Asi ste sa aj vy zamýšľali nad tým, pri sledovaní mlátičiek v akčných filmoch, či je fakt Bruce Willis taký badass, že policajným autom zruší helikoptéru, a vyskakujúc z neho ešte vystrčí vztýčený prostredník, aby si následne po polminútovom kotúľaní sa po chodníku zapálil cigaretu, oprášil sa, ukradol okolo letiacu stíhačku a ňou to napálil do konvoja teroristov a tesne pred explóziou vyskočil z kokpitu a kobercovým kopom dolámal hlavnému Abdulovi hrudnú kosť. Jasné, to by sa asi v realite nestalo, takisto je asi každému jasné, že keď sa mlátia dvaja päsťami, tak to netrvá 8 minút a tečie pri tom krv, na druhej strane, niektorí herci naozaj nie sú žiadne padavky a to, čo predvádzajú na plátne sa nenaučili na kurze pohybového herectva pri VŠMU. Tu je stručný zoznam niektorých, ktorých by ste radšej nechceli nasrať (a niektoré mená sú fakt prekvapivé, aj keď Joža Vajdu tam nečakajte).

 

1. Mickey Rourke

Síce momentálne vyzerá, ako by mu prešiel trolejbus cez tvár, je to výsledok nepodarených plastických operácií. Rourke však kedysi profesionálne boxoval, a to už od dvanástich rokov. Keď v roku 1972 zavesil boxerské rukavice na klinec, mal na konte už slušný počet víťazstiev.

 

2. Taylor Lautner

Aj ja som mierne šokovaný, ale Lama boy nie je žiadny pampúch, lebo je karatista, ktorý už v 8 rokoch dosiahol čierny pás a vyhral niekoľko juniorských majstrovstiev. Škoda, že sme si ho zaškatuľkovali, ako násťročnú vlkodlačiu bukvicu.

 

3. Sarah Michelle Gellar

Buffy – zakáľačka upírov, okrem toho, že je majsterkou v krasokorčuľovaní, má čierny pás v Tae-Kwon-Do. Aj keď Gellarka tvrdí, že trénuje skôr pre estetickú zážitok z tohto športu a praktické použitie si necháva pred kameru, radšej by som sa rozmyslel, než po nej vyštartujem po 12-tich fernetoch.

 

4. Liam Neeson

Síce nepôsobí ako typický lámač čeľustí, ale tým je to zábavnejšie (skúste mu napríklad uniesť dcéru). Veď si uvedomme, že trénoval Batmana, Skywalkera a viedol A-team. A to asi aj preto, že od deviatich rokov boxoval a vyboxoval si aj nejaké tie tituly.

 

5. Dolph Lundgren

Že dvojmetrový Švéd má istý bojový potenciál, je asi celkom jasné (venoval sa karate a v rokoch 1981 a 1982 vyhral Britské majstrovstvá v ťažkej váhe), v súvislosti s ním je ale super zábavná (a asi aj notoricky známa) historka, o tom, ako počas nakrúcania Rockyho IV. pridrbal Stallonemu takú bombu, že Sylvester si musel 4 dni poležať v nemocnici.

 

6. Wesley Snipes

Od dvanástich trénoval rôzne štýly karate, neskôr brazílske jiu-jitsu, capoeiru a kung-fu. Ako sa hovorí, čo sa v mladosti naučíš, v starobe akoby si našiel, a v prípade bojových umení a basy natvrdo za daňové úniky je za to asi momentálne vďačný každý deň.

 

7. Steven Seagal

Aj keď vyzerá stále viac ako dedinský komunálny poslanec a o jeho filmy z posledných 15 rokov by človek nezavadil ani na ukrajinskom warez fóre, jeho lámanie končatín pri minime pohybov a mimických výrazov si budeme asi pamätať navždy. Števo má totiž čierny pás siedmeho stupňa v aikide a momentálne trénuje niekoľkých majstrov v Ultimate fighting-u.

 

8. Dwayne „The Rock“ Johnson

Asi nič prekvapivé, že The Rock by nám vedel fľasknúť takú, že by sme sa podpísali nohami vo vzduchu, keďže vyzerá ako rolldoorová skriňa, aj keď bojové umenia neovláda žiadne. No ešte pred maturitou sa venoval americkému futbalu a zápaseniu, neskôr ho zrekrútovali k wrestlingu.

 

9. Jet Li

Od 8 rokov sa venuje wushu a v Číne vyhral niekoľko titulov. Neskôr ho čínska vláda vybrala, aby reprezentoval domovinu na medzinárodných súťažiach v bojových umeniach.

 

10. Chuck Norris

Fakty o Chuckovi Norrisovi asi nevznikli len tak pre nič za nič, pokiaľ si pamätám, tak na prdel vo filme dostal iba raz, a to od Brucea Lee-ho. Čo je zaujímavé, tak vtedy ešte nenosil bradu. Náhoda? Alebo beard power? V každom prípade, Norris má čierny pás v Taekwondo a než začal hrať, vyhrával majstrovstvá v karate a kicboxe. Inak Chuck Norris nechodí na Dailymale. Dailymale chodí na Chucka Norrisa.

 

Viac tu