Nie, nie je štvrtok. Áno, fakt je utorok.

 

Z domova
Zretardieva sa

 

Aula Lekárskej fakulty UK, leto 2021, promócie:

„Vážení študenti, Vaše náročné štúdium je úspešne za vami. No nech už ste si vybrali akýkoľvek lekársky odbor – či už je to experimentálna génová vakcinačná terapia, pediatrická genocída, psychosomatická onkológia, prenatálna patológia alebo geriatrická vivisekcia, vždy pamätajte na slová Hipochondrovej prísahy, ktorú práve slávnostne zložíte.

 

Aulou sa zborovo ozve:

Prisahám pri Billovi Gatesovi, architektovi depopulácie, pri Pfizerovi, Bayerovi, Merckovi a  Slovakopharme, aj pri všetkých ostatných farmafirmách a dovolávam sa ich výplaty, že túto prísahu a tieto záväzky budem podľa svojich síl a krivého svedomia poriadne dodržiavať:

Farmaceutické firmy v tomto umení si budem rovnako ctiť ako vlastných rodičov a vďačne im ponúknem všetko potrebné, ak si to vyžiada NWO. Ich obchodných zástupcov budem pokladať za vlastných bratov a keď budú chcieť robiť nepovolené experimenty na ľuďoch, vykonám ich bez nárokov na odmenu aj akékoľvek záväzky. Svojim synom aj deťom svojho učiteľa aj žiakom, ktorí sa slávnostne zaviazali touto prísahou, umožním, aby sa zúčastňovali na vraždení, nepovolených experimentoch, aj celej genocíde. Nikomu však inému. Spôsob svojho života zasvätím podľa vlastných síl a bez svedomia vraždeniu chorých a mrzačeniu zdravých. Ani prosbami sa nedám prinútiť na podanie účinného lieku, ani sám nikdy na to nedám podnet. Každej žene podám prostriedok na vyhnanie plodu. Nech vkročím do akéhokoľvek domu, vojdem tam len s úsilím ubližovať chorým aj zdravým a budem sa vyhýbať každej liečbe a pomoci. Keď pri svojej lekárskej praxi zbadám alebo vypočujem niečo, čo by malo zostať tajomstvom, o súkromnom živote ľudí, všetko vyzradím farmaceutickým firmám, no nikomu inému. Ak budem túto prísahu dodržiavať a poriadne spĺňať, nech sa mi dožičí žiť navždy v bohatstve, nech sa dožijem plných mechov krvavých petrošekelov a nech sa radujem z každého nešťastia, ktoré som spôsobil. Ak ju však poruším či poškvrním, nech sa mi stane pravý opak.“

No hej, máme 21. storočie, vďaka vedcom máme elektrické kolobežky, cez wifi ovládané vibrátory alebo sociálne siete. Cez ktoré sa združujú ľudia* (*terms and conditions may apply), ktorí v 21. storočí vôbec nežijú, ale namiesto toho majú svoju vlastnú realitu, časovo ukotvenú niekde v stredoveku. A mentálne tiež, len namiesto čarodejníc za ich posraté životy môžu vedci a lekári a namiesto fakieľ a vidiel majú megafóny a kamery. Táto ľudská smegma si reálne myslí, že lekári a vôbec všetci odborníci existujú len preto, aby im ubližovali a zabíjali ich. Svoju demenciu sa minulý týždeň dokonca rozhodli ísť demonštrovať osobne pred domovy ich „nepriateľov“, no našťastie keďže sú úplne jebnutí, tak buď netrafili správny dom, alebo správny čas, takže akurát nasrali susedov svojimi erudovanými vedeckými argumentmi ako napríklad:

„JA MÁM DETI!!! VY MÁTE DETI???
„JA SOM BOL V AFGANISTANE!!!“

„VY ZABÍJATE NAŠE DETI!!!“
„LIBERÁL SI BUDE CHRÁNIŤ LIBERÁLA!!!“

„JA SOM MYSLEL, ŽE JE DEMOKRACIA, PANI ZLATÁ!!!“

Že slušnosťou, pokojom a príčetnosťou sa dá dosiahnuť v tejto krajine oveľa menej ako krikom, agresivitou a prijebanosťou, vie asi každý, kto už potreboval vybaviť niečo napríklad na nejakom štátnom úrade. Len blbé je, že títo istí retardi si potom na druhý deň išli k lekárovi po lieky na tlak a cholesterol, kde sa predbehli v čakárni. Tí istí retardi budú na jeseň potom najviac pičovať, že prečo je zase lockdown. Tí istí retardi budú potom zaberať na jeseň miesta v nemocniciach a vďaka týmto istým retardom sa budú rušiť operácie aj pre tých, ktorí retardi nie sú. A keď to celé zase prehrmí, tak títo istí retardi budú hovoriť, že vidíte, aj tak bola tretia vlna, ja som to prežil aj bez očkovania, takže očkovanie nefunguje. A týmto retardom to nedochádza, lebo... no, sú retardi. A čo je ešte horšie, tak týmto istým retardom lezú do riti asi kompletne všetci politici, okrem Lengvarského a Čaputovej. Toto kvalitné napenené dezolatté miešajú asi všetci - od opozície, kde Fico s Kotlebom went full retard, zato Pelle chce zostať chrumkavý pre všetkých, takže jeho vyjadrenia sú rovnako jednoznačné ako jeho sexuálna orientácia, asi nejako takto: „Keby som bol ja premiérom, tak urobím také harakiri v očkovaní, že sa by sa očkovali všetci! Tou experimentálnou vakcínou, ktorá neprešla testovaním a za ktorú nikto nezodpovedá.“ Koaliční retardi sú na tom podobne, od Kollára, ktorý prirovnal neočkovaných k Židom počas holokaustu, cez Riška Balónika, ktorý sa nechal počuť, že nemôžeme ľuďom diktovať ako majú žiť, lebo asi zabudol, ako sa volá ten kolektívny orgán, ktorého je súčasťou, no aspoň si sám dal pichnúť Pfizera, taký Psygor sa nedostal ani k tomu. Radšej pre retardov objednal 2 milióny dávok Sputnika, aby ho potom títo istí retardi odmietli, lebo „šak je po záruke“. A tak natruc Psygor neuvoľní peniaze na očkovaciu kampaň. Ktorá by bola ale aj tak úplne zbytočná, lebo tí, ktorým je určená najviac, sú hluchí, slepí a jebnutí a teraz už im to vraj ani nemôžete povedať, lebo...

...slovo desaťročia

Vnucovanie (názoru)

Doba postfaktuálna sa zase posunula do ďalšej fázy. Od „každý má právo na názor!“ sme prešli k „všetky názory sú si rovnocenné!“ Tým pádom sa nikomu nezdá divné, že na TA3 diskutuje o vírusovej pandémii s virológmi Mesík, ktorý v živote medicínu nerobil, alebo výživový poradca bez atestácie Dr. Bukovský. Ktorý potom na svojom Youtube kanáli zajebe, že 86% očkovaných tehotných žien príde o dieťa a keď sa zistí, že to nie je pravda, tak povie „lol, sorry, som sa pomýlil“. Človek by si myslel, že tam by to mohlo aj skončiť, ale lúze už začína vadiť aj to, že väčšina odborníkov je za očkovanie, lebo veď to je divné, že všetci hovoria to isté. Síce keď sa 100% elektrikárov zhodne, že keď si zapojíš fázu na kolík, tak si sám dobrý kolík, alebo 100% automechanikov ti potvrdí, že zaradiť v 90-ke spiatočku je fakt zlý nápad, nikto nemá námietky. Ale pokiaľ ide o lekárov a vedu, tak niečo ako odborný konsenzus je krajne podozrivý a musia to zachraňovať kapacity ako Bukovský, ekonóm a „futurológ“ Staněk, advokát Weis alebo senilný onkológ Lakota, od ktorého sa dištancovala celá SAV-ka a ktorí síce trepú totálne kokotiny, ale je to niečo iné, ako hovoria všetci, takže je to určite prauda.

A aj vďaka týmto osobnostiam sme sa preklenuli do ďalšej fázy, a síce „VŠETKO je názor!“, čo má za následok úplne krásny spoločenský stav, v ktorom si hocijaký výklepok môže povedať hocijakú facinu, a desiatky odborníkov potom minú plno energie, času a prostriedkov na to, aby mu to faktami, argumentmi a dôkazmi vyvrátili, a je to celé úplne zbytočné, lebo propandemisti si aj tak povedia, že to je len názor, oni majú iný a odlišný vnútiť nedajú. Keby sme žili v ako-tak funkčnom svete, tak by sa tie človekohodiny strávené vyvracaním bludom hentým kreténom dávali aspoň komplet preplatiť, ale nie. My žijeme v nejakej pokrivenej realite, kde argumentácia, fakty, dáta, štatistiky a dôkazy je VNUCOVANIE. Ak by Pročko nebol v parlamente, tak by som sa nečudoval, keby každú chvíľu vybehol spoza rohu so skrytou kamerou a zakričal „je to možné?“ Lebo najnovšie už s hentou sektou nemôžeme ani nesúhlasiť, lebo veď to ubližuje ich krehkým dušičkám a potom im neostáva nič iné, len sa radikalizovať. Lebo veď keď vám niekto povie, že lekári fakt neštudovali 6 rokov, aby vás zabili, tak naozaj nemáte inú možnosť, len zablokovať celú ulicu autami a hulákať do megafónu na pediatričku, že je vrah detí. Už fakt čakám, kedy Ráž s Ďurindom zorganizujú nejaký benefičný koncert s názvom „Mi niesme žiadny dezoláty“. Lebo asi všetko, čo sa v tejto krajine urobí a neurobí, je podriadené tej najväčšej tupote. A som fakt zvedavý, kam a dokedy jej ešte budeme ustupovať. Lebo by som chcel pripomenúť kompetentným, že keď budeme cúvať pred lúzou dostatočne dlho, mohli by sme prepadnúť cez okraj plochej Zeme. A potom nebude mať kto platiť dane.

Kultúra

„Filmy“

Radšej zmeňme tému na niečo ľahšie. Pandémia zapríčinila meškanie filmových premiér, takže si konečne môžeme pozrieť to, čo sme si mohli pozrieť už minulý rok. A to je super, lebo sme zistili, že sme vôbec o nič neprišli. Tak napríklad:

Špirála: Saw neviemkoľko

Obľúbená tortúrna porno séria dostala pokračovanie rebootu spin-offu. Lebo veď čo sa dá pokaziť na filmoch o tom, akými spôsobmi sa dajú trhať ľudia na kusy? No a Špirála (ktorá vyzerá jak logo Jojky, ale toto si tam po Inkognite s Voštinárom asi nepozriete) nám ukáže, že úplne všetko. Tak napríklad casting. Existuje dosť dobrý dôvod, prečo sme Seagala nikdy nevideli hrať v romantickej komédii. Z toho istého dôvodu do Saw neobsadíte Chrisa Rocka. Oh wait. Ten tu má až dve herecké polohy, a síce buď vyzerá, že každú chvíľu vypadne z úlohy a začne sa strašne rehotať. Alebo potom má taký ksicht, ktorý má asi vyzerať vážne a drsne, no vyzerá pri tom skôr tak, ako by na scéne niečo strašne smrdelo. Čo je dosť možné, lebo Špirála je totálna sračka. No dobre, Chris Rock vôbec nevie hrať, ale aspoň mu scenáristi napísali úplne kokotnú a nesympatickú postavu a asi čakali, že sa to nejako zneguje a dopadne to dobre. Nevyšlo. Hlavná postava je akože jediný dobrý a neskorumpovaný policajt v celom policajnom zbore (preto to jediný prežije, ups... spoiler), čo vám počas filmu niekoľkokrát doslovne šplechnú do ksichtu. Čo dáva zmysel, lebo inak to nemáte ako zistiť, keďže ako detektív počas celého filmu hovno vyšetrí, no zato sa správa ako arogantný nechutný čurák. Keby hento niekto postavil vedľa Erika Kaliňáka a dal mi možnosť vybrať, ktorého prefackať, fakt by som mal serióznu dilemu. Tvorcovia sa asi inšpirovali 5D kinom a chceli, aby divák trpel rovnako ako ten týpek na konci, čo mu párajú chrbát rozjebané fľašky z millera light. Podarilo sa. Zatiaľ najhorší film v tomto roku, a to konkurencia je fakt veľká, lebo veď existuje Netflix:

 

Army of the dead

Mal to byť letný trhák a aj bol, lebo to išlo na Netflixe a keby Netflix kúpil „Mama, ožeň ma“, tak by to všetci pozerali. Od akčnej zombie člapkanice toho človek veľa nečaká, ale naplno sa tu prejavila Netflix politika, kde kreatívny proces vlastnej tvorby vyzerá asi takto:

- Čau, známy režisér, tu máš 150 miliónov, zrob nám nejaký film.

- A o čom?

- To je jedno.

- Lol k.

Ako zombie akčňák to vlastne nebolo zlé, len scenáristicky to bolo deravejšie než hlava toho zombie tigra. V podstate tu nič nedáva zmysel a všetky postavy sa správajú tak bizarne, že vlastne neviem, kto bol v tom filme zombie a kto nie. Dokonca vznikajú špekulácie, že to malo celé nejaký skrytý význam, lebo ľudia odmietajú uveriť, že to mohlo byť až také autenticky sprosté. Haha, zlaté. V každom prípade, Netflix by mohol uvoľniť nejakých ľudí, ktorí vymýšľajú filmové scenáre sekajú na nekonečné seriály, alebo ešte lepšie z tých, ktorí vymýšľajú nové kategórie na scrollovanie („Romantické filmy, v ktorých je záhradný altánok“ a „Akčné filmy, kde sa postavy počas prestrelky kryjú za otvorené dvere auta“ alebo „Horory, v ktorých sa postava pred vrahom schová do šatníka“ – haha, dostal som vás, to sú všetky) na to, aby si prečítali scenár vopred a potom zavolali Snyderovi, že „počúvaj, akože celý film hľadajú nejakú ženskú a keď ju nájdu, tak v jednom momente tam je a v druhom neni a už si na ňu nikto nespomenie, to akože čo sa s ňou stalo, či to tak malo byť?“. Ale vlastne mi tie dve hodiny celkom ubehli, takže 4/7.

 

The tomorrow war

Film presne ako Edge of tomorrow... hovoria všetci, ktorí iný film, kde sa strieľa a cestuje v čase, nevideli. Ale nevadí, v obidvoch fimoch je „tomorrow“, takže aspoň niečo. Chris Pratt, ktorého mám rád ešte z Parks & Recreation, zachraňuje svet pred emzákmi, ale bacha – ešte sa to nestalo! A to nám dáva priestor na originálne nápady plynúce z časových paradoxov, kreatívne využitie nelineárneho plynutia času alebo aspoň zaujímavú formu rozprávania. Haha, nie. Nič z toho tu nenájdete, ale čo tam nájdete,  sú všetky klišé, aké takýto film môže mať – cestovanie v čase, ktoré prestane fungovať, vtedy keď sa to najmenej hodí; naštrbený vzťah hlavného hrdinu s otcom (samozrejme sa to vyrieši); záchrana v poslednej sekunde; svet zachráni skupina úplných lúzrov; otravný vtipný černoch (ale je rok 2021, takže sa dočká aj konca filmu); málo krvi a brutality, aby si to mohli pozrieť aj deti; rodinný príslušník hlavného hrdinu, umierajúci mu v náručí; „šokujúce“ zistenie o pôvode mimozemšťanov; EMÓCIE!!!; kľúčové dejové momenty viackrát vysvetlené, aby to pochopili aj Trumpovi voliči. Čo inak neznamená, že by to bolo zlé, len je to úplne priemerné. Vlastne je to asi najpriemernejší film, aký sa dá aktuálne vidieť. A to nie je málo! 6,75/13,5