Už poznáte pomaly všetkých mojich susedov, ale určite vás zaujíma, čo takú slobodnú matku vytáča do nepríčetna. Napríklad toto: https://www.postoj.sk/75910/dajte-tu-vlajku-dolu

Aby ste nemuseli čítať celé, vycucávam gro: „Sexuálna revolúcia nie je burina. Je to strom: zámerne zasadený, polievaný a pestovaný. Nie je to agregát hriechov či zlozvykov. Je to princíp, ktorý rodí zlé ovocie.

Je to princíp telesnej autonómie: sexuálne aktivity dospelých ľudí, ktorí ich vykonávajú so vzájomným súhlasom, sú ich vec a nikoho iného. Pridajme romantickú vášeň, aby sme tento princíp osladili, pridajme feminizmus na zastretie skutočnosti, že muži sú pre ženy a ženy pre mužov...

...tento strom začal rásť a ako dnes vyrástol do takej výšky, že vrhá tieň na celý západný svet. Ide o to, že tento strom musí padnúť.

...

Ten strom musí padnúť.

...

Tá vlajka musí dolu.“

 

Je môj prvý a dúfam posledný kontakt s argumentáciou náboženského fanatika proti sexuálnej inakosti (od čias, čo som tu hromžila na Kuffu). Postoj to prevzal a preložil zo zahraničného média. Kiežby sa neunúvali. Akou poruchou asi trpí človek, ktorý považuje za zlé, ak je sexuálny život osobnou vecou? Spomína aj hákový kríž, aj miliardu nezmyslov. A naznačuje, že ten strom začal už keď sa začalo tolerovať, že spolu žijú nezosobášení ľudia. Len si to predstavte! Niekto na svete mal sex s človekom, s ktorým najprv nemal svadbu. No koniec sveta. Ďalšie strašné zlo je samozrejme antikoncepcia. Potom homosexuálne vzťahy, rozvody a potraty. Ani sa neunúva vysvetľovať, čo je na tom zlé. Teda, ak za argument nepovažujeme jeho postreh o formálnom poriadku, ktorý do stvorenia vtlačila Božia múdrosť. A z úryvku cítiť, že aj romantická láska a feminizmus mu ležia v žalúdku.

Ešte jedna perla: „Mám veľký súcit s ľuďmi, ktorí sa v týchto časoch intenzívnej osamelosti chytajú rovnakopohlavného vzťahu ako nejakej poslednej nádeje.“ Zjavne korona už spôsobuje aj homosexualitu, alebo ani desiatky rokov homosexuálov otvorene prítomných a hovoriacich o svojom prežívaní mu nevysvetlilo, čo homosexualita je a stále sa bude držať svojich dogiem. Proste zatvorím oči a kričím, čo chcem vidieť, aj keď to bolo niečo úplne iné, než som reálne pred sebou mal. Dajme viac ministerských postov evanjelizujúcim veriacim!

Mám pocit, že rozumným ľuďom nemusím vysvetľovať, čo ma na tom texte tak vytáča a nerozumným by som vysvetľovala zbytočne, že z toho dýcha militantná túžba diktovať zvyšku sveta, ako majú realizovať svoju sexualitu. Preto skúsim nastaviť zrkadlo. Ako by to mohlo vyzerať, keby neveriaci písal rovnakým štýlom svoj názor na katolicizmus?

Katolícke náboženstvo nie je burina. Je to strom: zámerne zasadený, polievaný a pestovaný. Nie je to agregát pochybení či zlozvykov. Je to princíp, ktorý rodí zlé ovocie.

Je to princíp morálnej manipulácie: sexuálne aktivity dospelých ľudí, ktorí ich vykonávajú so vzájomným súhlasom, podliehajú súdu starej knihy. Pridajme úchylné rituály, aby sme tento princíp osladili, pridajme dogmatizmus na zastretie skutočnosti, že ľudia sú slobodní.

...tento strom začal rásť a ako dnes vyrástol do takej výšky, že vrhá tieň nielen na celý západný svet. Ide o to, že tento strom musí padnúť.

...

Ten strom musí padnúť.

...

Ten kríž musí dolu.“

 

No čo, spoluobčania katolíci, páčila by sa vám takáto debata? Cítite útok na svoju vieru? Obmedzovanie osobnej slobody? Cikanie na to, čo je vám sväté? Tak možno by ste s ňou v Postoji mohli prestať. Vopred ďakujem.