Zaujímavý fakt, ktorý ste zrejme mnohí netušili: február je jediným mesiacom, ktorý má v názve písmeno F. Toto písmeno je pritom aj v slovách ako Fico, fas, alebo fuj. Náhoda? Práve mesiac február ukázal, že asi ťažko.

 

Z domova

Drogy jsou pořád ještě špatný

 

Vybrali sme sa do ulíc, aby sme sa spýtali ľudí, čo si myslia o dekriminalizácii drog:

Magda Obšitníková, predavačka v maloobchode:

„Ja som úplne proti drogám. Nechápem, ako to niekto môže potrebovať, ja keď sa chcem ukľudniť, tak si dám kávu a cigaretu, žiadne drogy nepotrebujem“.

Ladislav Topor, nezamestnaný:

„A na toto sú peniaze? Všetkých tých narkomanov treba pozatvárať na dvadsať rokov do basy, nie že my ich necháme behať po slobode, kradnúť a ešte ich budeme liečiť z našich daní!“

Rastislav Rigol, manipulátor smrekovej guľatiny:

„Jaká dekrimi... pičovina? To je nejaká kokotina z Bratislavy zase? Takto vám poviem, jeden feťák nech príde k nám sem do krčmy, takú dostane po chrape, že si tú marihuanu pol roka nebude vedieť pichať!

Milan Mazurek, klasik:

„Jebem vašu dekriminalizáciu!“

Tak to vidíte, bono vox populi, bono vox dei. A preto, keď sa Žitňanská vyprsila s návrhom na dekrim (rozumej – zistené malé množstvo drog vám nedojebe život na dlhé roky, ale bol by to iba priestupok a dalo by sa z toho dostať s pokutou, t.j. aj ovca by bola celá a s čistým trestným registrom, aj vlk sýty s o niečo plnším štátnym rozpočtom), tak bolo jasné, že to dopadne ako v ostatných prípadoch, keď sa pravidlá z 21. storočia chcú aplikovať v krajine, ktorá je ešte z veľkej časti v storočí devätnástom.

Teda osobne som čakal, že sa o tom bude aspoň hlasovať, potom sa to zamietne, Žitňanská sa znepokojí, lebo šak to bolo v programovom vyhlásení, tak by to aspoň tí, ktorí v tej vláde prdia do stoličiek, podporiť mohli. Ale potom jej to Bugár vysvetlí, že „Ale Lucia, tessék!“ A potom sa o tom bude možno zase chvíľu kecať, lebo ako vieme, neexistuje problém, ktorý by nevyriešila verejná diskusia. Našťastie ale máme vo vláde láskavých a múdrych odborníkov, ktorí Žitňanskú aj s jej návrhom pripraveným v spolupráci s nejakými trápnučkými expertíznymi ústavmi rýchlo vrátili do reality. SNS sa vyjadrila, že to vôbec nepodporí, lebo šak... viď predchádzajúci odsek, posledný riadok. Taký kapitán Syntax do toho vidí určite lepšie, veď kto už o drogách môže vedieť viac ako niekto, kto rozpráva, ako keby bol permanentne napráskaný? No a kpt. Koktavá výložka to vyargumentoval úplne nepriestrelne – on neverí, že na Slovensku 30% mladých skúsilo drogu. Žiť v jeho domovskej galaxii musí byť úžasné, snáď až na ten nedostatok kyslíka.  

No ale ešte je tu aj praktická stránka veci. Napríklad:

„Ministerstvo spravodlivosti podľa Danka pripravilo vysoko nekvalitný návrh, ktorý mal ambíciu hovoriť o gramáži, ktorá je akceptovaná pre držiteľov drog, dokonca hovorilo o gramáži kokaínu a heroínu. „Neviem si predstaviť, ako by policajti v teréne merali gramáž drogy,“

Šak toto. Možno keby existovalo niečo, čo by vedelo presne odmerať hmotnosť, napríklad nejaký prístroj, nazvať by sme ho mohli napríklad... ja neviem... váha? No zatiaľ polícia takýmito výdobytkami modernej techniky nedisponuje, takže by sa musela spoliehať na vizuálny a hmatový odhad. Čo by ale tiež nemuselo byť márne, aj táto metóda môže byť celkom spoľahlivá. Napríklad oficiálny IQ test Danka som v živote nevidel, no aj tak mi je celkom zjavné, že to je úplný jebo.

 

Kultúra

Čo nového, Rostasovci?

Ešte kým prejdeme na hlavný chod, dajme si niečo ľahšie. Biznis model s verbálnymi hovnami je dobrý nápad, no nakoniec vždy narazíte na základný problém všetkých, ktorí ponúkajú špecifický tovar, a síce obmedzenosť cieľovej skupiny. Teda mentálna obmedzenosť je v tomto prípade plus, horšia je obmedzenosť kvantitatívna – jednoducho počet ľudí ochotných konzumovať hovná nie je nekonečný, a to je prúser pre každého podnikateľa. Že sa Tibikemu nedarí prekročiť tieň tragikomického šaša, ktorý je mienkotvorný iba pre dolných desaťtisíc, musí bolieť rovnako, ako keď sa vám míňajú keše a vy musíte zrazu rátať, koľko žerie váš Land Rover a či si na pravidelný meditačný pobyt na Srí Lanke budete môcť objednať all inclusive alebo si budete musieť vystačiť s polpenziou.

Tibike sa preto rozhodol pre rázny krok a rozoslal výzvy, aby sa všetci, ktorí sa odvrátili od praudy, urýchlene dostavili za účelom podania vysvetlenia vo veci zrušenia predplatného. Pekný pokus, no s neistým výsledkom, ľudia sa radi zabávajú, no platiť za to nechcú. Šak sme to videli aj tu, keď chceme, aby ste si vypli adblock, tak niektorí to prežívate, ako keby sme vás so samopalom pri hlave nútili znásilniť vašu mamu. Zašlú Tiborovu slávu ako osvieteného proroka mu mohlo vrátiť trestné oznámenie a domová prehliadka, no aj tu sa zákerné elity proti nemu spolčili a načasovali to na deň, kedy sme ČDP-ovali z úplne iných správ.

Skutočný zlom môže ale priniesť revolučný dokument „Manifest nového Slováka“ a následne niečo, čo sa bude konať v júni a bude sa to volať „Národná konferencia“. Keď máte trochu času a nerobíte niečo užitočnejšie, napríklad si netrháte nechty kombinačkami, tak si to pokojne prečítajte, ono to síce na prvý pohľad vyzerá, že pod tým nánosom vzletných pojmov ako „kopné právo“, „rodové dŕžavy“ alebo „alternatíva socio-ekonomického a politického vývoja“ sa ukrýva iba nezmyselná nerealizovateľná socialistická sračka, ale na druhý a tretí pohľad tiež. Inak je to ale celkom sranda. Napríklad vedeli ste, že korupcia neexistuje preto, lebo ľudia sú chamtivé kurvy, ale je to vďaka peňažnému systému. Preto keď sa zrušia peniaze, zanikne korupcia. Teda asi. Spomína sa tam nejaká alternatíva voči peniazom, ja si viem predstaviť iba barter. Ten má síce rovnaký korupčný potenciál, no zato je kurva nepohodlný, a to sa oplatí. Ktovie čo taký Tibor v rámci neho ako obeživo ponúkne, či pramene svojich vlasov alebo selfíčka z majáka. Ďalej budeme mať funkčné referendum, v ktorom sa bude rozhodovať o tých najdôležitejších otázkach Slovenska, ako napríklad... (zatrúbte na poľnice a vypustite holubice)... o pokračovaní sankcií voči Rusku. Okrem toho osvedčené šlágre ako hospodárska sebestačnosť, kontrola neziskoviek financovaných zo zahraničia, slovanské védy, neutralita, nový volebný zákon a samozrejme, a to je hlavné – všeslovanská vzájomnosť, čo v praxi asi znamená, že my budeme Rusom lízať riť a oni nám to za odmenu dovolia. Ale zase furt lepšie ako tá všeslovanská vzájomnosť, akú mali pred 20 rokmi na Balkáne. Síce zase chýbajú Chazari, ale inak som sa pobavil, dávam 8 na riti vytetovaných kolovratov z 10.

 

Z domova

Prvá protislovenská prostitútka dole

Zmiznutých novinárov už máme, zbitých tiež, no naša mladá krajina prekonala ďalší významný míľnik a posunula sa tam, kam patrí, a síce niekam do strednej Ameriky, akurát s chladnejšou zimou. Minulý týždeň odbachli novinára a jeho snúbenicu, len tak, u nich doma, ani sa nevyzuli a kávičku nevypili a všetko nasvedčuje tomu, že to bolo kvôli tomu, lebo informoval o tom, ako si pár zmrdov z tejto krajiny urobilo bankomat. Zvratky sa dosť zle vyškrabávajú z klávesnice, hlavne spod enteru, ale poďme ďalej.

Aby to samotné nebolo už dosť vomitózne, tak hneď nabehli Los Robos a ten bradavičnatejší z nich vypotil, že dá milión z našich daní každému, kto pomôže vypátrať vraha. Čím to ešte viac dojebal, a potom to dojebal na druhú, keď ten milión vybral z nočného stolíka, vybalil z alobalu, rozložil na stole jak v akčňáku z roku 1985 a nad týmito krvavými prachmi urobil tlačovku, ktorej hlavnou témou bolo, aby toto opozícia nezneužívala na politickú kampaň. Ale šak prečo nie, veď je to koniec-koncov ten istý kár, ktorý novinárom nadával do protislovenských prostitútok, ktorí mu len škodia. No tak aspoň jeden z nich ti teraz už dá pokoj, dúfam, že si spokojný. Navyše má prvý Robo na cicine nastoknutú štetku, ktorú predtým obrábal taliansky mafoš, ktorý s lokálnymi smerákmi na východe cucali eurofondy a práve o nich pripravoval zastrelený novinár reportáž. Sa nám to zamotáva. Až tak, že ten druhý Robo, ten čo vysal skoro toľko čiar ako ten prvý Robo urobil klikov, zatiaľ len gúľa očami a dvíha obočie, lebo šak ešte nedokončil oveľa dôležitejšie prípady – fotošopovať faktúry za Kiskove lety a robiť analýzu DNA z ogrcaného hajzla vo vládnom špeciále. A teraz musí riešiť nejaké vraždy, no takto si to ministrovanie teda nepredstavoval!

Aspoň že Bugárovci držia chrapu a tvária sa, že v tej koalícii ani nie sú a najráznejšia opozičná strana, ktorá ale vždy rada SMER-ákov a SMER-ákom podrží, sa vyňadrila, že Kuciak bol zahraničný agent a zaslúžil si to, ale potom to rýchlo zmazali a vôbec – vraj to nebolo oficiálne vyjadrenie. Iné vyjadrenie ale nedali, čo je logické, lebo veď ako by sa mohli vyjadriť ku Kuciakovej smrti, keď nie sú mŕtvi? Bohužiaľ. Aha, a nesmieme zabudnúť na alternatívne médiá a ich naozaj nepostrádateľnú úlohu v našom mediálnom priestore. Napríklad pohlavné správy v tom vidia false flag operáciu opozície, keby tam neboli všetcí takí krepí, tak už by na grafiku Hitmana nafotošopovali Matovičovu hlavu. Zemave_kári sa furt nevedia spamätať z toho, že Rostasovi urobila NAKA v rovnaký deň domovú prehliadku a Rostasova verzia tohto hanebného útoku na jeho majestát je každým dňom lepšia, asi ako keď puberťák opisuje kamarátom svoju prvú prstovačku. A najväčší alt-retardi ako DaňoHuďo v tom vidia sprisahanie a prípravu na „majdan“. Za posledný rok to je už koľký? Štvrtý či piaty?

 A toto celé by mi už fakt nejaký alternatívec mohol vysvetliť, že čo to kurva znamená. Lebo sa všetci strašne tvárite, že bojujete proti oligarchom, korupcii a celému tomuto prehnitému systému, a zároveň podkopávate akúkoľvek snahu, ktorá by v tomto smere mohla niečo zmeniť. Lebo zomreli dvaja nevinní ľudia, a to len preto, že jeden z nich si robil svoju robotu a chcel odhaliť, aké svinstvá sa tu reálne dejú. A bol to novinár z toho zapredaného mainstreamu, ktorý podľa vás len klame, zavádza a manipuluje. Z toho istého mainstreamu, kde sa riešia aj skutočná kauzy s dopadom na celé Slovensko, kým vy si pohodlne šírite buď úplné kokotiny, ktoré sa nikdy nestali, alebo pre vás úplne bezpečné správy o trapošinách, ktoré sa dejú na druhej strane zemegule a ešte si dovolíte o sebe tvrdiť, že vás prenasledujú a chcú vás umlčať. Keby som bol rovnako postihnutý ako vy, tak by som sa aj spýtal, kto vás platí, ale robíte to tak zle, že nikto príčetný by vám na to nedal ani pol rubľa. No a teraz máte šancu byť aspoň trochu užitoční a usmerniť tie idiotské poloopice, ktoré vás čítajú a počúvajú aj inak ako zo srandy, ale vy ju samozrejme nevyužijete, lebo ste tupé a zbabelé hovná. Čo je v pohode, lebo byť jebnutý u nás nie je trestné, no aspoň by ste mohli mať toľko chochmesu a na chvíľu držať hubu a nepodrážať tých, ktorí niečo aj naozaj robia pre to, aby sme tu žili v trochu menej smradľavých sračkách. 

 

Slovo mesiaca

Slovom mesiaca február je mafia.