Túto ľahkú tému určenú pre letnú uhorkovú sezónu začnem kauzami politikov, o ktorých obvykle nepíšem, lebo sú mi z duše odporné. Pamätáte sa na to, ako nazval preceda novinárov prostitútkami? Určite áno a kto si spomenie, v akej súvislosti to bolo? Už len nejasne? Alebo kauzu detektor lži, prekrížené nohy a otázky, ktoré pre respondenta napísal sám respondent? Riešite to a smejete sa, že haha, ako to len mohol? Mohol. Ak sa Robino zapojil do medzinárodného zločinu vedome, tak mu na konte v Monaku pribudli slušné peniažky. Ak nevedome, ako mohol taký debil sedieť toľké roky na dôležitom politickom poste? Národ sa však na kauze baví a slovami jedného stand-up komika, miesto únosu nevesty budú teraz na svadbách vychytávkou únosy Vietnamcov. Tak a toto je kategória falošných chlapov, ktorí idú na všetko rafinovanejšie než biely cukor v krémešoch a vy zabudnete pri tých sladkostiach, že priberáte. Ale slizáci, tí sú iní, priamočiari, úprimní. Žiadne odpútavanie pozornosti od podstaty veci, v tom si ich musíme vážiť. Joj, ja si ich strašne vážim, už som im pripravila aj závažia na nohy a vrece do vody.

Kto slizákom je a aký to je muž, to si hneď v krátkosti vysvetlíme. Slizáci sú muži, ktorí vám predhodia také šokujúce priamočiare komplimenty, že rozmýšľate, či sa uraziť alebo zahrať na hlupaňu a v prípade, keď musíte zvážiť ich pracovné zaradenie, tak si poviete, že hlupaňa sa nemá zas až tak zle.

So slizákmi som sa stretla hneď ako som nastúpila do práce so vštepenými zásadami úcty k starším. Solídne vyzerajúci kolega v dôchodkovom veku sa ma pýtal, či som spala na líštičku alebo na zajačika a ja som si predstavovala uvedené zvieratká a premýšľala, ako spia. Toto sme na prírodovede nepreberali a ja spím stále rovnako, ako hovoria kolegyne, čo ma videli spať na služobkách (Miruš, nesmej sa mi, prosíííím), vraj na princeznú. Na chrbte a pravú ruku mám zalomenú v kráľovskom uhle nad hlavou, dlaň otvorená a ľavou rukou si pridržiavam prikrývku, aby mi neskĺzla z tela. Takto ale asi lesná zver nespí.

„No predsa, či ste spali, kolegynka, s chvostíkom medzi nohami alebo len tak sama schúlená do klbka,“ upresňoval ujo kolega a z úst mu stekali imaginárne sliny ako z Votrelcovej  vnútornej vystreľujúcej papule nad Ripleyovej hlavou. Ako sa správne reaguje na takéto otázky? Bol mi nadriadený, tak už len s úsmevom ľahkým ako ranný opar nad jazerom. Dodnes mám z toho trvalé následky a nezniesla by som za žiadnych okolností, aby mi muž kúpil kožuch z líšky, ani z polárnej.

Slizáci majú jasnú stratégiu. Nezdržovať sa zbytočnými okľukami, nepoužívať kvetnaté komplimenty. Sú ako šoféri VIP limuzín, kde je vôľa, tam je cesta a kde nie je cesta, tam si ju ten vôl urobí. Cieľ je jasný – raz to na niektorú zaberie.

Analýza výzoru slizákov dokázala hovno. Môžu nimi byť muži hocijakej váhovej kategórie a s výzorom od dedinského učiteľa až po predavača hot dogov. Majú jediné poznávacie znamenie a tým je priamosť myšlienkového posolstva, ak sa ešte dajú ich rečičky zaradiť do produktu mysle. Ja som ich skúsila zaradiť do týchto kategórií:

1. Slizák obecný

Slintá si len tak, v celej obci a pre pobavenie všetkých. Skúša to na každú a možno to ani tak nemyslí. Poznala som jedného takého, čo o ňom všetky ženské v okolí vedeli, že jeho slizké komplimenty sú len jeho formou zábavky. Všetky ženy reagovali potuteľným úsmevom.

„Krásna pani, s vami by som rád strávil aspoň jednu noc,“ hovoril každej. Odpoveďou mu bol pobavený chichot a jemu to stačilo. Raz však natrafil na jednu osamelú slabšie chápajúcu a tá sa ho hneď priamo spýtala, že ktorú noc to chce s ňou stráviť. Navrhla mu voľné termíny a kým vyslovila posledný voľný termín, ostal po ňom len závan lacnej vody po holení.

2. Slizák humorista

Pokúša sa byť vtipný a keďže dopredu neupozorní, kedy je vtipný, nemusíte si to všimnúť.  Ak sa nezasmejete, zahrá, že ide o skryté vtipkovanie. Vysvetlenie pre vás - to je také, že on vtipkuje a vy by ste sa najradšej pred ním skryli. Jeden taký slizký kus mi pri náhodnom stretnutí pozerajúc na moju krátku sukienku povedal, že by mi rád niečo ponúkol a minútu významne hmkal, kým ja som napätá čakala. Potom prišla ponuka jeho jazykových schopností a zažartoval, že aby nedošlo k zámene so službami tlmočníka, ukáže mi to demonštračne, vystrčil jazyk ako had a ovinul si ho celý okolo hlavy. Po strete s týmto čudom trpím fóbiou na hady. Poznám chalana, čo chová párik dvoch škrtičov, samec sa volá Salám, lebo je kúpený v Čechách a samica Hadica. Žijú v krabici ako Bambuľka, žerú len raz za týždeň a po tomto zážitku som sa chcela nechať nimi zožrať.

3. Slizák s fantáziou

To sú tí, čo vám povedia o svojich predstavách, kde dominujete vy, respektíve len časť vášho tela, o ktorú má záujem. Nie, hlava to nie je. Keď som sa nedávno vrátila opálená z dovolenky, povedal mi vo výťahu jeden slizák z nižšieho poschodia, že sa mu páči, ako som opálená a predstavuje si, kde všade nie som a tak slintal pri tej predstave, že som musela vziať kýbeľ s vodou a následne na to poumývať výťah. Nedovolím predsa, aby sa dôchodcovia z nášho paneláku museli obtierať o ten nechutný sliz. Stačí, že chodia do volieb.

4. Slizák – ohmatávač

S týmto zaujímavým druhom sme sa stretli určite všetky. Disko klub, koncert, čokoľvek, kde sa dá odviazať, pozrieť si prehnané módne výstrelky cicušiek a vrecia testosterónu hopsajúce mimo rytmu a odrazu, ľaľa, zblúdilá spotená ruka na vašom zadku. A ona tam nepristane len tak zľahka ako čajka na pobreží, ale ona sa v krátkom okamihu zakvačí do vášho tela a testuje jeho štruktúru. Pevná riťka alebo už celulitída? Alebo vybehne na chrbát a zisťuje, či ste bez podprdy alebo s ňou. Neviem, či túto kontrolu robia aj trendsetterkám, čo si nechávajú vstrekovať do bradaviek špeciálny gélik s kyselinou hylauronovou, aby sa im dostatočne črtali cez oblečenie, lebo všetci musia vidieť, že si dovolia byť naostro, ale predpokladám, že ani tie sa nevyhnú povinnej kontrole od slizáka ohmatávača. Vysvetliť slizákovi, že ohmatávať vás môže len frajer, manžel alebo gynekológ sa nedá. Po zážitku s nimi budete celé hodiny drhnúť časť tela a oblečenia, kde sa vás ruka dotkla a dúfať, že zážitok zmizne. Ale on nezmizne. Bude vás páliť ako stigma ešte pekne dlho.

Tak a dostávam sa ku koncu analýzy, lebo slizákov je ešte veľa, ale ja som sa obmedzila len na tie najzákladnejšie typy, ktoré žijú medzi nami. Ešte pridám zaujímavú, i keď už starú informáciu, že svojho času získal titul najslizkejšieho chlapa na svete Russel Brand, bývalý manžel Katy Perry. To je dôkaz toho, že aj slizákovi sa občas podarí nielen zasunúť ale dokonca aj oženiť. Ako vyzerá? Vezmite si vreckovky, vygúglite si ho a poutierajte si obrazovku.

Mono, chcel si článok o sexe od Anthrax a vidíš, máš odo mňa oveľa lepší poučný článok! Ak po jeho prečítaní zistíš, že patríš do tohto typu mužov, tak nebudeš mať sex nielenže ani od Anthrax, ale možno ani od žiadnej inej normálnej ženskej a to už sa ti oplatilo ho prečítať.