Prišiel mi email, kamoška je tehotná. Napriek zvyčajnému charakteru tejto správy a jej dôsledkov na mužskú myseľ, samozrejme že aj okamžitého nástupu paniky, u mňa nič podobné nenastalo. Je to len kamoška. Žiadna kamoška s výhodami, ale normálna baba, s ktorou nemám sex. Preto som sa jej oznámení o tehotenstve potešil. Ďalší nový človiečik do tejto… dnes nie vulgarizmy, takže nový človiečik na tento prekrásny svet.

No po čase kamoška poslala ďalší email a mal smutný podtón. Čakajú chlapca. Lenže ona a jej partner si vysnívali dievčatko, malú princezničku s blonďavými vláskami (po mamine). Kto ma pozná, vie, že som dobrá duša, a preto som sa ju snažil rozveseliť. Spísal som 10 dôvodov, prečo je lepšie mať chlapca ako dievča. Samozrejme, že je to z mužského pohľadu.

Dôležité upozornenie pre buzerantov. Ako heterosexuálny otec dvoch synov myslí sa týmto čisto len téma potomstva. Dôvody, prečo radšej zasúvať vtáka do chlpatej chlapskej rite ako do krástnej voňavej chutnučkej ženskej mušličky, si vymyslite sami.

 

1.         Hygiena

Keď sa chce chlap aktívne podieľať na spokojnom chode domácnosti s malým dieťaťom, musí priložiť ruku k dielu. Alebo jasnejšie, ak preferuješ fajku pred masturbáciou, musíš decku osratú riťku umyť. Prebaľovanie plienok je základná úloha, avšak skrýva v sebe tajomné hnedé úskalia. Také bábätko sa dokáže neskutočne presrať. To, čo mu vylieza z plienky na chrbte, je zároveň aj rozmazané vpredu až po pupok. No, a ja som došiel k poznaniu, že lepšie sa musí čistiť pipík s vajcami ako... no veď viete, dievčatká to majú komplikovanejšie.

 

2. Šaty

Môj osobný pohľad na módu je veľmi jednoduchý. Čo manželka chce, aby som nosil, to mi kúpi. Horčicové či kečupové nohavice mám tiež. S deckami totiž nie je problém získať akýkoľvek fľak od jedla či sopľa na svoje najlepšie a jediné slušné nohavice. A tak to je aj s potomkami chlapčenského pohlavia. Hodíte naňho čokoľvek modrej, hnedej, zelenej či červenej farby a je to vybavené. Žiadne sukničky s lokňami. Žiadne ružové svetríky podľa poslednej módy. Ľahšie sa mu celý život kupuje oblečenie, keďže správne vychovaný jedinec mužského pohlavia si oblečenie všetko, čo mu maminka kúpila. Síce v budúcnosti takto môžete stretnúť trta vo svetríku so sobom, ale to už patrí do iného článku. Každá osoba dievčenského rodu vám začne okamžite frflať do oblečenia. Zvyčajne prvé vety malých princezničiek znejú: Toto si neoblečiem, chcem iné tričko!

 

3. Vlasy

Poznáte tých chlapíkov, čo trávia úpravou vlasov aspoň 20 minút každé ráno? A potom 15 minút údržby každú hodinu? Tak takýto chuj je z neho až od puberty, a tak nás to zatiaľ netrápi. Rodičia sa starajú o účes svojho malého potomka a to znamená, že ráno dievčatkám zapletáme vrkôčiky, dávame mašličky a sponky, vytvárame účesy. Naopak väčšina chlapcov v škôlkarskej triede môjho syna je strapatá. Preto držíme líniu, malého zásadne češeme len raz za deň, večer po sprchovaní. Nech si nezvyká. Nech zapadne do kolektívu. V lete strojčekom vyholená hlava, v zime nejaké to pokrytie, aby nebol chlad. Proste s chlapcom vlasy neriešiš. Vždy si pamätáš, že kokotka, čo trávi desiatky minút denne pred zrkadlom s gélom, tužidlom, nožničkami, hrebeňom a kefou, nechce predsa žiadna normálna ženská.

 

4. Maznanie

Už od čias, keď Cheops ťahal dreveného krokodíla po chodbách chrámu Anubisa, sa tvrdí, že chlapci sú oveľa maznavejší, mojkacie stvorenia. Keďže dievčatká sú racionálnejšie, múdrejšie a hlavne vedia rozprávať, niečo na tom bude. Náš mladší je neskutočný mazel. Len tak si odbehne od hry, príde, objíme ťa, dá ti pusu. Potom aj také emocionálne plochejšie typy ako napríklad ja, sú happy, že majú doma mojkacie stvorenie. Našťastie to je len dočasné, keď chlapec začne rozprávať a byť ukecaný ako dievčatko, mojkanie sa vytratí. Našťastie.

 

5. Dospievanie

K tomu mám len jednu vetu. Každý ľahšie akceptuje, že jeho gény sú rozosievané po ulici, meste či okrese, ako by mal predychávať, že sa k ním chodí na výtrty. Komu by sa páčilo, že jeho princezničku mu obšťastňujú cudzí chlapci? Chlapca naučíš základnú poučku: vždy na brucho! Ale čo povieš dievčatám? Veď aj tak sa vždy nájde niekto, kto ju ukecá, zloží a poteší hlavne seba. Proste radšej mať pažbu a pridávať na ňu zárezy, ako sa chváliť, že som zárezom už na 22 pažbách v našej ulici.

 

6. Život

Je tu niektorá ženská, ktorá bude tvrdiť, že muži to nemajú ľahšie? Jasné, že máme ľahší život. Sme páni tvorstva, vládcovia kmeňa, lovci a krotitelia šeliem. Kým ženy len zberajú bobuľky a korienky, udržiavajú oheň a ešte nám večer zahrajú na trumpet, aby sme ľahšie zaspali. Myslím si, že žiadny chlap si nikdy nepovedal, škoda, že nie som ženská, tá to má v živote jednoduchšie.

 

7. Beauty

Nezáleží až tak má kráse chlapca. Väčšie zuby či odstávajúce uši nebudú taký problém u synátora, ako môže spôsobiť maličký defekt (šošovička) na kráse malej princeznej. Aj škaredý muž môže mať šťastný život, ale škaredá baba je bez šance. Tá by fakt musela mať len postavu bohyne, nohy od riti až po zem a na konci rozstrapkané, prsia také pružné, že zvládnu ceruzkový test aj na dôchodku… ale hovno, ak je baba škaredá, pomôže len papierové vrecko na hlavu. Už ste niekedy počuli, aby niekto povedal: Ja viem, že je škaredá jak noc, ale fakt super trtká. No nepočuli, lebo to nikdy nikto neskúsil. No taký malý škaredý chlapík si bez problémov vychutná tie najkrajšie ženské. Prečo? Lebo nezáleží, aké máš telo na kúpalisku, ale aké máš auto na parkovisku.

 

8. Nálady

- Čo ti je?

- Nič! A hneď každý chlap vie, že má prúser. Náladovosť žien sa začína už vo veku malých princezien. Prídeme ráno do škôlky a stretneme Sofinku. V jeden deň sa smeje a uteká do triedy, na druhý deň plače a nechce tam vojsť. Wtf? Neviem, či by som vedel zvládať tú náladovosť už od narodenia. A s rastúcim vekom to bude len horšie, prídu bolestivé veci ako krámy či migrény. Muži berú život ľahšie a neofučia sa kvôli každej pičovine. My sa pošleme do riti a je to vybavené.

 

9. Prúsery

Je príjemnejšie ísť do škôlky či školy s tým, že ti vynadajú, ako tvoj syn niekoho zbil, ako ísť pre dievčatko, ktoré plače, lebo mu chlapec niečo zlé povedal alebo urobil (také už máme teraz a je to sranda, pre nás, ale peklo pre rodičov dievčatiek). Skutky, za ktoré sú trestaní chlapci, sú väčšinou také, že sa nimi chváliš pri pive. No dôvody, prečo tvoja princezná dostala dvojku z chovania, radšej tajíš.

 

10. Meč či Praslica

Kto by nechcel, aby jeho meno zostalo zachované na ďalšie generácie? Aj nemecký šprintér Manfred Kokot má určite hrdosť v očiach, že má malých Kokotíkov, akoby akceptoval, že jeho princezničky zmenia o pár rokov svoje super priezvisko za nejakú chujovinu, napr Vogelrauch.

Preto som rád, že mám synov.

 

Avšak poteším vás, ak ste sa dočítali až sem. Sám veľký Luborg prisľúbil, že keď bude záujem, spíše on 10 dôvodov, prečo radšej dievča ako chlapca. Tak mu to pripomeňte.

 

Týmto článkom by som chcel zavŕšiť svoju sériu o výchove detí. Aj keď som sa snažil byť umelo vtipný, často ma tie témy priviedli k smutným myšlienkam. Už dlho fungujem v móde, že som na deti citlivý. Ak by som niekedy chytil zlatú rybku, dávno viem, aké by boli moje tri želania. Ako prvé by som si želal, aby všetky deti boli už len zdravé. Druhé by bolo v duchu, že deti by nikdy nemali okúsiť bolesť. A tretie, aby sa deti necítili opustené.

Viem, že sa to nedá zariadiť, ale možno, ak by sme sa viac snažili, boli by deti šťastnejšie.