Neviem ako vás, ale mňa osobne už vážne rozčuľujú trápne články s názvami ako: Ľudia nechcú pracovať, Tvrdá drina Slovákom nevonia, Slováci sa nechcú sťahovať za prácou, či Nevieme nájsť zamestnancov a ponúkame kráľovské platy.

Nasledovne počúvame názory našich „odborníkov“ z politiky o tom, ako musíme zamestnávať Rumunov, či Srbov (nič proti nim, of kórs). Ja si síce vyvaľujem svoje ťažko vykŕmené šunky v Blave ako zamestnanec, ale poznám kopec ľudí, ktorí zarobia prd baraní a nadrú sa jak Tri konské gaštany od Margity Figuli. Nanešťastie som si za posledné roky preskákal pár zaujímavých jobov. Teraz mám prácičku, kde nie je až taký problém zistiť, aké má kto platy v tej danej firme, a tak ma ide roztrhnúť od zúrivosti pri týchto pitchovinách!!! (3 výkričníky jak addidas)

Kríza u nás akože vypukla niekedy v 2008, slovenské firmy si museli vygoogliť, čo sa to deje a ako na to majú reagovať a vypukla rýchlo kríza i u nás. Kríza, také strašidelné slovo, každý ju mal, aj ten, čo o nej len počul, sa rýchlo tváril, že ich spoločnosť je v kríze. Všetky spoločnosti raketovo postrehli, že ich nemohlo postretnúť nič lepšie (česť výnimkám, ktoré si to skutočne odsrali). Zasadli manageri a rýchlo sa začali sekať náklady. Na čom sa najlepšie šetrí? No predsa na pracovnej sile, takže sa platy znížili, v lepšom prípade sa aspoň zmrazili, zrušili sa všetky výhody a prepustili sa zamestnanci (práca sa rozdelila medzi tých, čo ostali, viac práce za rovnaký plat, yes!).

Mladí bez skúseností, ale aj postarší so mnou určite budú súhlasiť, že už predtým boli nároky na niektoré práce „mierne“ prehnané. Požadovať 3-ročnú prax na pozíciu, ktorú zvládne aj cvičená opica, dva jazyky v práci, kde cudzí jazyk vôbec nepoužívajú, vysokú školu pomaly aj na upratovačku. Zamestnávatelia dostali do rúk až príliš veľký bič, a preto sa to i odzrkadlilo na pohovoroch, riešení problémov v zamestnaní, či pri akomkoľvek rokovaní v práci. Na všetko sa reagovalo: Nepáči sa ti? Mne tu pred bránou čaká ďalších 30 ľudí na tvoju pozíciu, ktorí to spravia lepšie a možno i lacnejšie.

Ešte aj dnes počúvam od svojich rodičov či prarodičov, ako dostávali firemné byty. Nám to znie už trošku šialene. Čože? Firemný byt? Skvelé vzťahy medzi firmou a zamestnancami? V dnešnej dobe sú zamestnanci pre svoje firmy len... rád by som povedal, že kapitál, ale sám tomu neverím. Pre väčšinu firiem sú ich zamestnanci nič, čísla, výsledky.

Vzniká nám tu moderné otroctvo, kde ľudia pracujú v neľudských podmienkach. Firmy si najmú zamestnancov cez výpalnícke nastrčené sprostredkovateľské firmy, kde si pýtajú osem a viac EUR na hodinu, ale platia im minimálku. Zamestnanci robia nadčasy, zákonník práce je len zdrap papiera, ak sa skúsiš sťažovať, skončil si a máš výpoveď. Takže na zamestnancov firmy serú už takmer osem rokov, nie sú pre nich ničím iným, len nástrojom do výrobného procesu. Platia im minimálne mzdy a keď majú šťastie, tak dačo bokom rovno na účet, aby ušetrili na odvodoch.

No konečne sa začína karta obracať. Ľudia zistili, že radšej pôjdu dopreč, ak ovládajú jazyk a sú šikovní. Iní zase odhalili, že sa im oplatí byť nezamestnaný a poberať prašulky od štátu a ak chcú, privyrobia si načierno. Stále lepšie, ako by mali otročiť niekde, kde sa zoderú a zarobia o pár EURobubákov viac, ako keď budú sedieť doma na riti.

Takže ľudia nechcú pracovať? Chcú, len nie za vaše smiešne peniaze a za takýchto podmienok.

Tvrdá drina Slovákom nevonia? Ale áno, ale nie za takúto almužnu.

Slováci sa nechcú sťahovať za prácou? Slovensko nie je až také veľké, aby sa ten kúsok za prácou neodsťahovali, ak sa im to oplatí.

Neviete nájsť zamestnancov a ponúkate kráľovské platy? Za taký plat by ani kráľov kuchár nevstal ráno z postele.

Takže moji milí, neviete si nájsť zamestnancov? Asi je načase sa pozrieť na svoju finančnú situáciu a rozhodnúť sa, či by sa predsa len nedalo dať zarobiť aj iným, ako len sebe. Možno, že sa predsa len nájde tých pár mincí pre svojich ľudí, zlepšiť im pracovné podmienky a správať sa ako človek. Potom možno nebudete musieť hľadať otrokov z ešte chudobnejších krajín.

PS – v diskusii očakávam riadny shitstorm o tom, nech si to skúsim sám a podobné blablačky. Tento výron nemal uraziť poctivých zamestnávateľov, ale len poukázať na tie trafené kačky.