(semestrálna práca z Katolíckej vysokej školy tradičného života)

 

Úvod a historický vývoj

Vážení bratia, milé sestry, sestricky a sesternice. Dnes na názorných príkladoch ukážeme, kam dnešná spoločnosť dospela v takej dôležitej oblasti ako je objasňovanie zločinu. Hriechu, ktorému sa podľa biblie máme vyvarovať, lebo hriechy nám vnúka samotný Satan, ktorý svojim činom poškvrnil Evu, ktorej dcéry dodnes platia krvou v mesačných splátkach.

Začnime tým, že ako to bolo dakedy v súlade s určením, že muž je silný, mocný, umný a bystrý a vyrieši všetky zločiny sám, alebo za pomoci ďalšieho muža, ktorý mu vnúka myšlienky. Ako napríklad Sherlock Holmes. S vážnosťou, ktorú si vyžaduje toto povolanie si skladal puzzle, že až mu bolo vidieť na očiach, že v pozadí sa točia ozubené kolieska. Alebo taký Maigret, či Hercul Poirot. Zločin nemal šancu. Pripomeňme ešte Dericka, ktorému vážnosť dávali vankúšiky pod očami a jeho verný priateľ Harry, ktorý skákal na povel, aj keď nebol pes. A ešte tu máme Columba, ktorý sa tvári akoby patril do filmu Blbý a blbší, ale to len preto, aby zlo, ktoré vychádza z hriešnych ľudí, si ho nevšimlo a mohol vyriešiť každú záhadu a potrestať vinníkov. Často spomína svoju manželku, ale nikde ju nevidieť. Múdra žena sa nemieša do práce chlapov.

 

Metódy výskumu

Syntéza

Anál líza

Dialýza

 

Výsledky zistení

A teraz sa pozrieme, čo nám ponúka dúhová džendžerová propaganda, podľa ktorej žena môže mať rovnaké postavenie ako muž. 

Začnime tým, čo dokáže dúhová propaganda urobiť zo Sherlocka Holmesa. Síce je to stále chlap, ale psychicky narušený závislý na drogách, ktorému nápady musí dávať žena. Počujete dobre, Dr. Watson je žena. A ešte aká - šikmooká, akoby nemohli dať peknú bielu blondínu. Ešte šťastie, že nie je černoška. Síce ona nie, ale detektív, ktorý tam stojí a nič nechápe, je. Sir Arthur Conan Doyle sa musí obracať v hrobe ako vrtuľa zo zaoceánskej lode, ktorou naši predkovia odišli do Ameriky, aby tam postavili nový svet a takto to dopadlo. A ešte aj Moriarty je žena. Viete si to predstaviť? Blonďavá so slovanskými črtami, ktorá nesie v sebe symboliku, že zlo ide z východu.

Poďme ale ďalej. Ďalším typickým rozvracačom tradičných hodnôt je mentalista. Tento šarlatán, ktorý akože číta myšlienky a potom klame, že on je dajakým poradcom polície a potom FBI. Je tvrdohlavý a neposlúcha príkazy svojich nadriadených.  A práve tu je nadriadená policajtka žena. Síce neschvaľujem znetvorenie žien plastikami, ale táto je taká škaredá, že by za tie krvavé peniaze, čo zarobila týmto seriálom, mohla dačo urobiť aj so svojou tvárou. Alebo je to výsledok jej chamtivosti, že išla k lacnému mäšiarovi a Boh ju takt potrestal. Multikulti agendu reprezentuje Číňan a černoch, ktorý je akože šéf na FBI. 

Ďalším príkladom pošliapania tradičných kresťanských hodnôt je Castle. Richard Castle je spisovateľ, ktorý je akože tiež poradcom polície. Západná propaganda nám vtíska pohľad, že stačí mať nápady, ktoré keď sa napíšu, tak je z nich bestseller a môžu fungovať aj v reálnom živote pri chytaní zločincov. Celý čas nerobí nič iné, len sa snaží dostať do nohavičiek detektívky, čo sa mu aj podarí. Človek sa niekedy čuduje, že dačo spolu aj vyriešia. Asi je to vďaka ostatným policajtom, z ktorých je aspoň jeden biely. Zaujímavé je, že Castle býva so svojou mamou a svojou pubertálnou dcérou (potom vyrástla). Tento chorý vzťah s dvoma ženami, do ktorého príde časom tretia, prezentuje, akoby žiť nadivoko bolo prirodzené a nie proti Bohu.

Kosti sú seriálom, pri ktorom by sa na prvý pohľad mohlo zdať, že agent FBI ako chlap rieši, porieši a vyrieši všetko tak, ako sa na chlapa patrí. Lenže je to omyl a preto je tento seriál veľmi nebezpečný. Ten chlap je tam len ako ozdoba, pajác, ktorý nemá vlastné myšlienky, ale stojí za ním štátny aparát. Riadi ho sociopatka, ktorá sa vŕta v mŕtvolách, vykopáva ich a keď nie sú celkom rozpadnuté, tak z kostí sťahuje hnilé mäso. Potom si tie kosti usporiada ako zbierku. A keby bola len sama, ale je tam černoška ako šéfka a ďalšia, čo sa tvári najprv ako hetero, potom ako homo, následne ako bi a Bohvie, čo môžu cez túto postavu vnucovať divákom. A aby sme nezabudli vzťah tej černošky a moslima.

Podobnou témou sa zaoberá aj Rosewood, len našťastie nie je taký populárny. Černoch ako špičkový patológ, ktorý zarába toľko, že jazdí na žltom luxusnom aute a chodí stále v obleku nie je práve vzor pre bohabojné biele slovanské dievčatá, za ktorého by sa mali vydávať. Detektívka je tiež trošku tmavšia. Táto dvojica má byť vzorom poriadku? Boh nás ochraňuj.

NCIS Los Angeles sa tvári ako bežná detektívky, ale nie je. NCIS LA sa snaží zachovať tvár, že naozaj ide o to, že skupinová práca prináša ovocie a bojujú proti moslimom, ale v pozadí to je úplne ináč. Už aj zloženie skupiny je otázne. Skrachovaný Robin z Batmana ako ruský sirota je najmenej, čo v tomto diablovom diele nájdete. Pribratý čierny raper ako moslim tiež nie je to najhoršie. Strapatý blonďák, ktorý by v časoch zlatého socializmu dostal facku od učiteľa za tie vlasy, že by stena dala druhú, so svojou manželkou majú stále sexuálne narážky, čo môže mať vplyv na našu mládež.  Okrem toho sa pripravujú na umelé oplodnenie, čo vysiela signál pre naše bezdetné páry, že hrať sa na Boha a spáchať tak hriech, môže každý. Aj keď by mal ten hriech prenasledovať, sám spadne do pasce necudnosti. V poslednom čase sa v teame objavil aj černoch a moslimka Najhoršie z celého je tá malá gnómka, ktorú by v normálnej spoločnosti strčili na psychiatriu a neukazovali na verejnosti. Los Angeles ako mesto anjelov sa týmto stáva mestom hriechu.

A na záver analytickej časti práce si predstavíme diabla. Priamo v názve to má - Lucifer. Našu bohabojnú mládež ovplyvňujú všelijakými svetskými výmyslami, ale toto presahuje rámec kresťanského učenia, že by sám Lucifer hral v detektívke a pomáhal detektívke. A jeho zobrazenie nie je ako vo svätej knihe, ale je to štíhly mladík s dobrým vkusom, ktorý vlastní bar. Potom sa ešte objavujú ďalší ako Mazekeen, ktorá je zobrazená ako černoška (veľmi správne), ale aj taký dobrý anjel Amenadiel je tiež černoch. Celé toto satanovo dielo spochybňuje našu svätú knihu, lebo takí, ktorí by mali byť dobrí sú niekedy zlí a naopak. Detektívka Cloe Decker sa stane detektívkou z herečky, ktorá ukazovala cecky vo filme pre pubertálnu mládež, čím ich kazila a dobré mravy jej nič nevraveli, a unáša sa v udalostiach ako prof. Langdon v uliciach Ríma. Jej plastikou znetvorená tvár je schopná zobraziť menej pocitov ako Steven Seagal. Lucifer súloží s každou feminou okrem Deckerovej, ktorá ako jediná mu vie odolať.

 

Záver

Na tejto malej vzorke sme si mohli všimnúť, že:

  • detektívom s dnešných filmoch sa môže stať hocikto
  • čo je ešte horšie pomáhať detektívom môže hocikto (tzv. konzultant)
  • ženy policajtky sú pekné (až na výnimky) a konzultant sa snaží dostať do ich nohavičiek
  • ak nie konzultant, tak kolega
  • väčšinou sa to aj dakomu podarí
  • bez ohľadu, kto čo spáchal, zločin je odhalený
  • zločin je odhalený preto, lebo detektívky neboli robené podľa skutočných udalostí zo Slovenska

 

Poďakovanie

Ďakujeme Bohu, že najprv stvoril tvora a potom potvoru