Vy ste ešte nikdy nepočuli meno Meliško? Tak dobre... vitajte na internete!

Ladislav Meliško je cca 57-ročný pán žijúci v Prievidzi a trpiaci pravdepodobne cholerickými poruchami správania. Tie sa prejavujú 30 až 45-minútovými diabolsky vulgárnymi verbálnymi výlevmi. Žije v jednoizbovom byte so ženou Etelou, synom Petrom a andulkou Miškom. Niektorý z jeho susedov sa rozhodol (pravdepodobne po zlyhaní dohovárania a možno aj tvrdších zásahov) riešiť problém s krikom v dome inak – začal Meliškove cholerické monológy systematicky nahrávať – pavdepodobne cez vetraciu či stupačkovú šachtu. Výsledkom sú hodiny a hodiny nahrávok vzorne zadelené a nazvané podľa témy monológu – napr. „Cibuľa“, „Mravce“ či „Bubny“.

Meliškove nahrávky sa na internete stali fenoménom. Ich fanúšikovia z nich urobili pesničkové remixy, vznikol Meliškov fanklub na internete a tiež generátor Meliškovych hlášok. Objavili sa tiež prepisy jeho najznámejších nahrávok. Tu je napríklad ukážka z nahrávky „Mravce“:

„aha, všetko padá brizolit, to ani hodiny sa nedajú odpisuvať, čo jej voda kvápe, aha pozri sa, pozri sa mravce, aha, pozri sa mravce chodia (no zavri lebo), pozri sa, mravce chodia tadeto hore, choď jej povedať, lebo ju zabijem, choď jej povedať (zavri) (chod, čo zavri?), pozri aj mravce chodia po byte, j***m mu k***u vyje**nu, ja som to dneska zbadau, pozri sa, samý mravec, chodia od Šarinov hore, ta debilka čo robí, k***a lebo zajebem plyn, ja jej vy****m do vzduchu, pozri sa aha, vidíš to, aha, pozri sa sami mravec, tá špina vodu nedala spraviť, pozri samý mravec chodí po byte, j***m jej kurvu, pozri čo tam robi, no j***m ja tvojho boha, pozri hodiny sa z****ane cele čo voda kvápe, to sa nedá ani odpisuvať, ach j***m já tvojho boha, vymaľuval som, j***m boha, krista vy****neho, pozri mravci chodia po byte, mravci, co jej voda j**e, čo sa tu mravci j**u v byte“.

Nahrávku „Mravce“ nájdete aj na youtube (momentálne má okolo 355 tisíc videní) – POZOR, OBSAHUJE VULGÁRNY OBSAH – NEPÚŠŤAŤ V PRÁCI! J

Ďalšie nahrávky nájdete na youtube pomocou zadania kľúčového slova „Meliško“. Ako sme už spomínali – Meliško spustil vlnu internetového folklóru využívajúceho jeho nahrávky. Jedným z tých lepších kúskov je napríklad Macko uško v Meliškom predabovanej verzii s príznačným názvom: Meliško uško.

Zadajte teda do youtube "Meliško" a dobre sa zabavte (najmä na tom, že to nie je váš sused) a ak to pre vás nie je úplne nechutné, preskúmajte Meliškov svet do detailov – nahrávok je naozaj dosť. A modlite sa, aby vám takáto pohnutá zábava nedodrbala karmu natoľko, že sa podobný Meliško nasťahuje do vášho vchodu...