Veľa ľudí by za nič na svete nevymenilo ten čudný pocit, keď sa etanol pohráva s neurónmi. Možno niektorí za pocit, keď syntetická droga mení realitu na virtuálnu a opačne, ale to robia len tí najodvážnejší, ktorým obyčajná droga ako etanol v riedení do 52% (ako v ozajstnej slivovici) pre blahodarný pocit nestačí.

 

S alkoholom v krvi nadobúda každá činnosť iný rozmer. Preto sa napríklad niektoré činnosti hlavne na dedinách začínajú alkoholom, pokračujú alkoholom a končia vytriezvením, ktoré však znamená len dočasné zníženie alkoholu v krvi. Činností, kde sa ešte alkohol neudomácnil, je naozaj málo. Jedným z nich je vraj šport. Aby sme tento mylný stereotyp, športovec = abstinent, uviedli na pravú mieru, prinášame vám zoznam športových aktivít spojených s alkoholom. Nejedná sa o klasické súťaže, kto viac vydrží piť, hoci sa na Slovensku trénuje hlavne v tejto disciplíne. Jedná sa o inteligentné športové disciplíny a kolektívnu zábavu, ako napríklad teambuilding v práci, kde je alkohol zadarmo a len tak sa ožrať, by nikoho nebavilo a pokazilo to dobré meno medzi kolegami (a hlavne kolegyňami). 

 

Pivo a párky

 

Ide o najznámejšiu a najdrsnejšiu súťaž, ktorú založil samotný Bud Spencer. Základné pravidlá pozná každý. Jedno pivo a dva párky. A čo najviac. Kto grcia, vypadne. Pravdaže grcať sa bude hlavne od nekvalitných párkov. Preto, keď sa chcete seriózne zaoberať touto disciplínou, radšej si zaobstarajte párky lepšej kvality od imperialistických susedov v Rakúsku.

 

Vyrovnávací futbal

 

Táto súťaž funguje na princípe, že mužstvo, ktoré dá gól si vypije a tým vyrovnáva šance. Nehrá sa na čas, ale v štýle last man standing. Podobne sa hrá aj Vyrovnávací šach. Na túto disciplínu už priamo vyrábajú figúrky vo forme pohárikov a keď dakto vyhodí súperovu figúrku, tak ju musí vypiť. Nie je isté, či sa partia dohrá, keďže vyrovnávanie pôsobí útlm mozgových funkcií oboch hráčov.

 

Pivné behy

 

Najserióznejšia bežecká disciplína je s basou piva. Pri štarte dostane každý basu piva a rozhoduje sa sám, či ju bude vláčiť v rukách alebo v bruchu. Nakoľko v rukách je basa ťažká a bežať s ňou je takmer nemožné, musí sa vypiť. Tak je ale ťažké udržať sa na nohách. O behu nemôže byť ani reči. Stačí sa len doplaziť do cieľa.

 

Kartové hry

 

Na záver tu máme pohodovku na večerné pitie. Najideálnejšia kombinácia sú karty a dostatočné množstvo alkoholu. Podľa rýchlosti hry, počtu účastníkov a druhu alkoholu sa môže v priebehu večera udiať všeličo. Dokonca aj Vyzliekací poker. Základ je prehovoriť baby, že ani vy nepoznáte presné pravidlá pokeru, nikdy ste ho nehrali a blufovať v tom, kto vyhral. My sme boli len samí chalani a dopadli sme horšie – jeden chcel hrať stále oko a my sme ho za nič na svete nevedeli presvedčiť, že ho už dve hodiny hráme.

 

Pivné behy majú svoju dlhoročnú tradíciu.

 

Pic by shinymavis