Masovo rozšírená hra World of Warcraft (v ktorej spolu s ďalšími doživotnými panicmi beháte lesom a zabíjate drakov) prekvapivo zmenila svoju doterajšiu finančnú stratégiu.

Firma Blizzard Entertainment - jeden z najvýznamnejších výrobcov gejmsov pre blbečkov v prepotených tričkách - práve totiž otvorila svoju najpopulárnejšiu hru pre nových záujemcov zadarmo. Je v tom samozrejme malý háčik - hráči sa dostanú iba po dvadsiaty level, nemôžu vstupovať do gíld, majú mierne obmedzené zručnosti a možnosti získavania hračkárskych peňazí, za ktoré si kupovali nesmierne užitočné nástroje. (Ak ste nikdy nehrali online hru, teraz sa podržte: ľudia si virtuálne herné predmety bežne predávajú za skutočné peniaze na eBay.)

 WOW má po svete už teraz vyše 11 miliónov hráčov a je preto nositeľom Guinessa za najväčší počet členov hry svojho typu.

Hra, ktorá je populárna najmä vďaka svojej schopnosti motivovať mládež k samovraždám, tak bude dostupnejšia pre ďalších vyhádzaných stredoškolákov a zaslúži sa o nové potenciálne zmarené mladé životy. 

 

Trikrát hurá pre Blizzard!

 

 

 

Pic: wallpapers.jurko.net