Vyjadrenie z nadpisu nie je povzdychnutie spôsobené zistením, že hitom vo farbe vianočných ozdôb je tento rok klitorisovo (btw, chvíľu som si myslel, že sa to píše s tvrdým y po r, podľa vzoru rys ostrovid) ružová, pričom si človek myslel, že hovnovo hnedé vianočné gule z roka minulého už nič neprekoná, ale nie – je to varovanie z hoaxu, ktorý mi nedávno prišiel mailom a už o ňom písali aj v novinách.

 

Že 21.12.2012 sa chystá veľký systémový update na nový operačný systém fungovania zemegule, to sa vie už dávno. A priznajte sa, že aj vy tak trochu dúfate, že sa niečo stane. Nehovorím, že niečo fatálne, len niečo zaujímavé, napríklad by mohli pršať žaby. Alebo ženské prsia, whatever. Veď ako raz povedal Karol Bukvica, vlastným menom Charles Bukowski – človek pije, aby oslávil, že sa stalo niečo dobré; potom pije, aby zabudol, že sa stalo niečo zlé; a keď sa nedeje nič, pije, aby sa niečo stalo. A tento Bukvica má tuším vždy pravdu. Lebo každý predsa túži po tom, aby sa niečo dialo. Takže aj taký dementný hoax o tom, čo by sa mohlo (no ok, asi nemohlo) stať, takým zvráteným spôsobom poteší.

 

Najmä keď má to klasické hoaxové klišé, ktoré mu má dať punc oficiality a kredibility, v tomto prípade má ísť o správu z ruského parlamentu o oznámení „laboratórií NASA“. Navyše je to aj v pôvodnom znení, teda v ruštine a pokiaľ môžem s mojou ruštinou na úrovni prvého stupňa pomocných škôl usudzovať, je to preložené vcelku verne.

 

 

Všetko zlé je na niečo dobré

 

No a je to celé o tom, že niekedy v decembri nastane veľký celosvetový blackout, čo bude najprv akože naprd, alebo potom to bude najfasa. Veď čítajte:

 

„Jeseň a zima 2012/2013 bude v Tibete a na celom území severnej pologule teplá. Medzi 12. A 23.12.2012 začne pravdepodobne Zem spolu s celou slnečnou sústavou prechádzať cez galaktické „nulové pásmo“. Je to existujúci priestor, kde utíchajú a nemôžu sa šíriť žiadne energie, kde neexistujú elektromagnetické polia  a to u všetkých objektov.“

 

Síce neviem, prečo ma má zaujímať ako bude v decembri v Tibete, ale zábavná je iná vec. Že na severnej pologuli bude jeseň a zima teplá. Mne ukazuje teplomer vonku 9 stupňov Celaskona, čo mi ako nejako extra teplo nepripadá. No ale veď uvidíme v decembri. Ale spomína sa tam nejaké nulové pásmo. V origináli vraj „nuljevij palos“. Kua, ruština je super, tuším sa ju zase začnem učiť. Hocičo v nej poviete znie ako príkaz vyšteknutý chlapom v zimných maskáčoch, s kuklou na hlave a kalachom v rukách mieriacim vám medzi oči. Veď si povedzte pre seba „Nuľjevil palos, ty súka!“. Óčeň epikaľne. Každopádne, pokiaľ viem, tak nulové pásmo je niečo, čím prechádza Zem dvakrát za rok, pri letnom a zimnom slnovrate, a zatiaľ sa nič mrchavé vtedy nestalo. Ale nezúfajte, bude to lepšie.

 

 

Presnosť je výsadou kráľov

 

„Prakticky na celej Zemi, v priebehu niekoľkých minút okolo 10.h ráno podľa Moskovského času dňa 21.12.2012 nastane úplná temnota a absolútne ticho. Žiadne svetlo, nebude elektrina, komunikačné spojenia, dokonca zvuky, nič z toho nebude môcť fungovať.“

 

Toto je v hoaxoch o chystaných koncoch sveta absolútne nóvum, ktoré musím oceniť. Teda myslím tým udanie presného času – kým iné apokalyptické hoaxy uvádzajú iba deň, tu sa uvádza aj hodina. Čo je super, veď to prídem do roboty tak na hodinu a potom vypadnú kompy a dochádzkový systém, takže nás asi pustia domov. Teda ak výpadok dochádzkového systému nemá za následok uzamknutie dverí a turniketov. Ale neva, ja robím na prvom. Ešte by ma zaujímalo, ako je možné, že nebudú "fungovať" zvuky. Ale zase tiež dobre, žiadne zvuky - žiaden gangnam style.

 

 

Obavy nie sú na mieste

 

„Toto temno bude sprevádzané kozmickými ilúziami, výbuchmi svetla, tiež iluzórnymi, ktoré sa budú odohrávať niekoľko dní, približne 3 až 4. Netreba sa báť a ani ničoho obávať.“

 

Tma s výbuchmi svetla, to znie fasa. Ja to v tom čase budem mať ale asi určite, lebo mi príde na návštevu Igor a to si vždy dosť vypijeme (vidíš Igor, a to stále mindžuješ, že kedy už o tebe napíšem). Ale teším sa. Hlavne, keď sa netreba báť a ani obávať.

 

 

 

Lidí je jak sraček

 

„Napokon sa opäť objaví slnečné svetlo. Bude opäť vidieť. Zvieratá Zeme zistia skôr intuitívne, že prichádza „Kozmické temno“ a ukryjú sa v norách. Ľudia v mestách nič nepocítia, preto budú medzi nimi obete na životoch  a šialenstvo. Môže zomrieť 10 percent svetového obyvateľstva.“

 

Je fajn, že sa nakoniec vráti všetko do starých koľají a že to, čo sa objaví, bude aj vidieť. Čo sa týka zvierat, tak tá ich spomínaná intuícia je pekne na pikaču, lebo sa do nôr schovávajú každý rok pred zimou. Ale zrejme nedostávajú hoaxy. Na rozdiel od ľudí v mestách, ktorí zomrú a zošalejú z toho, že nepocítia nič. Ja si tiež myslím, že niektorí dementi, keď zistia, že sa dvadsiatehoprvého stal veľký ťaví prd a že ich život je stále rovnaké bezútešné bahno, si to hodia. Ale také už sú Vianoce. Síce 10 percent sa mi zdá veľa, aj keď nebolo by zlé, šak je nás jak hadov.  

 

 

Užívajte si

 

„Mali by ste sa skôr pripraviť na túto zmenu cyklov, dokončiť do daného  termínu všetky povinnosti na rok 2012, nebrať ďalšie a splatiť staré dlhy.“

 

Chalan, ti drbe?! Veď lepšia príležitosť sa zadĺžiť už nikdy nebude! Kedy inokedy si mám nabrať hypotéky a spotrebáky, keď nie pred najväčším blackoutom, aký kedy bol a ktorý spoľahlivo dodrbe všetky bankové systémy, takže nikto nebude vedieť, kto si kedy požičal a koľko? (rečnícka otázka)

 

 

Kam sa skryť

 

„Dňa 20.12.2012 vezmite svoje deti, všetky doklady, finančný obnos a odcestujte z miest do prírody. Pripravte si zásobu jedla na cca. 2 mesiace, nakoľko sa elektrické siete budú rekonštruovať len postupne a dlho. Treba mať doma zásobu vody, dreva na zakúrenie, sviečky na svietenie. Treba mať doma piecku, lebo 21.12. prestanú fungovať elektrické siete. Rovnako vypnú komunikačné siete a TV. Počas „dní temna“ je potrebné zavesiť na okná tmavé závesy, nepozerajte sa do okien, neverte očiam i ušiam, nevychádzajte von. Ak by predsa len bolo nutné vyjsť von, nesmiete ísť ďaleko, môžete sa stratiť, nakoľko pri absencii svetla sa stratí orientácia a nebude možné vidieť ani vlastnú ruku. Báť sa však netreba.“

 

Fascinuje ma, ako každý apokalypto-hoax ma posiela niekde do lesa. Hlavne v decembri. A s dokladmi a peniazmi. Tento to ale dotiahol na úplne nový level, lebo si mám doma urobiť zásoby vody a dreva (kua, neviem, kde to drevo dám, na balkóne asi navlhne a pod drezom nemám dosť miesta), namontovať piecku a tmavé závesy (čo je ideálna ochrana proti tme, nechápem, že nad tým Horst Fuchs v telešopingu už dávno neejakuluje). Nechcem vyzerať ako blbec, ale neviem, na čo mi to doma všetko bude, keď som už dávno v lese...

 

 

Deadline

 

„Keď sa znovu objaví svetlo, netreba sa rýchlo vracať do mesta, bude lepšie počkať do jari. Definitívne vyjdenie Zeme z „nulového pásma“ sa očakáva približne 7. Februára 2013. Budú čiastočne opravené elektrické siete, transportné zariadenia.“

 

Do 7. februára sa to podľa mňa dá vydržať, aj keď je škoda, že tentoraz neuviedli, že do koľkej. Ale inak v pohode, snáď nám dovtedy nepokradnú závesy a drevo z domu.

 

 

Na koho sa spoliehať

 

„Všetky vlády sveta dostali túto výzvu o „nulovom pásme“ z rôznych prameňov, ale svojim občanom buď nevedia alebo nechcú pomôcť. Systémy civilnej obrany a evakuácie nezafungujú kvôli výpadku energií, komunikácie, dopravy. Spoľahnúť sa môžete len a len na seba.“

 

Ja by som túto výzvu niektorým vládam neposlal vôbec, len čisto zo škodoradosti. Ale vlastne by som si to potom aj tak neužil, lebo vďaka výpadku technológií, by som si aj tak nemal pozrieť, ako chaosia. Ale spoliehať sa len a len na seba je dosť cenná rada, platná v čase apokalypsy, ako aj hocikedy inokedy.

 

 

Happyend

 

Vzniknutá situácia po prechode Zeme cez  galaktické „nulové pásmo“ zmení ľudí tak, že sa stanú viac duchovnými. Ľudia budú uvažovať v rámci novej hierarchie hodnôt. V rozvinutých a rozvíjajúcich sa krajinách vzniknú a budú prekvitať nové duchovné hnutia, nové systémy zachovania zdravia a dôstojnosti osobnosti . Toto bude na dlhú dobu  novým progresívnym trendom vývoja ľudstva.

 

Takže nakoniec máme happyend. Chvalabohu. Lebo ja by som si myslel, že katastrofa takýchto rozmerov zmení ľudí skôr na dvojnohé pudmi riadené divé zvieratá, ktorých jediným cieľom bude prežiť za každú cenu a nie som si istý, či je toto práve vývin duchovný. Ale môže byť. Veď aj ten kanibalizmus, zabíjanie a rabovanie môže byť vcelku povznášajúce. A keď sa nad tým zamyslíte, všetky náboženstvá tieto elementy obsahujú. Ale zase ak to tu bolo vždy, kde je tu potom tá progresívnosť? Ale kašľať na to, keby niečo, nájdete ma v lese. Asi v tom medzi Starým a Prístavným mostom, ten mám najbližšie.

 

 

* * * 

 

 

A teraz trochu vážne. Hrozba výpadku energie je zrejme najpravdepodobnejší katastrofický scenár, aký sa môže prihodiť – viď napríklad Manhattan vs. hurikán Sandy. Prehra 0:1. Keď si predstavíme, čo všetko funguje na elektrinu, tak v prípade, že sa to stane globálne na dostatočne dlhú dobu, ľudstvo je seriózne fpč, minimálne tá jeho tzv. civilizovaná časť, fatálne závislá od techniky. Keď to chcete podať sugestívnejšie, prečítajte si napríklad Tmu od J. Neffa. Napríklad ja som bol raz bez elektriny dva dni a seriózne vám hovorím, že sa vtedy nedá zmysluplne robiť vôbec nič, snáď okrem vyžierania jedla z chladničky, aby sa nepokazilo. A rovnako seriózne vám hovorím, že duchovne ma to neobohatilo vôbec.

 

pic via