Odopieranie si jednej z najväčších životných rozkoší, a to jedla, je pomerne častou samomučiacou aktivitou dnešného človeka. Keďže sa hýbeme stále menej a v žranici je stále viac rastových hormónov, jedná sa ale o aktivitu nevyhnutnú, ak nechceme, aby k nám v štyridsiatke pri infarkte volali autožeriav a demoličnú čatu, aby nám rozbila stenu v našom skromnom príbytku len preto, aby nás dostali von. Ak si ale myslíte, že delená strava alebo paleolitická diéta je to najväčšie a nezvládnuteľné megapeklo, dnes budete vyvedení z omylu.

 

Otázka, či máte svoje obľúbené jedlo, je asi rovnako zbytočná ako Lipšicova nová strana, no ako kedysi povedal známy slovenský techno dídžej Juraj Tokár, „milovať celý život jednu milovačku je ako jesť svoje obľúbené jedlo každý deň“ (za „milov-„ dosaď „jeb-„). Či táto brilantná analógia platí aj naopak, neviem, čo ale viem, že sú na svete ľudia, ktorí inú možnosť nemajú (vo vzťahu k obidvom elementom daného prirovnania).

 

 

Pizza diéta

 

Napríklad taká Claire Simmonsová je celý život pizzu. A to iba jeden druh, ktorý voláme margherita. Jednak jej (zatiaľ) chutí, no najmä Claire trpí pomerne vážnou poruchou stravovania, ktorá spočíva v tom, že nič iné nedokáže zjesť a ak aj áno, tak to okamžite vyvracia. To je ale ešte pomerne fajn, lebo taká 17-ročná Natalie Cooperová dokáže skonzumovať len tic-tacy. Áno, tie malé biele cukríky, ktoré majú len dve kalórie, čo je podľa slov jedného môjho polodementného spolužiaka zo základky jedna celá desiata. My ale vieme, že nie je, preto ich treba zjesť asi veľa. Alebo sa dokrmovať cez hadicu zavedenú do žalúdka, čo je práve aj prípad Natalie.

 

 

Big Mac diéta

 

Pochopiteľne, nie každá diéta je výsledkom duševnej alebo telesnej poruchy, sú ľudia, ktorí sa rozhodli o tom, čo budú vkladať do svojho orálneho otvoru, úplne dobrovoľne. Napríklad istý Dan Gorske, ako inak Američan ako repa. Ak ste videli film Supersize me, zrejme si ho pamätáte. Je to chlapík, ktorý neje nič iné, len Big Mac. Nič proti, Big Mac je úžasná záležitosť, najmä o takej pol druhej v noci, po ôsmich pivách, ktoré vám tak roztiahli žalúdok, že by ste natlačili do seba aj kanálový poklop. A to nehovorím o tých závislosť spôsobujúcich látkach, ktoré tam McD pridáva a ktoré majú za následok to, že keď si dáte alternatívu Shit Macu z inej siete rýchleho občerstvenia, nechutí vám ani trochu. Na Gorskeho zrejme zafungovali absolútne, lebo tento pán má 59 rokov a v roku 2011 zjedol svoj dvadsaťpättisíci Baz Mek. Napriek tomu je Gorske vzorom zdravia, jeho cholesterol je nízky a aj zvyšok krvného obrazu by mu závidel aj food nazi Dr. Bukovský.

 

 

Chicken McNugget diéta

 

To taká Stacey Irvineová, sedemnástka závislá od iného McD produktu, a síce Chicken McNagrc, také šťastie nemá, keďže po 15 rokoch ich konzumácie (a ničoho iného) skolabovala vďaka anémii a ateroskleróze. Po varovaní doktorov o jej možnej veľmi skorej smrti, si Stacey uvedomila, sediac medzi troma tonami hračiek z Happy Mealu, že to pre ňu asi nie je veľmi zdravé. Je bystrá, táto Stacey.

 

 

Fazuľová diéta

 

Napriek uvedenému, konzumáciou jedného druhu jedla je naozaj možné schudnúť. Dokazuje to prípad Neila Kinga, ktorému lekári pohrozili rakovinou hrubého čreva, ak nezmení stravovacie návyky. Neil sa ale nevrhol na mrkvu, šalát a inú burinu, ale začal jesť pečené fazule z konzervy, a to presne 6 kusov denne (konzerv, nie fazúľ). Na obed s ryžou a na večeru so zemiakmi, veď život je zmena. Neil schudol takmer 70 kíl. Aj keď žiadny dietológ za fazuľovú diétu ruku do ohňa nedá, niektorí experti na výživu sa zhodujú, že v začiatočnej fáze diéty je vhodné obmedziť výber potravín, keďže tráviť jednu potravinu je pre žalúdok menšia záťaž ako tráviť ich kombinácie. S iným odôvodnením prišiel profesor Mark Haub, ktorému sa podarilo schudnúť asi 12 kg za 2 mesiace len vďaka tomu, že nejedol nič iné, len tzv. twinkies. To sú také sladké mäkké plnené piškóty. Haub tým chcel dokázať to, že je úplne jedno, čo jete, dôležité je koľko. Resp. koľko málo. Thank you, captain obvious.

 

 

Iné zaručene osvedčené diéty:

 

Ak by som ja mal jesť dva mesiace takéto sladké sračky, asi by to nedopadlo dobre pre mňa, alebo pre moje okolie, našťastie je plno efektívnych diét, ktoré vám pomôžu zbaviť sa nadbytočných kilogramov aj jednoduchšie. Napríklad:

 

Predvýplatová diéta

Jej výhodou je, že môžete jesť, čo a koľko chcete. A keďže doma nič nemáte a nemáte si ani jedlo za čo kúpiť, chcieť aj naďalej môžete.

 

Slamková diéta

Podobne ako pri predchádzajúcej diéte, aj pri tejto môžete zjesť hocikoľko hocičoho. Avšak len tie potraviny, ktoré prejdú cez slamku, ktorú ste si prilepili k ústam.

 

Fightclub diéta

Je podobná ako predchádzajúca, no vhodná pre jedincov so slabšou vôľou, ktorí majú tendenciu sa pripevnenej slamky zbaviť. Pomôžeme si malým trikom, a síce, že si vybijeme všetky zuby, prípadne zlomíme čeľusť. Povolené sú úplne všetky kašovité jedlá.

 

Poopičná diéta

Veľmi obľúbená diéta, pri ktorej sa zase neobmedzujeme a ktorá spočíva v tom, že je nám tak neskutočne blbo, že nevieme zjesť nič, okrem vývaru. Podobným variantom je tzv. faraónova diéta, pri ktorej hocičo zjeme, do piatich minút narúšame intímnu zónu našej záchodovej misy.

 

Diéta „mladá mestská žena“

Moderná a jednoduchá diéta, ktorej štandardný režim vyzerá asi takto: na raňajky nejeme nič, na obed si dáme veľké presso a cigaretu, na večeru si dáme ristretto, pohár vína a dve cigarety. Od 20,00 do 6,00 hod. je povolený akýkoľvek alkohol a ľubovoľné množstvo cigariet. Dôležité minerály a vitamíny je ešte povolené si dopĺňať prehĺtaním ejakulátu, tiež v ľubovoľnom množstve.

 

Masterchef diéta

Každé jedlo, ktoré dostaneme, chytíme aj s tanierom a so slovami "Tohle je děsná sračka, tohleto! To by nesežral ani můj pes!" hodíme o zem. Potom každému v našej blízkosti vynadáme do nemožných neschopných idiotov a urazene odídeme.

 

Porozchodová diéta

Táto je trochu náročnejšia, preto sa neoplatí ju praktizovať dlhodobo (t.j. nie dlhšie ako pár týždňov). Povolené konzumovať je len červené víno, tvrdý alkohol a vlastné slzy a sople.

 

 

Viac tu 

 

pic via