Ak vám chýba Maast Urban, vedzte že nie ste sami. Jeho odborné rady postrádame aj my.

Ale predovšetkým chýbajú jeho pacientom. Sú ako bez duše. Zhromažďujú sa pred redakciou a dožadujú sa akejkoľvek informácie.


A čo im povedať? Že naháňa hérečky v Pešti? Že s Pierrom W. riešia ďaľší casting?

Maast Urban tomu vznešene hovorí “hromadenie skúseností z praxe”. My všetci, ktorí mu z hĺbky duše závidíme a neúprimne mu to doprajeme tomu hovoríme prietrtky.

Takže Maast Urban je na prietrtkoch. Chytá ho to plusmínus každý tretí mesiac. A my mu to tie dva-tri týždne trpíme. So zle predstieranou radosťou.
 

V najbližších dňoch bude späť. Vyčvachtaný, vyšpliechaný, kľudný, plný energie a čerstvo nadobudnutého know-how. A my budeme zase chvíľu predstierať, že sme celkom hin z darčekov, ktoré donesie.

 

Z minulých prietrtkov mi doniesol termosku. Vážne! Čínsku termosku! A to bol v Švajci. Ešte páchla po čaji s rumom a po okrajoch mala zvyšky rúžu. Akože artefakt na poličku, alebo čo. Na posratie. Ale aspoň si spomenul. Na bratislavskom letisku.

Neva, aj tak ho môžeme. Je jedným z nás. Tak sme mu prichystali kinder surprise! Prekvapko. Identitu. No, najskôr logotyp. Identita bude neskôr.

 

V tomto bode sa dostávame k meritu veci - potrebujeme radu. Logotypov je naskicovaných viac (pacienti sa činili), Maast Urban je iba jeden. Helfnite nám s výberom. Hoďte do diskusie váš názor. Veľká vďaka vopred.


Bravado


Najskôr normálne že seriózna záležitosť. Dokonca aj verzia vo farbe. Niežeby tie ostatné neboli seriózne, ale tento tu evidente berie Maast Urbana vážne.


maast urban DM002
maast urban DM001


Pre zmenu niečo jemnejšie. Ako hovorí Maast Urban - každá laňka si zaslúži toľko žaľuďov, koľko sama zvládne. Tak preto ten dub. A tá laňka, či srnka či čo.

maast urban DM003


Tento tu je evidentne od pacientky. Na práškoch. Toľko šťastia! Slniečko! Dokonca srdiečkové slniečko! Jeeej..

maast urban DM004


Tieto dve typograficky odlišné, ale inak identické skice musel robiť niekto, kto Maast Urbana dobre pozná a vie, že ho od malička fascinuje žaľuď. Maast Urban má všeobecne prírodu veľmi rád. A srnky samozrejme. Teda - laňky. (What’s the fuckin’ difference anyway?)

maast urban DM005
maast urban DM006


Ježko. Táto skica vznikla na základe zápisu z odborného vyšetrenia Maast Urbana spred niekoľkých rokov. Trpel bolesťami hlavy. Po súloži. Po sebaukájaní. Takže prakticky stále. Šípkami, resp. paličkami sú označené atypické a neštandartné miesta v mozgu. Je ich niekoľko. Maast Urban je na to hrdý. Cíti sa výnimočne. Bolesti ustúpili.

maast urban DM007


Ďaľší návrh s pomerne dokonale a verne vystihnutou podobou Maast Urbana. Len sme sa nezhodli ohľadne toho obláčika nad hlavou. Svätožiara? Odfúknutá parochňa? Levitujúca baretka? Čierna diera?

maast urban DM008


Oko. A tri mihalnice. Hmm.

maast urban DM010


Nasledujúce dva logotypy vystihujú charakter problémov, ktoré Maast Urban často rieši so svojimi pacientami (a čitateľmi). Alebo mu niekto chce naznačiť, že mu ošukal manželku. Ale keďže žiadnu nemá, tak “a.)” je pravdepodobne logickejšia úvaha. Aj keď..

maast urban DM011
maast urban DM012


Ďaľšie dve skice naznačujú už spomínanú lásku k prírode, loveckú vášeň, ako aj veľkosť loveckej zbrane. Srnky sa už trasú. Pardón - laňky sa už trasú. Radosťou.

maast urban DM013
maast urban DM014


Nuž a posledný návrh zaradený do užšieho výberu. Vznikol u nás v redakcii na základe umeleckej pohľadnice z Pešti. Abstraktné mozaikové pozadie až neprirodzene verne vystihuje energiu Maast Urbana. Celý on.

maast urban DM015


Long live Maast Urban..