže ti nachladnú kríže, nebudem platiť za tvoje lieky“, inštruuje alfa samec svoju novú  priateľku a odchádza do tmy čeliť nástrahám veľkomesta, zatiaľ čo si Samolepka utiera slzy. Leč nie sú to slzy smútku, sú to slzy radosti.

I think this is the beginning of a beautiful friendship“, zašepká si Samolepka sama pre seba, zatiaľ čo sa vracia sa do víru zábavy.