Legendy hovoria, že na deň Lucie majú zraz všetky bosorky. Tak teraz neviem, či sme všetky daily females dostali pozvánky, ale ja zatiaľ nie a protestujem proti tomu prskaním jedovatých slín. Nelietam síce na metle, ale lietanie na vetroňoch je to isté (oboje nemá motor) a na rozdiel od bosoriek na metlách mám papiere na to, že som zvládla letecké predpisy, prevádzkové postupy, princípy letu, navigáciu (pričinil sa o to netopier s echolokáciou, ktorého nosím tajne vo vrecku), hromy-blesky a ovládam aj meteorológiu, mám všeobecné vedomosti o lietadle, prístrojoch, komunikácii, o praktických skúškach nehovoriac. Termiku, čiže teplé prúdy, som vďaka pochopeniu pre mladšieho brata, ktorý po mne nosil šaty, urobila bez problémov. Takže poprosím tú pozvánku na Black Sabbath.

Nás bosoriek je široká škála. V ponukovom liste môžete nájsť bosorky mladé a pekné, ale aj odporné škaredé stareny. Tie staré bosorky sú podstatne výkonnejšie, robia viac zla. Napríklad taká bosorka s krycím menom Trafikantka sa zamerala na robenie zla deťom. Svoje čáry-máry používa na to, aby zo zneužitého decka dostala všetko o tom, kto potrápil nielen jeho dušu, ale aj telo tak, že čisté už nie je nič. Ani jeho radosť zo života, ani detské oči uprené do budúcnosti. Možno nebude čistý už ani ten názov centra... (škoda, že táto bosorka nič nevydrží a novinári ešte ani nepoužili fassio torturalis, čiže mučenie, a už zaspievala verejnosti nielen meno mamy zneužitého dievčaťa, ale aj obsah dôverného pokecu s ním). Možno jej pošlem motivačný darček. Španielske čižmičky, zídu sa na zimu. Je to vychytávka nás bosoriek. Táto španielska móda je obdivuhodná, čižmy majú jednu veľkosť, najprv sa prispôsobia vašej nôžke a potom sa nôžka prispôsobuje čižmičkám. Juj, aká módna roztopaš.

K týmto starým bosorkám paradoxne patria aj staré babizne - liečiteľky, ako to bolo v prípade známych žítkovských bohýň, na ktoré sa zamerali takzvaní odborníci z SS-Hexen-Sonderkommanda. Áno, nacisti sa báli starogermánskej gnózy a vôbec sa im nepáčili bylinky, magické rituály a pomoc ľuďom. A po vojne sa to nepáčilo ani komunistom, čiže nepáčilo sa to vlastne nikomu, lebo však načo pomáhať ľuďom a už vôbec nie bylinkami, keď v krištáľovej guli budúcnosti sa lesknú farma-firmy a výnosné kšefty so zdravím. A tak staré bosorky, či už boli zlé alebo dobré, všetky boli hodené do jedného vreca, zašité, utopené, bodka.

Keďže mal diabol odjakživa dobrý vkus na ženy, tak si do svojho spolku vyberal aj krásne mladé samičky. Však čoby nie, veď predstava mladej chlipnej fešandy bola v stredovekom manželskom živote so sexualitou len ako nutným úkonom za účelom plodenia niečo podobné, ako keď teraz manželia emancipovaných ženušiek postupujúcich v kariérnom rebríčku snívajú osamotení doma o rozpálenej Angel Wicky s diablom v tele. Je to celkom jednoduché. Hladnému prasaťu sa sníva o kukurici, kukururukuuuu.

No, a jedna taká kukurička - vdovička, šľachtičná Katarína Herczegová, bola v roku 1648 súdená za to, že v meste Miškovec zvládla 163 milencov, čo zrejme nasralo zvyšok mužského osadenstva v meste, ktoré sa nedostalo do tohto výberu a záležitosťou sa zaoberal miestny súd. Ako to dopadlo, sa nám nezachovalo. Možno ako obvykle dostala módne čižmičky a neskôr na jej počesť horeli vatry. Kukurukukuuuu.

Mladých krásnych bosoriek je aj dnes dosť, taký multiotec národa by o tom vedel rozprávať. Obláznený toľkou krásou a čarami nestíha robiť a zabezpečovať svoje deti. Uvažujem o tom, že sa k spolku týchto bosoriek pridám. Moji tínedžeri mi to už schválili, otravujú s novým počítačom, tak sú ochotní prijať s ním aj nového súrodenca. Ešte si musím pretočiť tachometer, čáry-máry fuk a vek je vyriešený, doladím si postavu, prestávam čítať knihy a jem len kyslú kapustu (oboje sa tlačí, tak je to jedno a okrem toho, kyslá kapusta nemá skoro žiadne kalórie). Boris, maj sa na pozore, budú lietať poriadne iskry, žiadna superstar, ale superwitch ťa čaká.

Aké sú poznávacie znamenia bosoriek? Mačka, hlavne čierna, cap a metla ako jej dopravné prostriedky, netopier, ľaváčka, čierna farba oblečenia, konská noha, rohy, sigma diabolicum, čiže znamienka na koži, trúbka, bubon, gajdy ako jej hudobné nástroje, čarovné nápoje a odvary... Ak ste z toho niečo objavili u svojej partnerky, môžete už veriť svojim kamarátom pri pive, že máte doma bosorku. Utekajte nakúpiť, navariť, upratať a poslušne odpovedajte na všetky jej otázky, lebo toto nie je žiadna sranda, verte mi. Už aj v pornografickej príručke od dominikánov Malleus maleficarum sa jasne dočítate: Haeresis maxima est opera maleficarum non credere, čiže neveriť v činnosť čarodejníc je najväčšie kacírstvo. V tejto knihe je aj vysvetlenie toho, prečo majú ženy sklon k čarodejníctvu:

"Přirozený důvod toho, že je žena hříšnější než muž, je zřejmý z jejích mnohých hříšných ohavností. Mělo by být poznamenáno, že při stvoření první ženy došlo k závadě, protože byla stvořena ze zahnutého žebra, to je z žebra z hrudi, které je zahnuté jakoby směrem od muže. A pro tuto vadu bude vždy nedokonalým tvorem, vždy bude podvádět."

Nechápem, prečo táto genetická manipulácia, ktorej výsledkom bola žena, neprebehla bez problémov, ale zrejme aj majster tesár sa utne. Dokonca na základe aristotelovských úvah o tom, že muž má pre svoju generáciu pozitívnu úlohu a jeho družka je len akousi zbernou nádobou, vznikol názor, ktorý sa tradoval celé stáročia, že muž je jediným dokonalým pohlavím a žena je len nevydarený mužský jedinec (zopár ich tak vyzerá, ale nie je to pravidlo).

Ale späť k slovenským tradíciám na Luciu, kedy si dievčatá písali lístky s mužskými menami a postupnou selekciou až do Vianoc si vyčarovali svojho vyvoleného. Tiež som tak robila a lístok s favoritom som si nenápadne označila, aby som si ho mohla slávnostne na Vianoce otvoriť. Po týchto zmanipulovaných voľbách som vždy ucítila úžasnú úľavu, že vyhral vždy ten, ktorého som chcela, aby vyhral, a tak teraz celkom chápem aj výsledky našich volieb a správanie politikov po nich.

A na záver, milí denní muži, si v príprave na tento bosorácky deň dáme hlasovú rozcvičku: Three witches watch three Swatch watches. Which witch watch which Swatch watch? Pokiaľ sa vám z toho nezamotal jazyk, tak sa vám ani nezamotá hlava pri všetkých tých kúzlach, ktoré na vás vaše bosorky skúšajú. Čáry-máry fuck.

        

Použitý zdroj: Tunde Lengyelová: Bosorky, strigy, čarodejnice