Ideálne je, ak muž nejaké povolanie má. Schopnosť nájsť a udržať si prácu si ceníme. Ak muž nevie zabezpečiť ani sám seba, môže sa stať, že mu bude odopreté právo na replikáciu DNA. Naopak, ak má muž kapacitu zabezpečiť početnú rodinu, replikovať svoje DNA môže, ba až priam musí. Napríklad najslávnejší slovenský podnikateľ, polygamista a profesionálny otec Boris Kollár.

 

Človeka to až núti zamyslieť sa nad tým, či slovenské moderátorky, modelky a playmates obišla informácia o existencii antikoncepcie alebo sú vopred pripravené na obchod s Borisom – pohodové alimenty za to, že mu povijú dieťa. Každopádne to vyzerá, že sa o svoj hárem vie postarať, takže neostáva iné, len mu zatlieskať, alebo si grgnúť, pohladkať pupok a ďalej pozerať futbal. Nuž, nie každý muž je Boris Kollár, ale to vôbec nevadí, pretože nie každá žena je vypočítavá.

 

Niektorým nám stačia aj muži, ktorých neuvidíme v Smotánke. Opýtala som sa teda žien, aké mužské povolanie považujú za najpríťažlivejšie a výsledok je nasledovný.

 

Na prvom mieste sa s prehľadom umiestnil hasič. Romantika spočívajúca v heroizme hasičov pri riskovaní života v plameňoch sa snúbi s predstavou, že majú pekne vyrysované svalstvo a nemajú radi oblečenie na hornej časti tela. Moja štatistika vytvorená na základe pozerania televíznych novín bohužiaľ hovorí, že hasiči skôr zvyknú vyzerať ako fúzatí ujovia, ale v kútiku duše aj ja verím na sexy hasičov.

 

Čosi mi hovorí, že toto sú striptéri, ale čím dlhšie sa pozerám, tým viac mi to je jedno.

Čosi mi hovorí, že toto sú striptéri, ale čím dlhšie sa pozerám, tým viac mi to je jedno.

 

Na druhom mieste sa nám umiestnil muzikant a to v rôznych variáciách. Moje anketové subjekty vypichli prekvapivo huslistov a folkloristov. Folkloristov by som si ešte vedela vysvetliť – taký detviansky kroj odhaľujúci kocky na bruchu statného stredoslovenského junáka, ktorý v západe slnka stojí na Poľane a clivo hrá na fujare, môže mať na dievky silný erotizujúci účinok. Žena, ktorá je in medias res, k tejto téme hovorí: „A popritom väčšina folkloristov vyzerá ako fúzaté vrecia so slaninou,“ ale jedným dychom dodáva, že tanečníci bývajú rúči chlapci. Tanečníkov žiadna z mojich účastníčok ankety samostatne nespomenula, ale tu sa treba pristaviť. Pohybové kvality využiteľné na rôznych poliach sa im uprieť nedajú, problém je však v stereotype, že tanečník je buď teplý alebo kurevník. A od kurevníkov sa dostávame nazad k muzikantom. Do škatuľky sa nezmestia, ale ktorá žena chce poprieť, že by sa jej nepáčilo byť tou výnimočnou, ktorá bude pre niekoho dôležitejšia ako celý jeho fanklub? Teraz nehovorím o hviezdach svetového formátu ako Rytmus alebo Peter Stašák, ale napríklad aj o takých lokálnych rockeroch, ktorí v konečnom dôsledku nemusia byť bohvieaká výhra, ale predsa si prídu na svoje. Koho by bavilo odolávať? Toľko k mojej teórii, prečo sú muzikanti považovaní za nestálych. Na príťažlivosti im to však zjavne neuberá.

 



Ďalší v poradí sú lekári. Ich popularita zrejme po minulom roku trochu klesla, ale stále je to bohumilé povolanie. Romantickejšie ako malá červená čokoládová sviečka v tvare plyšového medvedíka držiaceho srdiečko, ktorá po zapálení začne hrať nežnú hudbu v Auparkovom štýle  je zachraňovať životy. Konkrétne boli spomenutí patológovia a neurochirurgovia, tí druhí s argumentom: „Mám rada mozgy.“

 

Ak vaše povolanie nevyzerá dostatočne akčne a romanticky, nesmúťte. Ženy pokladajú za príťažlivých aj remeselníkov – stolárov, umeleckých kováčov, ale napríklad aj zváračov. Napodiv, pomerne veľa hlasov dostali aj IT-čkári. Niektoré z nás priťahujú aj vedci a akademici: astronómovia, či fyzici. Netreba ich podceňovať, aj Einstein bol známy svojím sexuálnym apetítom. Ani učitelia nie sú na zahodenie, ale nič pre ženy, ktoré rady trávia voľný čas presieraním svojho života v nákupnom centre s podobnými kravami. Nezabudlo sa ani na právnikov, ekonómov, manažérov a – kukláčov, uniformy však veľmi nebodovali. Zoznam nám uzatvára jaskyniar.

 

Na záver len toľko – v konečnom dôsledku je jedno, čo robíte. Jedna z mojich respondentiek to pre vás zhrnula takto: najlepšie je, keď muž robí „niečo manuálne, čo ho fyzicky udrží vo forme bez nejakého navštevovania posilky a zároveň nebude vyschnutý a zhrbený voľakde za počítačom, aby keď príde domov z práce zjedol za hrniec halušiek/cestovín/zemiakov z mojej dielne, potom ma zvalil na gauč/posteľ/zem a mal ešte energiu na sex/ľúbostné hrátky/trtkanie.“

 

Pic by weirdworldnews