Asi platí korelácia – čím väčší počet obyvateľov, tým viac chobotín sa podarí vymyslieť. Možno majú patent na nezmyselné výmysly americkí senátori. Senátor William Fourkiller zo štátu Oklahoma navrhuje zdaniť násilie v počítačových hrách. Síce len jedným percentom (sme.sk neuviedlo z čoho, tak to ešte môže byť zaujímavé), ale človek nikdy nevie, na čo všetko ešte vymyslia jedno percento. Rozdelenie výnosov dane je do čiernej diery zvanej fond prevencie proti šikanovaniu a fond na podporu pohybových aktivít. Veď logicky, kto hrá násilné počítačové hry, tak je násilník, šikanuje svojich spolužiakov a je obézny z nedostatku pohybu.

 

Ale dačo mi tu nesedí. Násilníci väčšinou nehrajú násilné hry, ale si to skúšajú v realite. A obézni sa radšej vyhýbajú pohybovým aktivitám preto, že aj v rámci nich sú šikanovaní. Možno sa zriadi špeciálna inštitúcia, ktorá ich bude nútiť chodiť na pohybové aktivity. Ako to asi bude prebiehať?

 

1. Kúpiš si hru a podľa stupňa násilia budeš musieť chodiť na psychoanalýzu (raz dvakrát alebo trikrát týždenne 45 minút po dobu pol roka) a na pohybové aktivity.

2. Vyhnúť sa tomu nedá, lebo budeš musieť pri nákupe uvádzať svoje osobné údaje a keď to vynecháš, tak ti nepredajú ďalšiu hru.


3. Podľa stupňa agresie ťa zadelia do skupín, kde sa budete hrať spoločenské hry. Napríklad vybíjaná, stratila sa pionierska šatka alebo survivor pre najviac postihnutých (zahŕňa to 12 minútový prekážkový beh, šplhanie po lane, lezenie v blate pod ostnatým drôtom, skok cez elektrický plot, orientácia v mínovom poli...).

4. Nabudúce si už rozmyslíš, či si kúpiš hru, alebo si ju radšej ilegálne stiahneš. 

 

Aby sa nediskriminovali žiadne hry, tak daň sa bude týkať aj Sims (veď koľko násilia je v domácnosti) alebo Dance Central (koľko nadávok je v súčasných pesničkách). Hra FIFA sa tam nespomína. Možno v hre majú umiernenejších fanúšikov ako niektoré slovenské kluby.

 

Som zvedavý, kam sa zaradí hra Pacman.

 

Pic by Mieskuoro Huutajat