Viete, čo je to homeopatia? To je „liečba“ veľmi nízkymi koncentráciami veľmi málo účinných látok. Napríklad do 2 000 homeopatických tabletiek na spanie dáte 1 miligram výťažku z valeriány, no energia valeriány prestúpi tabletky tak, že ľahnete ako po 16 pivách. Teda taká je teória. Prax je taká, že to je celé kokotina.

Ale ekonómia je veda taká pružná a prísne nevedecká, že takú homeopatiu pokojne znesie. S tým počíta aj istý ekonóm Dr. Stephen Harliton, ktorý chce svetovú finančnú krízu vyriešiť investíciou jednej libry. Síce nepovedal do čoho a ani kedy sa ekonomika ozdraví, ale čo ja viem... mohlo by to fungovať. Veď  doteraz sa skúšal opačný prístup, reflektujúci akýsi algoritmus nepriamej úmery – čím viac prachov sa do ekonomiky leje, v tým väčších sračkách ekonomika je.

Viac (aj keď nie oveľa) si môžete prečítať napríklad tu.

 

 

Bonus: recept na homeopatickú vilmosku

Potrebujeme:

7 dcl vody

prázdnu fľašu od vilmosky

Postup:

Zoberieme prázdnu fľašu od vilmosky (pozor, toto je dôležité, po vypití pôvodného obsahu fľašu neumývame, tým by sme zničili celé vilmoskové reziduum), nalejeme do nej čistú vodu. Postavíme na tmavé miesto a čakáme. Čím dlhšie čakáme, tým silnejšia je homeopatická vilmoska, no je možné ju konzumovať už na druhý deň. Táto homeopatická vilmoska má v porovnaní s originálnou vilmoskou oveľa jemnejšiu chuť a vôňu a navyše z nej vôbec nie je opica. Na zdravie!

 

Foto:

https://3.bp.blogspot.com/