Keďže nie som tak dobrý človek ako vy, ktorí nemáte televízor ani streamovacie platformy (ja vlastne tiež nemám televízor, inak by som musela platiť koncesie, ale nevadí, to z hľadiska príbehu nie je podstatné...), tak som sa pri poslednej príležitosti dvoch sickdayov spustila a pozrela si jeden z ďalších dôvodov, prečo toto ľudstvo smeruje do p...rdele. Volá sa to „Too Hot to Handle“. Akože zvyčane netrpím až tak veľkým masochizmom, ale trilógiu Hobbita som už kukla v deň prvý a potrebovala som niečo iné, čo nebude veľmi náročné na moje kognitívne funkcie a ja s boľavými dutinami môžem hibernovať. No a tak som teda našla na Netflixe toto a pustila si sériu č. 2. Vďaka tomu, že mi spuchnuté dutiny zatlačili na centrum vkusu a sebazáchovy v mozgu, teraz čítate túto recenziu a nemusíte sa na to dívať sami. Neďakujte, pivo kúpite potom.

Tak o čo teda ide? V desiatich častiach po 45 minút môžete sledovať päť mužov a päť žien, ako sa spoločne dostávajú rakovinu kože na priamom slnku. Ok, toto nie je tá pravá pointa tejto reality šou, aj keď to bola prvá vec, ktorá napadla mne. V skutočnosti je to takto: Do domu na pláži produkcia naženie päť vymakaných týpkov a pät podvýživených pevných dvaciniek, ktorí si radi užívajú život a rovnako aj náklonnosť opačného pohlavia. Niekto, kto sa nevyjadruje až tak vyberane by mohol povedať, že šukajú prvú ligu s prvým, kto príde pod ruku. Celé to tam riadi réžia cez niečo, čo vyzerá ako reprák pre smart domácnosť a volá sa Lana. V prvý deň sa všetci postupne stretnú a zoznamujú, iskričky lietajú, ubytovávajú sa a večer ich čaká veľká párty. Samozrejme, počas dňa je jediným dreskódom iba plavky a čím menšie, tým lepšie. Nemusím asi špeciálne vysvetľovat, že účastníci tohto pobytu nie sú členmi Mensy a profesie sa pohybujú niekde od profesionalného futbalistu cez modelky, striptéra po TikTok influencerov. Hneď v prvý večer dobre začínajúcu párty prekazí Lana, ktorá účastníkom vysvetlí pravidlá. Všetci môžu vyhrať peniaze, ale musia sa chovať. Začína sa na 100 tisíc dolároch, ale za každé porušenie pravidiel sa budú strhávať peniaze. No ale pravidlá sú nasledovné - žiadne bozkávanie, žiadne sebaukájanie, sexuálne hrátky a sex už vôbec nie. Koľko a za čo, ešte nevie nikto. Ale aby si nikto nepomyslel, že je to len taký soft porn program, cieľom tejto reality show je v skutočnosti pomôcť párom, ktoré sa už začali formovať, vytvoriť medzi sebou hlbšie citové putá. Asi preto tam každý chodí v šatách, v ktorých vidieť aj to, čo mali včera večer na večeru. Samozrejme, všetci hovoria, ako pre nich pravidlá sú len na to, aby sa porušovali, až kým v jeden večer nestratia 21 tisíc dolárov. Účet bol vystavený za 7 jazýčkových po 3000 USD každá. Produkcia im to však neuľahčuje a nastraží im viacero pascí. Najprv vyhodí dvoch účastníkov, ktorí sa najmenej zapájajú - jedného pajáca a jednu, ktorá vyzerala ako mačka, čo zožrala kyslú myš. Hneď na to je osemčlenná posádka vily doplnená ďalšími dvoma - exotickou Italo-Portugalkou, z ktorej každému v tej vile stojí klobása a nejaký Brit, ktorý keď sa usmeje je asi tak sympatický ako Raťafák Plachta. Táto nová dvojica trošku zamieša karty a za 24 hodín pripravia už aj tak dosť chudobnú partiu o ďalšie peniaze. 

Medzitým sa v starej partii už vytvorili páriky a riešia deep shit. No, skôr shit ako deep. Proste si predstavte situáciu, že sa stretne dievča a chlapec, preskočí iskra, večer už tanečky, dokonca sa spolu rozhodnú pozdieľať lôžko (ale počestne) a o štyri dni sa rozídu, lebo to ten týpek neberie po tých štyroch dňoch vážne a dievčinu ignoruje a nikdy jej nepovie, že je krásna! Bam... jak hvarime na vychodze - koňec lasky, fotku vrac. Ale chyba určite nie je v tom, že účastníci sú egomaniaci, ktorí si samoľúbosťou kompenzujú obrovské vnútorné neistoty, ale v tom, že ona si jednoducho myslela, že majú nejaké spojenie a on sa choval ako chuj. Potom ako Jednoduchá Mária prereve dva diely, lebo on sa zavesí na inú, ktorá sa volala Tabata alebo nejaké podobné cvičenie. 

No ale aby to nebola len taká bezduchá blbosť, tak tam vsunuli pre úšastníkov workshopy, napr. o tom, ako vytvoriť medzi párikmi citové spojenie, workshop pre ženy aby sa mohli porozprávať o svojich neistotách a pre mužov aby konečne prestali byť chlapcami a stali sa mužmi. Kde-tu sa ešte stane, že prídu o pár tisíc kvôli nejakej puse, ale v jedno ráno si ich reprák Lana zavolá a oznámi im, že v noci sa stal ďalší prehrešok. Všetci začudovanie čumia na reprák ako Mizík na počítač a nerozumejú, lebo sa doholi, že už žiadne kerekosky robiť nebudú, lebo by išli domov s holou riťou (na to by si stačilo nechať oblečené jedny z tých plaviek, čo tam nosili). Nakoniec sa jedna dvojica prizná, že si v noci vrzli, na čo im Lana oznámi, že práve doslova prejebali 20 tisíc doláčov. Zvyšok partie ich chce za to zabiť, ale oni tvrdia, že majú obrovské citové spojenie predsa! Ale aby sme nemali na túto dvojicu, ktorá nerešpektuje šieste prikázanie zlé srdce, oni spolu v jednej časti začnú chodiť. Najprv im dá Lana šancu napraviť napáchané škody a vrátiť peniaze do výhry a keď sa im to podarí, za odmenu ich pošle na rande na jachtu, na ktorej sa odohráva nasledovný rozhovor (prepis je približný, ale obsah rovnako hlboký):

Ona: „Myslím, že máme fakt skutočne hlboké spojenie.“

On: „Aj ja si to myslím. Nikdy som sa takto necítil.“ 

Ona: „No ale mali by sme sa porozprávať, čo bude, až odídeme z tohto pobytu...“

On: „(nádych-výdych) Budeš mojou frajerkou?“

 

No... niečo také som naposledy zažila v druhej triede základnej školy, keď mi spolužiak Dano poslal počas hodiny papierik s textom: „Verča, som do teba. Budeš moja frajerka? Zakrúžkuj Áno alebo Nie.“

 

Asi vás sklamem, ale ďalej vám nepoviem ako to dopadlo, lebo po prvé spoiler a po druhé som to nedopozerala, lebo ma to začalo ohromne srať. Väčšinu času som aj tak premýšlala nad tým, ako možu byť vkuse na tom teple a slnku a súdiac podľa opálení aj bez poriadného SPF. No každopádne tomu, čo som videla, dávam dva Nubiany z desiatich.