Obraz 1.

Asi 12 ročný Ondro stojí v kostole, mám dlhé vlasy a umne nimi zakrývam sluchátko z mp3ky, ktoré som si tam v polke omše pichol. Už vtedy mi to prišlo ako pičovina bez zmyslu. Prekvapivo som nebol ateista. Len mi neprišlo, že boh si potrpí na zlaté kostoly a tróny. Keď si na niečo potrpí, tak na to, aby mu colonel Sanders sedel po pravici a lifroval do neho kurací popcorn. Každopádne, v kostole ostalo ticho a cez sluchátko akosi bol počuť Kontrafakt. Dostal som zjeba a už viac som v kostole nasilu nebol.

 

Obraz 2.

Môj najlepší kamoš išiel na kresťanský tábor a predstavuje môjmu 15 ročnému ja svoju priateľku, ktorú tam stretol. Obaja mi opisovali ako si ani pusu nedajú lebo chcú byť čistí. Keby len vedel čo so mnou vyvádzala pol roka od ich rozchodu asi by sa dogrcal.

 

Obraz 3.

17 ročný sedím s mojím najlepším kamošom (furt ten istý) na kresťanských chválach, nejaký magor na mňa položil ruku, že sa ide modliť. Po vysvetlení, že mu ju radšej polámem na tri časti si to radšej rozmyslel. Tam keby ste videli, čo sa deje, ako sa ľudia hádžu o zem a kričia a chvália pána. Idem odtiaľ do preč. Kamoš ma prosí nech tomu dám ešte šancu, vraj sú aj iné. Som jebnutý ale tak čo už. Idem na ďalšie, lebo podľa neho sú tam krásne ženy (nekecal).

 

Obraz 4.

Stále 17 ročný ja som na stretku kresťanov. Už je to moje tretie, na toto som sa náležito pripravil. Na krku mám lacný plechový krížik. Zaujato počúvam ako dievča hovorí o potrebe ušetriť si panenstvo až do svadby. Prikyvujem a hovorím jej aká je múdra, že toto je tá správna cesta. Tri dni nato ju prášim na medziposchodí v paneláku. Takto tam obrobím ešte tri kým to prvej dôjde a pracem sa do pejče skôr než ma upália na hranici. Ak si myslíte, že som hajzel tak som ale zároveň aj génius lebo to fakt funguje. Let the devil in. Ja som tam prestal chodiť, jednak som už bol po prečítaní biblie maximálne neveriaci, no kamoš neprestal. Vymývali im tam mozog statočne.

 

Obraz 5.

Ja 18 ročný sa pozerám na najlepšieho kamoša ako prichádza do triedy celý v čiernom len s červenou šatkou. Hlása príchod pekla a číta z biblie. Volám jeho mamine. Vezieme ho domov. Skončí na polroka v blázinci a do konca života bude brať lieky. Ani desať rokov po tom si to neprestanem vyčítať, že som ho odtiaľ nezobral so mnou aj keď som videl, že mu to začína prejebávať. Tri dni nato stojím pred tým kostolom kam chodil na stretká a v batohu mam dva molotovove koktaily. Vylejem ich, dobre sa zajebem nakoľko sa mi ruky trasú ako koňovi gule a idem domov.

 

Obraz 6.

6 rokov neskôr na západe Tanzánie stojím v dedine kde je záškrt, lekári aj vláda na to jebú. Miniem drvivú väčšinu peňazí na očkovania pre decká a popritom sa pozerám, ako tí jebnutí ľudia dávajú z toho nič čo zarobia do kasičky v kostole. Farárko ma brand new Pathfinder. V peknej farbe musím dodať. Na odvoz liekov mi ho nepožičia. 3 krát otočíme zhnitý Civic ale je to len kvapka v mori a som bez peňazí. Nechávam im skoro všetky lieky, čo mi ešte ostali. Z domu kamoši poslali peniaze, tak aj tie tam miniem a po pár mesiacoch idem späť do Bratislavy.

 

Obraz 7.

Môj strýko môjmu 27 ročnému ja hovorí, že mi nepríde na svadbu lebo mám civilný obrad a je to proti jeho viere. Môj strýko, čo mi bol celý život vzor. Ktorý bol úspešný, precestoval kusisko sveta (mal civilnú svadbu). Začal chodiť do kostola, tam mu to totálne prejebalo, rozdal cirkvi mega veľa peňazí. Teraz má 7 deti a žijú v 4-izbáku na matracoch ako posledné socky a už sa sním nedá baviť lebo každá debata sa stočí na pojebanú vieru. 

 

Jo a kamošovi sa po rokoch a liekoch celkom darí. Teda na pomery malého mesta. Má aj priateľku, ale túto už radšej nechcem stretnúť.