Podľa môjho názoru by si každý dospelý muž mal aspoň raz za život nechať narásť bradu. Vyzerá to výnimočne, avšak zároveň to má v sebe aj veľa negatív, čiže si možno budete svoju (na tvári) oholenú podobu vážiť o niečo viac. Takže otázka je jasná, nechať si narásť bradu alebo ni? (zdravím všetkých z Lučenca)

 Hneď v prudkom úvode si dovoľujem upozorniť, že ak nemáte dostatočne kvalitný tvárový porast, či nebodaj jeho farba je tak trochu vtipná, o bradu sa nepokúšajte. Urobíte tým službu mne, pani v samoobsluhe, ako aj celému svetu. Rovnako som sa rozhodol plusy a mínusy bodovať tak trochu futbalovým spôsobom. Čiže ak máte bradu, nemusíte sa holiť. Jasné pozitívum, 1:0. Ak vám však narastie do príliš dlhých rozmerov, začne sa točiť a rovnako sa v nej môžu usídliť divé tvory hmyzovitého charakteru (ako vošky, mušky, alebo nebodaj malé vtáctvo), 1:2. Ak máte bradu a zoberiete si na ruky svoje malé dieťa, začne takmer okamžite plakať, čo manželku presvedčí, aby vám ho z rúk zobrala, 2:2. Pri outdoorovom pobyte vám veľmi rýchlo napáchne, napríklad od ohňa, či od výparov z čínskeho bistra, 2:3. Budete však vyzerať oveľa staršie, čím dokážete o to skôr upútať dievčiny s mýtickým daddy komplexom, 3:3. Nezabúdajme ale ani na to, že odteraz bude všetko jedlo chutiť s príchuťou vlasov, pretože predsa máme fúzy hneď pri ústach, 3:4. Kto chce, ten bude bez veľkej námahy vyzerať ako pravý hipster (a nepotrebujete na to ani walkman, klobúk, či iné hlúposti), čím si však nie som úplne istý, či je pozitívum alebo nie, 3,5:4,5. Ak si ešte k tomu všetkému oholíte aj hlavu, máte úspešne nakročené k tomu, aby ste vyzerali ako adept na obálku renomovaného časopisu Mladý Recidivista™, 4,5:4,5. Pretože už nemáte 29, brada vám pomôže vyzerať adekvátne svojmu veku (avšak napríklad pri mne tie štvordolárové tričká z Old Navy so všakovakými motívmi toto celé dosť negujú, ale o tom inokedy), 5,5:4,5. V brade vám pri neopatrnom jedení zavše ostane jedlo, čo pôsobí dosť odpudivo, 5,5:5,5. A na záver to najlepšie. S bradou sa pri vykonávaní aktivít na (tuším) prvej méte veľmi rýchlo stretnete s názorom na to, že picháte a ktoviečo. Ak sa vám ale túto aktivitu vykonávať nechce, môže to byť aj plus, 6:6.

 Tak to tu máte všetko hneď pospolu a môžete urobiť zodpovedné rozhodnutie, či sa vydať touto cestou alebo nie. Moja osobná túžba nechať si narásť bradu kulminuje vždy po narodení nášho dieťaťa. Teda aj pri druhej dcére som sa rozhodol tento rituál dodržať, veď prečo aj nie. Ako tak ale prešli pekné takmer tri mesiace, začínam chápať, prečo som to pri prvom pokuse vzdal. Ale vy to možno vydržíte. Dajte vedieť, ako to dopadlo.