Najkratší mesiac v roku je tu, čo je super, lebo to znamená, že výplata bude skôr. Tohtoročný február je ale úplne na hovno, lebo jednak je priestupný, čo nám nielenže dáva jeden deň do výplaty viac, ale ešte je to aj pondelok. Ďakujeme, Obama! A dvojak, už o týždeň sú voľby, takže výskyt debilných ľudí a javov kulminuje. Fico začína byť nervózny, lebo ústavná väčšina mu nehrozí, takže je možné, že sa ešte budúci týždeň vyhodí do vzduchu nejaký imigrant. No dobre, to by bolo trochu priehľadné, ale nejaký ten nedokončený nástražný výbušný systém v stánku s falafelom ucelenej moslimskej komunite by nájsť mohol. Ale o tom si napíšeme až o mesiac, dnes si pripomenieme februárové sračky.  A že ich bolo...

 

Šport

Ficovič vs. Matovič

Vážení športoví priatelia, vitajte pri očakávanom predvolebnom derby! V ľavom rohu, v červených trenkách, je vyzývateľ dnešného zápasu, miláčik davov, niekoľkonásobný volebný šampión Robo „1000 klikov“ Ficooooo! V opačnom rohu sa už rozohrieva jeho protivník, síce v tomto športe relatívny nováčik, ale inak na všetko odhodlaný Igoooor „obyčajný človek“ Matoviiiič! Títo rivali nie sú v ringu prvýkrát, naposledy sa stretli pri slávnom turnaji „Belize 2015“, v ktorom sa hralo o 600 miliónov. Finále volebnej ligy sa blíži, takže aj v tomto dueli ide naozaj o veľa, lebo... A už sa zápas aj začal! A kolo otvoril šampión Fico, a to rovno nemilosrdným direktom, keď Matovičovi hodí do tváre, že je podvodník a tunelár. To bola silná rana, uvidíme, čo na to Matovič. Ten sa zatiaľ kryje a zručne uhýba, ale pozor... už tu máme prvý výpad – tzv. útok tlačovkou! Fico to pekne schytáva a Matovič neprestáva búšiť – jeho argumenty, že svoje peniaze si môže previesť na svoj účet, sú naozaj nevykryteľné, preto uvidíme, ako zareaguje šampión Fico.

Tak to tu ešte naozaj nebolo! Fico volá do ringu ďalšieho duelanta – Petra Bielika, zvaného Komsomolec, oficiálne súťažiaceho za stajňu TA3. Fico sa sťahuje a necháva Komsomolca útočiť, ten udiera pod pás otázkou, ako mohol Matovič zarobiť ako živnostník 120 miliónov korún. Toto je skutočná dráma, priatelia, davy burácajú, Matovič však zručne uskakuje a čo sa to deje vzadu? Tak toto je neuveriteľné, vyzerá to, že aj Matovič má posilu! Kým on práši kožuch Komsomolcovi, na vyčkávajúceho Fica zaútočil Ondrej Dostál, člen málo známeho zápasníckeho klubu OKS, a pravým hákom podáva na šampióna zápasu trestné oznámenie. Tento ofenzívny dvojzáprah nenecháva Fica vydýchnuť a derie sa cez jeho obranu ako horúci nôž maslom. Legendárny 1000 klikov Fico sa pomaly sťahuje do rohu! Matovič sa pokúša vylákať ho na rýchly súboj na polygrafe, ale Fico hádže uterák do ringu. To je ale smutné gesto od vyzývateľa zápasu. Fúúú... to bol ale match. Napriek nepochybnej výhre Matoviča, reakcia Ficových fanúšikov nikoho nenecháva na pochybách, kto je vládcom tohto športu. Čo sa dá robiť, takto to už v disciplíne zvanej politika chodí. Prajeme vám príjemný zvyšok večera a po reklamnom bloku na sociálne balíčky si nenechajte ujsť obľúbený akčný seriál Kalicorps vs. Aliens a hneď potom nervydrásajúci horor Zlepenec 2: Návrat.

 

Bratislava

Obchvat 2.0

 

Si pamätáte, ako keď štrajkovali učitelia, tak Robo povedal, že im nemôže prihodiť pár šušňov, pretože je pred voľbami a týmto rozhodnutím by zaťažil budúcu vládu. To sme sa vtedy nasmiali. Nielen preto, že ak celý SMER nevykape na zika vírus, tak budúca vláda bude zhruba zhodná so súčasnou, ale najmä preto, že voči iným projektom už táto jeho zásada rozpočtovej ohľaduplnosti nejako neplatí. Či už ide o Kaliňákov projekt zjednodušenia toho, čo mu ide najlepšie, a síce vyberanie pokút, alebo Počiatkov vytúžený obchvat do Kolumbie Bratislavy. Konečne je to schválené a bude to stáť iba nejaké 2 giga (plus cena za pozemky, plus nejaké tie obvyklé nepredvídané náklady z rôznych dôvodov: prieskum nestabilného podložia, výlov bômb z druhej svetovej, zvýšenie ceny stavebného materiálu, zlé počasie, dobré počasie a Radičovej vláda).

V každom prípade, zápcham v Bratislave je koniec, ibaže by kurva nie, lebo obchvat síce bude, ale paralelne s tým už existujúcim. Čo je super výhodné, lebo takto si českí kamionisti budú za Sitinou môcť vybrať, či pôjdu po Einsteinovej, alebo tým senza novým vobchvatem přes Jarofce voe. Teda za predpokladu, že Sitina nebude zase z neznámych dôvodov zavretá. Alebo si chlapci z KaliSecurity nepovedia, že ideálne miesto na vyberanie pokút je most Lafranconi. A potom sa pri Ivanke pripoja na tú istú rozdrbanú diaľnicu. Totiž kým si ostatní Slováci robili profesúru v grafickom dizajne a onanovali nad ohyzdnosťou loga predsedníctva rady EU, tak ja som nezaháľal a stal som sa expertom na tranzitnú dopravu. A myslím si, že lepšie by bolo vyvŕtať za Stupavou tú dieru v Karpatoch a potiahnuť to za Račou na diaľnicu, ako nám to sľubujú už 20 rokov. Ale to by nebola taká prdel, pretože yo dawg, som počul, že máš rád obchvaty, tak sme vedľa obchvatu dali obchvat, aby si mohol ísť po obchvate, kým pôjdeš po obchvate.

A navyše, ja si tu síce hejtujem do dlane, ale všetci vyzerajú byť spokojní. Vykupovači pozemkov pod chystanou diaľnicou už si objednávajú nové medvede a báva, obyvatelia horizontálnych panelákov z Lužnej a Rovinky sa tešia, že už nebudú štyri hodiny denne sedieť v aute, pretože im postavia novú rýchlostnú cestu (ktorá sa síce dala postaviť aj bez obchvatu, ale sral pes), CP-čkári zase, že majú ďalší dôvod pičovať, že všetko sa investuje do Bratislavy a diaľnicu na valal furt nemajú a tí skromnejší jednoducho len preto, že „tak... šak aspoň sa niečo robí, ne?“.    

 

Z domova

Šok! Pani Mária nie je pani Mária

 

Doba internetová praje výrobe a šíreniu satirických, viac alebo menej vtipných, obrázkov, ktoré my mladí voláme memes. Doba internetová však praje aj idiotom, ktorí vtip nielenže nepochopia, ale ešte ich aj urazí a navyše trpia obsedantnou potrebou povedať to všetkým okolo. Či už ide o policajnú dodávku, alebo takú pani Máriu, ktorá ide voliť. Pred voľbami vzniká takýchto obrázkov trilión päťsto, no keďže teraz zažívame zlatý vek riťobôľu, nenecháme si naše „síce som to nepochopil, ale za to ma to uráža“ pre seba, ale rovno o tom napíšeme článok do jedného z najčítanejších médií. Prečo? No tak lebo, aby ste vedeli, tak na fotke vôbec nie je pani Mária, ale nejaká Američanka, ktorú odfotila v Central Parku v roku 2008 fotografka Susan Sermoneta, ktorá tam chodí často, lebo... Môj ty Brixi, koho toto zaujíma???

Obrázok obsahuje jediné posolstvo, a to známy a aj jednoducho overiteľný odkaz, že

  1. starí fotri sú, čo sa týka volieb, oveľa disciplinovanejší, lebo to považujú za spoločenskú udalosť, porovnateľnú s krstinami vnučky alebo návštevou u ortopéda, preto sa na to už vopred tešia, pekne sa oblečú, ruka v ruke idú do volebnej miestnosti a potom pol hodiny tvrdnú za plentou,
  2. mladší to majú oveľa viac fpiči.

 

Promovaní absolventi Fakulty antihumoru Univerzity sv. Morála vo Vatikáne v tom ale vidia aj to, čo je oku nám jednoduchým, ktorí nevedia čítať medzi riadkami, skryté. Najväčšie hajlajty:

  • obrázok dehonestuje seniorov!!! (čím?)
  • obrázok vyzýva na upieranie práva seniorov ísť voliť!!! (čím?)*
  • obrázok naznačuje, že iba seniori volia SMER, čo vôbec nie je pravda!!! (čím?)
  • obrázok zovšeobecňuje!!! (asi ako 87% všetkých vtipov)
  • obrázok porušuje autorské práva!!! (no to asi hej, autor mal jednoznačne potom, čo našiel tento obrázok starej nasratej mreny na googli, kontaktovať autorkiných právnikov a poslať im návrh licenčnej zmluvy na použitie diela a potom si to mali riadne vypodpisovať a vyfakturovať, lebo veď toto predsa robí každý slušný používateľ internetu, kurva!).

 

*keby som chcel byť veľmi elitársky, tak by som napísal, že nápad o obmedzení voliť pre starých ľudí by stál minimálne za zváženie. Keďže máme spodný vekový limit na voľby, lebo veď deti nie sú dostatočne rozumovo vyspelé, aby pochopili komplexnosť a sofistikovanosť volieb (alebo čo), tak prečo by nemohol existovať aj horný vekový limit? Mnohým dôchodcom už hlava tak dobre neslúži, sú ovplyvniteľní a nerozhodujú sa racionálne, ale podľa toho, kto im sľúbi lacnejšie hašlerky. Síce určite nie všetci, ale takisto nie všetky deti sú rovnako jeblé, že áno? Tak, a je to vonku. Ak o mne dlhšie nebudete počuť, tak ma uniesla zelená dodávka Jednoty dôchodcov Slovenska.

V každom prípade, som rád, že sú ľudia, ktorí bdejú nad slušnosťou a etikou v tvorbe voľného internetového obsahu a zároveň aj, že mi je zase o trochu jasnejšie, prečo sa na Slovensku tak ľahko kradne a ojebáva – politici sa musia len rehotať, aké nebotyčné mokotiny pred voľbami sú ľudia schopní riešiť.

 

No a v súvislosti s touto pseudokauzou som sa naučil aj nové slovo, ktoré teraz vyhlasujem za slovo mesiaca, a síce ageizmus. Použitie vo vete: „Dlho sme tu nemali nejaký –izmus, tak vymyslime ageizmus“. Je to niečo veľmi podobné ako rasizmus, alebo sexizmus a podľa definície sa môže uplatňovať iba voči starým, nie mladým (zhruba rovnaký princíp ako rasizmus voči bielym, alebo sexizmus voči mužom). Áno, technicky je takéto riešenie síce vcelku ageistické, ale asi je to tak preto, aby starí mohli pičovať na „tú dnešnú mládež“ a neboli ageisti. Jasné? Ani mne. 

A to je všetko, páčko zase v marci – najageistickom mesiaci v roku. Chápete – Marec, poberaj sa starec. No škandál!