Bez negližé často bolia kríže.

                R. Müller a J.Filip, Absolútne, 1998  

 

Pri výskumnej práci naďabí našinec z času na čas na zaujímavé informácie. Tak napríklad : vedeli ste, že existuje vecička zvaná “menštruačný kalíšok”, ktorá má na spodku taký malý cuplík, aby ste mohli zaň potiahnuť, keď…? Nuž, ak ste upír a tešili ste sa na ďalší článok o jedle, máte proste smolu, ďalej pokračovať nebudeme. Dnes sa totiž budeme zaoberať inou šmakocinkou -  dámskym prádlom, presnejšie jeho spodnejšou časťou.

Človek si totiž len tak bezstarostne pláva po internetoch, rozširuje si obzory, vzdeláva sa a google adds mu popritom veselo ponúka na predaj všetko od kraťasov až po filozofické traktáty od súčasných géniov Hiraxa Baričáka a Eliota Rošťáka. A zrazu bum, päsť priamo medzi oči! Narazili sme na odkaz na článok, ktorý už v svojom názve sľubuje riešenie najväčšej dilemy súčasného sveta, kde len s minimálnym úsilím môžete konečne vedieť, kto vlastne je tá osoba, ktorá vás celú noc okopáva a ráno vám potom vyčíta, že sa kvôli chrápaniu vôbec nevyspala. Článok totiž sľubuje poskytnutie informácii o vašej partnerke, a to len na základe toho, že zistíte, aký typ nohavičiek tá nešťastnica nosí. Plus dajaké detaily. (Pre debilov : klikni sem)

Avšak, ako marketéri radi hovoria, reklama je navoňaná zdochlina. Komu sa ten príšerný paškvil chce čítať, dozvie sa, že autorka(*) klasifikuje ženy na tie, ktoré nosia len tangáče, pričom takáto žena je láskyplná a má v sebe ten oheň and shit around a hlavne vie byť sexi v každej situácii. Ďalšími typmi sú potom nositeľky športových nohavičiek, ktoré prekvapivo nosia ženy so športovou povahou a hlavne majú skvelý zadok so závanom odviazanosti, kamarátstva a voľnosti; či baby nosiace bikiny, čo sú zas pohodlné ženy, po večeroch pozerajúce seriály s fľašou vína v ruke, a vo všeobecnosti sa o nich vie, že majú rady čisté línie a neriešia kokotiny. Bombarďáky mávajú baby, ktoré už nič netrápi, lebo majú dlhodobé vzťahy a sú láskyplné (inak to je čudné, veď tie predsa nosia tangáče!), no a nakoniec boxerky nosia skvelé priateľky, ktoré sú tiché, ale pritom bojujú za vlastné práva a ich tajomstvá sa oplatí preskúmať do hĺbky.

Ak máte po prečítaní článku pocit, že ste sa dozvedeli to isté, ako z volebného programu kotlebovcov, čiže hovno, tak máte pravdu. Autorka síce správne dedukovala, že športové nohavičky sa nosia hlavne na šport, zato v niektorých častiach varila doslova len z vody. Nevieme si inak vysvetliť, aké myšlienkové postupy viedli ku korelácii bikiny nohavičiek s afinitou k čistým líniám alebo konštatovanie, že baby, ktoré nosia boxerky, majú pravdepodobne hlbokú vagínu. Darmo sa pýtate, či je závan odviazanosti to isté ako závan starého moču, alebo či je nositeľka tangáčov sexi aj vtedy, ak si ich obliekla naopak, teda osratým von?

Aby sme ale len nekritizovali, pripravili sme si vlastné rozdelenie na základe googlenia a doterajších empirických skúseností. Podotýkam, že článok je na mužskom serveri a je určený pre mužov, takže sme tomu aj prispôsobili popis.

Ako prvé by som spomenul niečo, čo ste ešte pravdepodobne nikdy nevideli. Sú to takzvané tvarujúce šortky. Predstavte si krátke cyklistické elastické gate, len bez cyklistickej vložky a bez reklám hlavných sponzorov. Pointa je v tom, že keďže spravidla bývajú v telovej farbe a sú bezšvíkové, zvyknú sa nosiť pod takými tými rafinovanými róbami. Ono to tie baby aj trochu sťahuje a vraj to robí aj menšiu riť. Celé je to dobré vtedy, ak má dáma už nejaký ten rôčik a nejaký ten centimeter materiálu jej už visí v smere pôsobenia gravitácie, ale ešte stále chce byť za jebačku a objavila pekné večerné šaty s nejakou tou krajkou a/alebo priesvitnou látkou. S nimi sa už nemusí báť, že ju na plese alebo inej spoločenskej akcii pri vchode otočia, nech sa vráti späť do bordelu! Cyklogate spoľahlivo stiahnu huspeninu okolo pásu i na stehnách pokope, čiže fungujú ako Photoshop, len v hardvérovej verzii. Na (resp. hneď po) úspešnom rande to zrejme neuvidíte, je to dobré len na počiatočné atraktovanie potenciálnych cieľov. Za nevýhodu považujeme pomerne zložité sťahovanie a naťahovanie, čiže ak dotyčná dáma chytí na tom plese z mušlí svätého Jakuba sračku, bude to radosť iná, bude to smútok.  

Tangáče. Áno, tangáče sú super, všetci ich máme radi. Hlavne na obrázku, lebo vidno v nich pekne riť. Čo nám ale obrázok nepovie, sú pocity žien, ktoré sú pod tlakom mediálnej masáže nútené ich denne nosiť. Lodné lano zarezané do riti je cool na tých päť minút, kedy akože žena vzdoruje, že nie, hoci si kamarát, naozaj si ich nedám dole, až do momentu, kedy sa dole nejakou náhodou ocitnú. Skúste sa ale vžiť do pocitu žien a majte vajcia celý deň stiahnuté nejakou šnúrou, ktorá vás bude rezať pri každom pohybe! A tie ženy v tom musia byť od rána do večera! Je síce pravda, a ono sa o tom nahlas moc nerozpráva, že poriadne natiahnuté lano môže fungovať aj ako stabilizačná sieť, ak sa vám dá, ale nemôžete ísť na veľkú. Lenže, ak si dáte na obed plnenú papriku, a tá prebehne cez vás jak Habsburgovci cez protestantov v bitke na Bielej hore (1620), môžete si utierať riť trebárs aj naštartovanou motorovou pílou, od osratej šnúrky k vás nič neochráni. A teraz si predstavte byť celý deň v tom! Hlavne ak je teplo a spara! Posledným argumentom je potreba vlastniť luxusnú riť, čo je záležitosť asi tak 5% ženskej populácie, a jej sustainabilita na časovej osi má bez poctivého drepovania degresívny priebeh.

Špecifickým variantom tangáčov sú takzvané nitky, kedy sú obe bočné aj zadná časť úplne zredukované len na dve spojené šnúrky. Zjavná úspora na váhe daného oblečenia býva však často vykúpená zvýšenou pravdepodobnosťou výskytu mykóz alebo podobných ochorení, kedy užívateľke, ľudovo povedané, ofúkne vercajch. Spomínaný derivát preto odporúčame teda nosiť len za vhodných podmienok (žiadna menštruácia, nesmie byť chladno, nesmie fúkať, znížená vzrušenosť, a pod.)

Lowriders sú ďalšou špecifickou kategóriou gatiek. Nevieme presne prečo takáto kategória vôbec vznikla, zrejme len ako odpoveď na takzvané low hips nohavice, kedy sa bukvice módni návrhári rozhodli, že doprajú ženám nosiť gate položené proklatě nízko u pasu. Celkový výsledok je pomerne rozpačitý. Ak ste žena a nemáte fakt parádne vyrysované brucho, radšej sa na to vyserte, jednak je to hnusné a druhak pri akomkoľvek predklone vám nielen vidno čiarku medzi cickami, ale aj na riti, lebo takéto gate sa vám proste vždy vyhrnú. Meniť s tým na ceste pneumatiku alebo okopávať zemiaky sa preto vyložene neodporúča.

Vysoký pás využívajú najmä dve špecifické kategórie – tzv. pretekárky, u ktorých je práve vyvýšený pás nohavičiek jedinou možnosťou, aby im pneumatika na bruchu o rozmere 235/50 ZR17 94Y nespadla až na zem a druhou sú hipsterky. Tieto fúzaté ženy, ako všetci vieme, sa neholia, čiže ak nechcú celému svetu komunikovať svoju bujnú čečinu, musia ju niečím prekryť. Ponaučením pre nás je, že ak sa bojíte hustého lesa, radšej si so sebou zoberte dostatočne výkonnú čelovku. Nohavičky s vysokým pásom môžeme deliť na tri varianty –prvým sú takzvané francúzske, ktoré majú užší pás; a druhým bombarďáky, ktoré sa vyrábajú tak, že sa z plachty kamiónového návesu vystrihne patričný tvar a odstráni reklamný popis. Niečo medzi tým sú boxerky, síce so širším pásom, ale vyzerá to tak, že neviete, či na vás náhodou nevybehne nejaký medveď, a to nemusíte byť ani v Thajsku..  

Tzv. brazílske gaťky sú zaujímam tovarom v skrini každej mladej dámy. Aj napriek pomerne intenzívnemu výskumu sa mi nepodarilo určiť spoločné znaky alebo jednotný strih. Zdá sa, že výrobcovia to chápu tak, že slovo „brazílsky“ znamená vyššiu predajnosť. Ja by som ich premenoval na plavkový strih. Väčšina z nich robí veľmi pekne vykrojenú riť, nakoľko ju opticky trochu dvíha. Čo sa týka prednej strany, tá je buď zúžená na znak toho, že nositeľka sa nebojí žiletiek, alebo je to naopak taký ten lowrider štýl pekne naširoko. U tých vykrojených aj vpredu si často nevidno, kde má výrobok prednú časť a kde zadnú. Malá praktická pomôcka - zažltnutým zvnútra dopredu, zahnednutým dozadu.

Každý príbeh by mal mať nejaké ponaučenie. Takže – ktoré sú najlepšie? Ako všetky otázky, ani táto nemá jednoznačnú odpoveď. Proste si noste čo chcete a hlavne si pri tom neublížte. Prípadne nenoste nič. A bacha na námrazu v zime!   

 

(* istotne je to autorka, lebo chlap by niečo tak strašné nedokázal napísať, po druhé autorka o gaťkách hovno vie a po tretie pre feminity.zoznam.sk pracujú len ženy)