Úvod, ktorý aj tak nikto nečíta.

 

Z domova

Aj v septembri bola politika

Čo už. Takže:

U opozície klasika, hentí nechcú ísť s tamtými a tí druhí by aj išli s tými tretími, keby tí tretí so štvrtými nepodporili hento. Teda okrem Matoviča a Sulíka, tí nechcú ísť zjavne ani so svojimi a potom sa ten druhý bude čudovať, prečo mu to voľbách nehodilo 20%, keď v exceli mu to vychádzalo. Teším sa na nejakého Sulíkovho balónika, ako mi tieto geniálne politické ťahy „lídra opozície“ vysvetlí v diskusii.

Vznikajú ale aj nové strany, napríklad Drucker má neviemjaksatovolá, a tiež neviem, či to je nejaký trójsky kôň Smeru ako kedysi Tip a Skok, alebo to ten humanoidný baset myslí vážne. Znova penetrovať politiku chce aj Mečiar s nejakou stranou, pre ktorú má byť Slovensko na prvom mieste, a tým pádom má byť úúúúplne iná ako ostané. Ale to bolo ešte v auguste, tak dúfajme, že na to medzitým zabudol. No a najnovšie ohlásil projekt praudivý víťaz prezidentských volieb Štefan H., čo znamená, že parlamentné voľby môžeme pokojne zrušiť, lebo už teraz je jasné, kto ich vy-hrá!

Danko sa opustil v parlamente a vynadal Matovičovi. A tak z „hrdo, odborne a slušne“ zostalo len hrdo, a to je dosť málo, lebo za hrdosť si dnes už ani rigorózku nekúpite. Ale Danko by mal nadávať častejšie, lebo podobne ako koktavé decko dokáže plynulo zaspievať, tak veta „Si falošný, špinavec, buzerant. Ty mne nebudeš hovoriť, že som hajzel. Ja nemám papier na hlavu ako ty,“ je asi najzrozumiteľnejšia, akú som kedy od vojvodu z Revúcej počul. Tak uvidíme, či bude pokračovať v nastolenom trende, alebo sa bude držať svojho výroku „Ja vás skúsim aj v rámci sály, aj do budúcna, od slov expresívnych poprosím vyjadrovať, aby sa v sále nediali.“

Z parlamentu odchádza poslanec Mazurek, čo je dobrá správa, lebo... no, Mazurek odchádza z parlamentu. Ale aj zlá správa, lebo ešte jeden kotlebácky alzák vypadne z parlamentu a vráti sa Cuper, a to bude sranda ako po troch litroch orešanského. Inak si pamätáte ešte, keď súd nezrušili Kotlebákov, ako hovorili, že súd potvrdil, že to nie sú neonáckovia? Tak teraz majú v strane súdom uznaného rasistu. Lebo Miňotaura odsúdili za rasistické výroky v rádiu, čo je úplne šokantné a diktatúra, cenzúra a jódová tinktúra, lebo

a) jednak Miňo iba hovoril to, čo si myslí každý „správny Slovák“,

b) v prípade, že to je trestné, tak to nehovoril on, lebo jeho obhajoba žiadala preskúmať technickú pravosť zvukového záznamu. Ktorý išiel v rádiu. Naživo. A streamoval na youtube Mazureka, ako hovorí všetky tie sračky do mikrofónu. Tiež naživo.

No veru, nie je jednoduché byť zároveň národný buditeľ, aj zbabelý zmrd. To taký Mizík to mal ľahšie. Miňo ale musí iba zaplatiť pokutu a v budúcich voľbách môže znova kandidovať, pretože tak funguje ten režim, ktorý Miňovi a ostatným parlamentným lysohlávkam tak veľmi vadí.

Mazureka sa zastal aj Fico. To by malo byť pre každého poslanca ĽSNS asi jak dostať fajku od cigánky - na pocit dobré, len chváliť sa tým asi nebudú. Malo, ale nie je, lebo ako vieme už od odvolávania Kaliňáka, tieto dve strany majú k sebe bližšie ako neonáckovia vo vírivke. Čo si ale Herr Fitzo neuvedomil, a čo mu potvrdí absolvent aspoň jedného semestra politológie, tak za prakokotské reči od hocikoho, stúpajú preferencie akurát echt prakokotom. Ale zúfalá doba si vyžaduje zúfalé riešenie a s Robom to ide od desiatich k piatim, a to teraz nemyslím promile. Najprv z neho nevďačný národ urobil bezdomovca – áno, Robo sa konečne odsťahoval z Bonaparte, ale ešte nie do nového, ale prespáva vraj na gauči na Súmračnej, len mu Erik Tomáš vždy natočí hlavu nabok, aby sa neudusil zvratkami. Vyšetrovateľ Gorily potvrdil, že hlasy na nahrávke sú autentické, takže už je jasné, prečo bol hlas podobný Ficovi tak veľmi podobný Ficovi. Ústavní sudcovia sa nevolili tajne, čo Robo ťažko niesol a ako keby to nestačilo, z čela kandidátky ho vytlačil Pelle a niekde v zákulisí sa už rozhoduje o tom, do ktorého kúta starého Roba odložia. No ale inak u Ficovcov skapal pes.

 

Zo sveta

Globálne otupjevavanie

Predstavte si, že chcete čo najviac ľudí informovať o nejakom dosť vážnom celosvetovom probléme. Ak ste videli aspoň dva katastrofické filmy, tak viete, že ak ste seriózny, informáciami nabitý, erudovaný vedec, ktorý sa problematike venuje celý život a problém aj s jeho hrozivými dôsledkami predostriete elitám, tak tie si vás vypočujú a potom... vás majú fpiči jak Blaha šampón. Zhruba toto sa deje nejakých 40 rokov vedcom, ktorí upozorňujú na problém klimatickej zmeny. Lebo ľudia nechcú fakty, štúdie, grafy, ľudia chcú emócie.

Fair enough. Takže nastúpi 16-ročné decko s Aspergerom, rozreve sa v OSN, naloží politikom, že keď nebudú okrem svojich mastných bachorov myslieť aj na také, že príroda, tak je to celé v péčku a ďalší živočíšny druh na zozname vyhubenia bude ten náš a prekvapenie! Tiež ju nikto neberie vážne, lebo je mladá / postihnutá / nič o tom nevie / dáva do toho príliš veľa emócií / ktoré sú aj tak falošné / od koho to má a vôbec, prečo neni v škole???

Pamätáte sa, keď začali minulý rok protesty proti Ficiakovi a ostatným mafiánom? A ako všetci tí „Nevolil som Fica, ale...“ riešili, koľko rokov má Šeliga, ako vyzerá Farská, kto zaplatil repráky a tribúnu a ako rýchlo sa vyrobili odznaky, len preto, aby nemuseli riešiť, ako hlboko v anále je tento štát a že je to tak trochu aj ich vina? No tak toto je celkom podobné. Takže by som tu mohol napísať, že je úplne jedno, či zmenu klímy spôsobuje človek, alebo prdy varana komodského, lebo len človek s tým môže niečo urobiť. Alebo že je úplne jedno, ktorý štát znečisťuje viac, lebo ukazovať paprčou, kto smrdí horšie si v rámci argumentácie môžeme dovoliť v materskej škole. Alebo že aj tá hnusná smradľavá Ázia by bola menej hnusná a smradľavá, keby si z nej západ neurobil továreň a smetisko v jednom. A že ekológia je džob práve pre bohaté štáty, lebo až keď nezdochýnate od hladu, tak vás bude zaujímať, či ste si dali ráno čisté trenky. A že áno, bude to stáť peniaze, a to ešte budeme radi, keď len to. A že kukajte, ktorí dezoláti hejtujú tú švédsku chuderu najviac, šak ten hnilý ananás, čo si hovorí americký prezide(me)nt by to nepochopil, ani keby mu to nakreslili kečupom na hranolky. A čo z toho, že pred tisíc rokmi bolo tiež teplo, keď vtedy tu nežilo 8 miliárd ľudí, ktorí potrebujú žrať a srať. Alebo že aj keby to bolo celé konšpirácia výrobcov hybridov a papierových slamiek (na čom by sa asi dosť namakali, keď preukázateľne za 100 rokov zvýšili teplotu na zemeguli), tak to najhoršie, čo sa v takom prípade stane bude, že budeme mať čistejší vzduch a vodu, a to len tak pre nič, za nič, no katastrófa! A tak ďalej, ale nič z toho nenapíšem, lebo o klimatickej zmene viem tak zhruba hovno. A keď o niečom viem hovno, tak by som mal mať aspoň tú slušnosť, si vypočuť tých, ktorí o tom vedia trochu viac ako hovno.

Ale to je zjavne presne to, čo sa teraz nejako nenosí. Lebo síce na to, aby sme si všimli, že prírodu drancujeme ako ešte nikdy, nám stačí prejsť sa po hociktorom slovenskom lese, a že počasiu jebe stále viac, na to tiež nepotrebujem štatistiky, ale stačí otvoriť okno. Ale viac ako počasiu jebe už len ľuďom, a tak je teraz dôležitejšie, než hocičo iné mať NÁZOR. A čím amatérskejší, insitnejší a tak celkovo prijebanejší, tým lepšie, hlavne, že bude iný ako sa hovorí „v mainstreame“. Lebo slovo „klimaskeptik“ znie honosne, lenže skepticizmus je to, keď neveríte vášmu šušlavému brilkatému kolegovi, keď vám povie, že urobil letecké skúšky na Boeing a chcete od neho dôkaz. Keď spochybňujete preukázateľné dôkazy, štatistiky a vedecké štúdie, tak to nie ste žiaden skeptik, ale obyčajný ignorantský pablb.

No aby som to ukončil, že ľudstvo nakoniec vykape, je isté. Len asi nie na choroby, katastrofy a hladomor, ale na masový nákazlivý kokotizmus. Svet nakoniec zničí zombie apokalypsa, ale taká iná, lebo namiesto žrania mozgov (väčšine ľudí v tomto smere aj tak nič nehrozí) ľudia jednoducho budú mať názor, že ešte nezomreli. Akože „pani doktorka, aká rakovina? ale prosím vás, ja na také veci neverím!“. Takže všetko je v poriadku, Zem to ešte nejakých pár miliárd rokov zvládne, či už s ľuďmi, alebo bez.

P.S.: tento článok bol napísaný na recyklovanom papieri

Slovo mesiaca*

Voľby sa blížia, a to znamená, že súťaž o to, ktorá politická strana vytiahne kokotnejší pseudoproblém, ktorý urgetne (ne)treba riešiť, je v plnom prúde. No žumpa naplnená emotívnymi chujovinami, ktoré oslovia rovnako manipulátora smrekovej guľatiny z Kysúc ako aj key account manažéra z bratislavskej reklamky, prekvapivo nie je bezodná. Migranti nás neprišli znásilniť do hláv, ktoré nám predtým odrezali, buzeranti sa neschovávajú zahrabaní v pieskoviskách, aby nám odtiaľ kradli deti a džendžerovia plieskajú všetkými svojimi pohlaviami po ksichte tak akurát Harabína.

No našťastie je tu ešte jedna téma, z ktorej sa dá (takmer doslova) vymrdať nejaký ten politický bod. A síce *interrupcie. To je úplná istotka, lebo rovnaký názor na totok nemajú snáď ani Twiinsky. A hlavne, keď to prezentujete tak, že bojujete „za život“, tak potom podľa bigotnej čiernobielej logiky každý, kto nie je za úplný zákaz interrupcií, je automaticky proti životu, a teda je za smrť. A to je ešte horšie jak si dávať kečup na langoš. No a to už potom stačí iba zvolať ovce z kostolov a nechať ich prejsť cez mesto. Takže všetko jasné, ale...

Predsa len je tu taký embryonálny zárodok pochybností, že či to dotyční myslia úprimne, lebo nám tu vyvstali nejaké tie paradoxy. V prvom rade celú túto šaškáreň na „ochranu nenarodených detí“ zorganizovala organizácia, ktorej predstavitelia majú zakázané sa rozmnožovať a v ich štruktúrach dosť absentuje jedno konkrétne pohlavie, ktorého sa táto téma celkom týka. V druhom rade, vďačne sa pridali členovia organizácie, ktorá sympatizuje s režimom, ktorý takmer úspešne vyhladil celé jedno etnikum, vrátane detí. Ale tie boli už narodené, takže asi v pohode. Tí istí slušní ľudia™, ktorí hulákajú, že máme chrániť život od počatia potom píšu na fejsbukoch, že migrantov máme topiť v mori. Alebo si ich zobrať domov, keď ich máme tak radi, zároveň ale oni doma toľko detí z detských domov zase až tak nemajú. Lebo šak v decákoch sú aj tak väčšinou cigoši, takže to je iné. No a v neposlednom rade, o čom to celé bolo, ilustruje fakt, že v parlamente boli až 4 návrhy na zákaz potratov, lebo šak zakázať potraty (inak chcelo by to disclaimer, že ochrana života sa vzťahuje na počaté deti len do okamihu narodenia, potom už máme fpiči) je síce dôležité, ale ešte dôležitejšie je ukázať tupovoličovi, ktorá politická strana ich chce zakázať lepšie.

Takže aby sme si to zhrnuli – imaginárny názor tvora, ktorý ešte nemá vyvinutý mozog, na svoju potenciálnu existenciu, je dôležitejší než názor dospelého a slobodného človeka, či chce alebo nechce tohto tvora nosiť 9 mesiacov vo svojom tele. Zase ale istú logiku to má, lebo aj tvor bez mozgu sa môže narodiť, a nielen to, ale dokonca aj prežiť celý život. A počas neho počúvať v kostole Kuffu a voliť ĽSNS.