No, ľaľa, v Denníku N vyšiel rozhovor s niekým, kto prudko konkuruje Googlu. Farár Marián Kuffa. Všade bol, všetko videl, presne vie, ako máme všetci žiť. Minule mu čosi ušlo div nie až do slovenských zákonov. Taká perlička, že čo keby boli ženy za umelé prerušenie tehotenstva trestané dvadsiatimi piatimi rokmi vo väzení? Ta super nápad. Hneď ako mužov, čo ich oplodnia, potrestáme 50-timi.
 
Kuffík zlatučký sa preslávil pomocou bezdomovcom v Žakovciach. Potom asi dvoma dokumentárnymi filmami o tom, ako pomáha Rómom. Bolo tam vidieť veľa diletantizmu, ale čo mu budeme vyčítať, keď sociálna starostlivosť od štátu tam zlyhala na celej čiare. Kuffíček bol podstatne lepší než nič. 
 
Potom zmizol tento drahocenný mesiáš z môjho radaru, kým nevyriekol objavný výrok o gayoch horších ako masoví vrahovia. Ej bisťu, a ja som ich mala za normálnych ľudí len s inou sexuálnou orientáciou ako moja. Ešteže ma varoval. Trochu mi vŕta v hlave, že keď máme 4 percentá ľudí horších ako masových vrahov, ako to, že ešte stále existujeme? Však to je len 24 ľudí na jedného a bolo by po ľudstve. Jááááj, však on hovoril o primárnych a sekundárnych gayoch. Neznalá som tejto kategorizácie, ani z jeho vysvetlenia nie som oveľa múdrejšia, tak zostanem len v nemom úžase. Na okraj, alkoholizmus rozdeľuje na primárny, sekundárny a terciárny. Odborník na všetko. To ešte nik iný neobjavil, ak som dobre googlila. Proste priekopník v desiatkach vedných disciplín. Nehovoriac o argumentácii mužským elementom, keď ide o interrupcie. To bude asi niečo ako supermanov kryptón.
 
Matne si spomínam na jeho príbeh o tom, ako šoféroval autobus plný mladých ľudí a zlyhali mu brzdy. Ilustroval podľa správania prítomnej mníšky ako má mať žena a muž podelené role v rodine. Nuž, skoro som si myslela, že spáchal trestný čin ohrozenia z nedbanlivosti, ale keď to tak pekne vysvetlil, ako mu žena nemá rozprávať do riadenia, upokojila som sa.
 
Nie tak dávno paktoval so Šefčovičom, dobrým to katolíkom komunistom, aby zastavil zhubný Istanbulský dohovor. Však je statočný?  Aj ten návrh zákona o zákaze interupcií ho asi chvíľu zamestnával, tak mu nejaké iné dôležité veci ušli. Musí byť veľmi náročné nevedieť nič o Kotlebovi a jeho fašistických gestách. Predpokladám, že to dokázal zarytou ignoráciou všetkých nekonšpiračných médií. Spolčil sa s Kotlebom s pocitom, že obaja sú čistí jak ľalia, však zachraňujú detské životy. Škoda preškoda, že sa nepodarilo.
 
No a minulý týždeň s ním vyšiel tento krásny rozhovor v Denníku N (https://dennikn.sk/1469165/dialog-s-kuffom-o-bombach-liberalizmu-pravde-a-lzi-podla-proroka-o-caputovej-kotlebovi-harabinovi-a-sefcovicovi/?ref=tit). Je to hrdina. Muž, ktorý má na všetko nesúvisiacu príhodu. Tvorivý nesmierne. Sám si vymýšľa démonov, proti ktorým potom bojuje. Ale môže on vari za to? Je jasné, že keď pozná ženu, ktorá dva roky čaká na adopciu, tak to znamená, že žiadne deti nie sú v opatere štátu. Keď mu iná žena povie, ako na "západe" v škôlke vyzliekli 4-ročné dieťa pred ostatnými deťmi a nechali ho ohmatávať spolužiakmi, tak nám hrozí, že sa také niečo stane bežné aj u nás. JPP je takmer rovnako dôležité, ako učenie cirkvi, že? Dokonca nechali deti diskutovať o tom, aké genitálnie by chceli mať. No konečne viem, čo je to tá džendžer ideológia, lebo doteraz som si myslela, že bojuje proti niečomu, čo si sám vymyslel... Treba veru ten zhubný džendžer zastaviť! No povedzte, že nie. Kto z vás by si nechal dieťa ošahávať? A len Kuffiáš nás môže ochrániť, lebo teda všetko vie, všade bol... Kdesi som ho začula mega odborne kázať o ľudskom rozmnožovaní. Skoro jak keby vedel, o čom hovorí. Fakt takmer úplne pravdivo.
 
Ale späť k rozhovoru. Nielenže mi vysvetlil dždendžer, ale aj napríklad liberalizmus. Čo veta, to perla. Liberalizmus je ako keď on riskoval život, lebo manipuloval s nevybuchnutou bombou, ktorú našiel na Dargove. Že prečo by ju on ako slobodný Slovák nemohol dvihnúť? Aj mi blyslo mysľou, že preto, lebo štátna príslušnosť nie je to isté ako pyrotechnické zručnosti, ale v jeho vesmíre zrejme odborníci na tému či predmet neexistujú. Preto je takým požehnaním, že máme jeho, ktorý nám všetko vysvetlí. Bomby sa proste nedvíhajú. A (odvážne premostil) za bomby liberalizmu - zaručene vražedné pri najmenšom dotyku, považuje interupcie, eutanáziu, džendžer a manželstvá homosexuálov. Lebo cirkev hovorí, že život vzniká splynutím ženskej a mužskej bunky. A samozrejme, keď ide o štátnu legislatívu, reč cirkvi je najdôležitejšia. Inak by si niekto mohol myslieť, že to, čo je napísané v ústave SR o neviazaní sa na žiadne náboženstvo, je pravda. Lebo to je láska, chcieť akýmkoľvek spôsobom vnútiť cirkevné hodnoty aj neveriacim. Veru, hazardujeme s večnosťou v pekle, keď veci verejné spravuje akási nenáboženská republika.
 
Kuffinko môj, aká som ja rada, že si tento rozhovor poskytol. Že ho Andrej Bán dokázal spraviť a potom ešte aj prepísať do počítača. Mňa by veru urvalo, slabé nervy mám. S nepríčetnými sa mi ťažko komunikuje,
 
Ďakujem, že nás nenechávaš na pochybách o nespoľahlivosti tvojich zdrojov informácii. Absolútnej absencii kritického myslenia. O poruche osobnosti prejavujúcej sa hovorením o sebe v tretej osobe. Nespojitosti s realitou. Neschopnosti držať sa témy a zúčastniť sa dialógu. Také koncentrované stelesnenie predsudkov. Tvorivosť v nachádzaní démonov a ohrozenia tam, kde nie je... Vďaka. Je dobré mať jasno. A teraz, keď niet najmenších pochybností, kto je Marián Kuffa, myslím, že je čas mu viac nedávať priestor v médiách vážiacich si demokraciu a ľudské práva.