Light Blue Optics, výrobca laserového projektora, konečne uvoľnil svoj zázrak americkému úradu pre reguláciu komunikácií a vytvoril tak úsmev na tvári nejedného entuziasta. Light Touch však nie je obyčajný piko-projektor, vytvorí totiž z akéhokoľvek rovného povrchu dotykový displej s WVGA rozlíšením.

 

Technológia, ktorú LBO využíva sa nazýva holografická laserová projekcia a umožňuje vysokú kvalitu zobrazenia, pre viac detailov pozrite video. Veľkosť tohoto virtuálneho displeja je zatiaľ len 10.1 palcov, ktorý dnu dostanete pomocou micro-USB alebo kompozitným video konektorom. Okrem obrazu si môžete dopriať aj mono zvuk (stereo len po pripojení slúchadiel cez 3.5mm).

 

Tento zázrak, zatiaľ nepodporuje viacero dotykov naraz, ale to je vraj riešiteľné neskoršie pomocou softvéru. Dúfame, že tento krok nakopne ostatných výrobcov laserových projektorov, a že v blízkej budúcnosti budeme môcť projektovať veľké obrazovky z našich múdrych telefónov a konečne tak zlomiť kliatbu stále menších displejov.

 


Zdroj