Milan Šupa je člen „Združenia pre posilňovanie mravov a ľudskosti“, ako sa zdá kresťan-katolík a bloger. Už niekoľko rokov aktívne, často a hutne bloguje na portáli blog.sme.sk a na internete sa preslávil napríklad článkom Tragédia festivalu „Pohoda“ – inteligentný vietor!, v ktorom tvrdí, že pád stanu a smrť ľudí na festivale spôsobil vietor, ktorý bol trestom za nemravné správanie sa návštevníkov festivalu. (Blog začína napr. Týmito slovami: „Buďme úprimní a na rovinu si povedzme, čo sa v skutočnosti skrýva za letnými hudobnými festivalmi. V letnej spare a v uvoľnenom, dovolenkovom a prázdninovom období ide o zmes neviazanosti, alkoholu, drog, vulgarity a živočíšnej zmyselnosti. Je to doslova oslava skazenosti, hraničiacej až zo zvrhlosťou. Jednoducho Sodoma a Gomora!“).

 

Milan Šupa bloguje teda o morálke, Bohu, a ukazuje nám svoj „správny“ pohľad na vec. Jeho filozofia je spojením myšlienok kresťanstva, moralistických kecov a dogmy odsudzujúcich všetko „iné“ naokolo. Posledný blog, pridaný v sobotu, 13: augusta bol však v niečom iný...

 

tomto blogu, s názvom „Mystický zážitok“ totiž Milan Šupa popisuje príhodu, ktorá sa mu stala na stretnutí kresťanov v Moldave nad Bodvou. Tu je úryvok priamo z blogu:

 

supa3

 

Milan v blogu ďalej píše o tom, ako na účastníkov stretnutia a nakoniec aj na neho samého prišli zvrhlé chúťky a aby sa ubránil väčšiemu hriechu – ušiel masturbovať do lesa; o tom ako mu stará mama vyvárala makovice a on ju potom sledoval na toalete a podobne... Stojí to fakt za to, je to šťavnaté čítanie.

 

Bohužiaľ, tieto zážitky ako sa zdá Milan Šupa naozaj reálne neprežil – (to by blogoval úplne inak, alebo by neblogoval vôbec a užíval si všetky chute a krásy života.) Jeho blog bolpravdepodobne hacknutý (keď on, nič netušiac trávil víkend na Letnom Popradskom stretnutí) – a to naozaj kráľovským štýlom. Výborné napodobenie štýlu autora, skvelé zmiešanie reálnych postáv a udalostí s fikciou, parádne načasovanie.

 

No a keďže blog pravdepodobne v tejto podobe dlho navydrží, môžete pozrieť jeho printscreen v galérii pod článkom.

 

Držíme palce amorálnym živlom a tešíme sa na reakciu pána Šupu!