Nie je dôležité, ako sa volá. Manželka mu už dávno dala meno zvýrazňujúce jeho postavenie v domácnosti – napríklad tatino, ocino... Jeho oblečenie je dokonale vypraté, vyžehlené a samozrejme vonia po aviváži. Každý deň má desiatu a pribalené ovocie, aby mal vitamíny. Do práce chodí vždy načas a pred „padla“ nervózne pozerá na hodinky. Na otázku kolegov, či s nimi zájde na pivo, vždy odpovie negatívne vždy s inou, pravdepodobnou výhovorkou. Pri výročí a vianočnom večierku firmy sa vždy pýta, či sú pozvané aj manželky, a ak nie, tak väčšinou nejde, alebo príde a po krátkom čase sa vytratí. Je napätý. Jeho komunikácia je v množnom čísle – my ideme, my čakáme, my sme pozerali...

Ani neviete, kedy ste ho naposledy videli s úsmevom. Smiech ani nespomínam. To ako by mal zakázané s výstrahou – máš už svoje roky, tak sa podľa toho správaj.

Túži po športovom aute, namiesto toho má rodinné, lebo aby sa všetko zmestilo. Zásadne chodí nakupovať s manželkou, ale väčšinou len tlačí vozík a platí. O obsahu nákupných tašiek nerozhoduje. On ich len nosí.

Rád by spoznal rôzne krajiny, namiesto toho chodí rok čo rok na to isté miesto do Chorvátska, lebo veď to tam už poznáme. Privíta, ak na dovolenku idú aj iní známi, pretože si nevie predstaviť byť so svojou ženou celú dovolenku sám. Prvý večer sa opije, čo mu manželka odrbáva o hlavu celú dovolenku. Sex na dovolenke? Zabudni. Ale pritom je prísne zakázané nenápadne pozorovanie, ale aj výrazné očumovanie bikinových slečien. Ak sa náhodou pozabudne, urobí mu polovička takú scénu, že si to zapamätá do konca života. Na dovolenke chodí každé ráno pre čerstvé pečivo, vtedy ešte všetci spia. To je ale pre neho najkrajšia časť dňa, skvelý relax. Nik po ňom nehuláka, nemá požiadavky. Nájde preto prvú otvorenú kaviareň a môže si vychutnať kávu bez sprostých rečí. Alkohol nie, pretože čo ak bude nutné ísť niekde autom?  Väčšinou sa relax končí zazvonením telefónu. Kto volá je jasné.

Mimochodom, telefón. Každý deň je "strašne nenápadne" prezretý domácim špiónom, väčšinou keď je v sprche, lebo každý správny muž si berie telefón so sebou na záchod. Aj to si musel ťažko vybojovať, lebo veď ženské časopisy píšu, že keď muž chodí s telefónom na záchod, určite má milenku. Keď telefón  zazvoní, vždy nasleduje otázka: „Kto volá?“ Meno volajúceho preto radšej oznamuje pri prvom zazvonení.

Na facebooku nie je. Ak áno, tak v profile má spoločnú fotku s manželkou. Nech je hneď jasné, kto má vlastnícke práva...

Šport nepozerá, vraj ho to nebaví. Ale vy si pamätáte, že v mladosti hral futbal. Okrem toho nemá čas. Musí ísť pre decká, porozvážať, opraviť, umyť... A je možné, že večer príde svokra a to už bude úplné peklo. Ani sa nečuduje, že svokor umrel taký mladý.

Športovať by ale mal, nie je žiadúce, aby bol chorý, prípadne mŕtvy. Veď kto by sa postaral rodinu? Samozrejme je nutné vybrať adekvátny šport, najlepšie taký, kde sa nevyskytujú iné ženy.

Priateľov už nemá. Prestalo ich baviť to nekonečné čakanie na to, či dostane vychádzku.

Sex je samostatná kategória. Ale stručná. Nie je. Alebo je, keď manželka niečo potrebuje. Väčšinou sa začína pokynom „choď sa osprchovať“.

Najradšej by na všetko zabudol, ale musí si pamätať. Hlavne výročia a sviatky všetkých príbuzných. A hlavne svojej drahej polovičky. Slovo drahej nie je náhodné. Pri jej sviatkoch sa očakáva adekvátny darček. Neviete čo? Poradia vám v každom dobrom zlatníctve.

Rodina – zvláštna kategória. Jej vítaná, jeho nežiadúca. Jej matka u nich sedí každý deň, jeho rodičia sa navštevujú sporadicky.

Zdá sa vám to nereálne? Tak sa poobzerajte okolo seba, koľko takých mužov poznáte. Predtým celkom v pohode, teraz len tieň muža. Manželka každým dňom kvitne, manžel chradne. Počuli ste už o tom, že mrchy majú vždy dobrých mužov? Ale čím je to, že sa takýto muži nedokážu žene postaviť a hodiť po nej prvú vec, ktorá im príde pod ruku? Ako je vôbec možné, že žena dokáže muža dostať do takého stavu? Viete? Lebo ja nie...