Inšpiráciu na tento článok som dostala v júni. Vonku horúco, na DM vlažná diskusia, diabolská kombinácia. Čo takto prebrať moju mozgovú bunku? Začnem rozmýšľať? Kto tomu uveril, nech si dá facku. Myslieť teda nie, ale letargicky spomínať, to by šlo. A hneď mi napadla aj zverská téma – moji ex.

Číslo 1. Miro s výzorom Travoltu. Nie toho po expirácii, s nastrelenými vlasmi a podbradkom, ale pomádového fešiho. Na rozdiel od sajrajtového sentimentu bol Miro drsňák. Vedel ma vyhodiť z auta rýchlejšie ako katapult, keď sa mi nechcelo vykladať nohy na opierky. Sériu týchto jednoduchých cvičení s opierkami a dverami som chcela ukončiť posolstvom na fejbuku s vysvetlením, aký je Miro debil a zbieraním lajkov od BFF, ale nešlo to. Jednak vtedy FB neexistoval a jednak by to znamenalo riskovať trieštivú zlomeninu ruky.

Stretla som ho pred pár rokmi. Sprievodca úspešného muža udáva, že nagelované vlasy sú in, takže Miro sa vôbec tak dramaticky nezmenil, ako som tajne dúfala a bol dokonca in. Parádne ohodený, všetky vlasy na svojom mieste, len sexi prešedivené, čo pridalo na atraktivite a žiaden podbradok, ale slušne udržiavaný skelet aj s obalom. Rozvedený, so záväzkami. Stál by za hriech. Pozeral prekvapený na mňa priestorovo výraznejšiu, ako keby videl Guns N´Roses v pôvodnej zostave aj s prepitým Axlom.

Bližším investigatívnym preverovaním som zistila: po niekoľkoročnom manželstve rozvedený na základe vyjadrení manželky o fyzickom napadnutí (zrejme nie prvom, má to ako hobby). Ale na jednu noc prudko použiteľný.

Číslo 2. Matej, motorkár (žiaden darca orgánov, keby havaroval, tak je z neho použiteľná len kreditka). Na motorke som sa nedala voziť a dodnes sa za to rozhodnutie odmeňujem rumovými pralinkami. Po tom, čo mu pri havárii motorka skončila na črevách, musel cvaknúť za túto zábavnú show kusiskom z nich. Neviem, či to urýchlilo prechod potravy jeho telom, ale je fakt, že aj po rokoch vyzerá štíhlo, čo je na zamyslenie pre fanklub diét. Stále single, vlastní firmu s motorkami (aké prekvapenie) a chodí na motorkárske zrazy. Vraj život nemá ťažký, len motorku. Novučičký Harley. Hádzal naň zamilovanejšie pohľady jak kedysi na mňa. Ale aby som mu nekrivdila, aj na mňa sa pozeral s úctou, však som tiež teraz ťažká mašina. Moje kilá mu nevadili, nemusela som ani predstierať inteligenciu. Záver: pre nás oboch minimálne na jednu noc použiteľní.

Číslo 3. Peter. Kedysi sme sa pohádali, odišiel na chatovicu s partiou a vraj tam bola zábava. Tá vygradovala tehotenským bruškom jednej účastníčky, ku ktorému sa Peter ako mladý tvorca prihlásil. Keď som ho po rokoch stretla, ukázal mi fotku, o ktorej som si myslela, že je na nej jeho dieťa v letnom tábore, ale kks bola to rodinná fotka. Bol tučný, fúzatý, bradatý, zrejme preto, aby sa mu tej detskej rote lepšie robilo Mikuláša alebo Santa Klausa. Sypal historky o deťoch jednu za druhou a vypytoval sa na moje potomstvo.

V krátkosti som mu vysvetlila, že áno, aj ja som túžila, aby som mala doma niekoho v zmenšenom formáte, niekoho, kto by ma najskôr muckal a neskôr mindžoval na všetko, čo uvarím, len to nebolo také easy. Napchala som do seba hormonálny sajrajt, revala do desiatok vankúšov, zväčšila sa a neskôr ako úspešná tehuľka som to pár mesiacov odležala v nemocnici nohami hore (ešteže som cvičila s Mirom na tých opierkach). Pri mojom rozprávaní a fotke mojej Palculienky mu zvlhli oči a mne nohavičky. Je to stále ten istý super chlap. Škoda, že vtedy odfrčal na tú chatu, kde bolo posrané ešte aj kúrenie.

Číslo 4. a číslo 5. boli také krátke známosti, že o nich ozaj len krátko. Slúžili ako vyprosťovák zo zúfalstva, ktoré sa ma zmocnilo po Petrovej svadbe. Štvorka bol fajn chlapík, akurát, že hygiena v paži. Pach typu údenáč v lete na slnečnej terase. Inak strašný pohoďák, pri nikom inom som sa už tak nenarehotala, takže účel splnil. Päťka sa mi vryla do pamäti tým, že najprv bol kurevsky zdvorilý a už po prvom coituse bol z neho drzý zmrd.

Šestku som si hodila ako pri kockách s úsmevom víťaza. Miesto venca z bobkových listov okolo krku svadobný veniec a tradá, konečne šťastne vydatá. Opisom môjho terajšieho sa zaoberať nemusíme, nie je to dôležité pre váš ďalší život. Pre môj áno, ale ten si už vyžeriem do svojho konca sama.

Lúčim sa s vami, idem si urobiť fajné mokačínko s príchuťou škorice a limetky, poriadne napenené a možno k tomu aj tú rumovú pralinku.