Jún, prvý letný mesiac. Vraj sa kedysi jún volal lipen, podľa lipy, ktorá vtedy pučala. Lenže to bolo ešte v časoch, keď Slovensko neležalo v subtropickom pásme. Teraz sú lipy dávno vypučané a v júni ejakulujú taký lepkavý humus, že keď pod lipou zaparkujete auto, tak to potom z neho nejde dole ani wapkou a jediné, čo teraz pučí, sú komáre, keď ich šlahnete letákom z e-shopu s klimatizáciami. A to nehovorím o tom, ako v lete ľuďom kúruje na hlavy. Šak kukajte.

 

Z domova

Súmrak revolúcie

 

„Hehehehéé!“

Rudolf Vasky, zberateľ bojlerov

Najstarší slovenský youtuber a zlý imitátor Janka Lehotského dostal ďalšiu facku. Tentoraz nie naozajstnú od nasratého dôchodcu, ale takú imaginárnu, od slovenskej justície, ale fejkové ray bany sa mu orosili rovnako. Súd mu naparil podmienku pol roka. Ja by som ho dal zavrieť už len za ten účes, ktorý bol moderný naposledy, keď Stallone cmúľal zápalku v Cobre, no súdu hlavne vadili jeho výroky, napríklad o tom, že bude organizovane zabíjať ľudí roxorovými tyčami.

No si predstavte – žijeme v takom zvrátenom režime, že ani nemôžete verejne povedať, že máte zoznam ľudí, ktorým roztrieskate hlavy, bez toho, aby ste mali na krku paragraf, no toto má byť tá demokracia??? To fakt máme takú chorú dobu, že budeme niesť zodpovednosť, za to čo vypúšťame z huby??? Tento štátny teror došiel až tak ďaleko, že revolucionár Rudo a jeho mecha-čivava Martin museli priznať, že to ich youtubové mentálne bukkake je vlastne satira. Milan Markovič, keď sa to dozvedel, tak spáchal samovraždu, aby mohol následne vstať z hrobu a dať týmto vtipným satirikom follow a ukradnúť im nejaké vtipy.

No ale samozrejme ku všetkým členom Vasky jugend sa táto zásadná informácia nedoniesla, takže stále fňukajú, ako môže byť niekto v demokracii súdený za „názor“. Takže si môžeme už asi po stopäťdesiatykrát vysvetliť, čo je ešte názor a čo už nie, deti moje osprostené. A keďže to furt nechápete, tak si to vysvetlíme na príkladoch:

„Vasky je kokot.“ – názor / hodnotiaci úsudok

„Aj všetci, ktorí ho berú vážne, sú kokoti.“ – názor / hodnotiaci úsudok

„Všetci, ktorí tvrdia, že názory sú rovnocenné, sú kokoti.“ – názor / hodnotiaci úsudok

„Tí, ktorí nerozoznajú názor od faktu, sú úplne najväčší kokoti.“ – názor / hodnotiaci úsudok

„A to je fakt.“ – názor

"Vyjebem ti mozog z hlavy a tvoja žena a deti sa na to budú pozerať, ako ich ten mozog ofŕka, keď bude striekať!" – nie názor, nie hodnotiaci úsudok, ale vyhrážanie sa.

Takže tak, kokoti.

Zo zahraničia

Když se Češi naserou

Slovensko nie je veľmi bohatá krajina. Nemáme známych vedcov, našich umelcov poznajú len po Hainburg, prírodné zdroje si systematicky rozjebávame a tých pár slovenských firiem, ktoré poznajú v zahraničí, správny Slovák™ dôkladne hejtuje. No aspoň kokotov máme toľko, že ich vyvážame a z jedného urobili hneď vedľa premiéra. Slová premiér a kokot sú v krajine V4 synonymá a ani poprední vedci sa nevedia zhodnúť, či sa kokoti stávajú východoeurópskymi premiérmi práve pre túto osobnostnú črtu, alebo naopak, či funkcia premiéra spôsobí nezdravú akceleráciu kokotstva. V každom prípade v Čechách majú Babiša, čo je vlastne taký Fico, keď si odmyslíme tú prijebanú agresivitu. A alkoholizmus. A paranoju. A známosti s mafiánskymi kurvičkami. A bývanie u odsúdeného dépéháčkara. A susedstvo s objednávateľom vraždy. A peniaze získané vlastnou hlavou. A gorilu...

Hm, ten Babiš je vlastne celkom v pohode, čo tým Čehúňom zas vadí? Jaj, už viem. Rovnako ako Ficot, aj on má dosť nakradnuté, ojebáva na eurofondoch, orgáni ho nejako furt nechcú vyšetrovať, ovláda médiá a tie, ktoré neovláda, aspoň obviňuje zo zaujatosti, je to bývalý štbák a keď sa ho pýtajú, či už potom všetkom nechce ísť do fice, tak odpovie len „sorry jako, mně se jen tak nezbabiš.“

No tak si Čehúni povedali, že už sa s tím kapitalistickým bohémem, žlutým slovenským nokem, ťahali už dosť, zbalili do igelitky z pennymárktu lepeňáky a išli sa postaviť na Letnou. A došlo ich štvrť mega, čo je masa ľudí, ktorá tam nebola od spartakiády. Čo je super, lebo šak občianska spoločnosť, záujem o veci verejné, zodpovednosť a ľuďom ešte neni šecko jedno... a potom si človek preskroluje do diskusie a tam jeb: - je to len dva a pol percenta ľudí... je to zmanipulované ako u nás... ani nevedia, proti čomu protestujú... majú sa rozhodnúť vo voľbách... ako tam dostali toľko ľudí...? kto to platí? Babiš bol demokraticky zvolený... a rôzne variácie na výrok dnes už zaslúžene mŕtveho klasika „Vyhraj voľby, môžeš všetko.“ A teraz fakt neviem, či platí iný výrok iného klasika (ktorý na rozdiel od toho predtým bohužiaľ ešte žije), a síce že „ľudia otupjevjávajú“, alebo im takto mrdalo na karburátor vždy, len to tak nebolo vidno. Že Babiš protesty nechápe (aj keď ANO vraj znamená Akce nespokojených občanů), to celkom chápem, no že plebejská chrapač nechápe, že niekomu môže len tak bez ničoho vadiť zlodejský štbácky zmrd na čele krajiny, tak to už nechápem.

Lebo keď sa nad tým celým zamyslím, tak a contrario by ideálna demonštrácia podľa predstáv českých a slovenských politológov z ľudu vyzerala nejako takto:

- aby bola demonštrácia platná, musela by sa na nej zúčastniť nadpolovičná väčšina oprávnených voličov, čiže u nás vyše dva milióny,

- demonštrácia takisto nemá mať žiadne požiadavky, lebo to už je politika a tá sa predsa realizuje v demokratických voľbách, a do ďalších volieb sa s tým nedá nič robiť,

- demonštráciu by takisto nemal nikto organizovať, lebo keď je to zorganizované, tak to je podozrivé, lebo tým niekto určite niečo sleduje,

- tým, že by sa to neorganizovalo, nikto by nevedel, kedy by to bolo, ani kde,

- keďže dva a pol milióna ľudí naraz sa aj tak nikam nezmestí, takže by každý demonštroval doma, alebo v krčme v ľubovoľnom čase počas svojho osobného voľna, ale aj tak by to bolo zbytočné, lebo... viď. druhá odrážka. 

Keď tak rozmýšľam, nie som aj ja práve teraz na nejakej demonštrácii? Tak teda, len pre istotu: Odstúpiť! Ale až po voľbách!

 

Slovo mesiaca

So slovným spojením „zdravý rozum“ sa stretávam pravidelne. Znie to dobre, aj zdravý, aj rozum majú pozitívne konotácie. Takže je to ideálne slovné spojenie, keď chcete obhájiť nejakú totálnu kokotinu, ku ktorej nemáte žiaden argument. To potom stačí napísať, že „Každý, kto má zdravý rozum vie, že...“ a doplniť sa tam dá v podstate hocičo. Okrem toho, že  „zdroj: zdravý rozum“ je obľúbené diskusné chodítko každého dezoláta, ktorého najracionálnejšie životné rozhodnutie bolo doteraz nezabrzdiť tú šiestu borovičku pivom a nenahádzať do automatu celú podporu, tak to radi používajú aj politici (práve preto, lebo to znie dobre tomu elektorátu z prvej vety tohto súvetia). Tak napríklad so zdravým rozumom išli do eurovolieb Sme Spodina, no aj SAS, lebo veď vďaka Riškovi bojujú o rovnakého voliča.  

V prezidentských voľbách sa s týmto heslom a s úsmevom sériovej vrahyne vytasila aj Bohumila Tauchmannová – prezidentka ulice. A najnovšie si o zdravom rozume podumal Venca Klaus, ktorý na staré kolená už úplne sčarnogurnel a v tomto texte ten zdravý rozum rozjebáva silnejšie jak Číž šóru v poslaneckom bufete. Tak napríklad Rusko je super, lebo má od roku 1990 vyšší rast HDP jak Česko alebo USA. No šak hej, keď ste socka, ktorá za 300 éčiek okopáva zemiaky a potom idete za 600 v lete oberať marhule, tak síce zarábate dvakrát viac, len no... ste furt socka. Samozrejme ako najznámejší český klimas(k)eptik musel Vašek naznačiť, že globálne otepľovanie je hoax, lebo si chcel zaplávať v bazéne a bolo len 12 stupňov. Podľa mňa hoax je aj chudoba – šak ako také niečo môže existovať, keď mne každý mesiac nabehne na účet výplata? Sa zamyslite, ouce.

No ale najviac starého Klausa, okrem skinny rifieľ škrie, že kým píše túto esej, tak ho obsluhujú cudzinci. Normálne, že Filipínci, Indovia, Slovenky, Rusky, atď. čo jasne deklaruje zámer globalistov zrušiť hranice a zlikvidovať národy. Aha, len som zabudol spomenúť, že sa táto hrôza Vencovi nestala v nejakej Hospode u Ortela nad tanierom ovaru a zvetraným Bernardom, ale na výletnej zaoceánskej lodi plaviacej sa v Atlantiku. No si predstavte, normálne majiteľ lode veľkej jak Chrám svatého Víta nevymenil všetkých tých Kalpeshov, Kamaly a Oxany zo svojho personálu za Markéty, Radky a Čeňkov, len preto, aby ulahodil jednému senilnému českému arcijebovi. A toto je ten globalizmus, pšátelé!

Takže aby som to skrátil – zdravý rozum je vám nanič, keď ste chorý fas.