A je to tu! Ak ste sa nádejali, že už je pokoj, tak nie je! Opäť je tu vaša milovaná šouka!

 

Markíza ohlásila ďalšie kolo Superstar! Haleluja! (Ak sa vám zdá, že píšem podľa hesla „Koho chleba ješ, toho pieseň spievaj“, tak na to mám len jednu odpoveď: Áno!)

 

Doteraz si jasne spomínam, ako som celkom intenzívne prežíval prvý ročník SS (krásna skratka, však?). Úprimne ma zaujímalo, či vypadne Jaroš, alebo Kotuľa. A spomínam, si, ako ma pobavil jeden zo súťažiacich, keď do dotazníka napísal, že jeho obľúbenou činnosťou je dusenie mandeliniek v mikroténovom sáčku. Bol som vážne sklamaný, keď nevyhrali Šindlerovie pedo-kozy, ale spev akejsi Koščovej, ktorá bola asi tak sexi, ako separovaný zber. Ako keby na speve niekomu záležalo! Páčila sa mi Humeňanská. Tá ale hneď na začiatku zachrípla a vypadla. Škoda.

 

Priznám sa, že okrem pedokôz (ktoré sa jal ohmatávať vtedy ešte ženatý a výsostne seriózny topmanager (cap) Záhradník) si pamätám ešte jednu vec: To množstvo dementov, trubirohov a ľudí s poruchou sebavedomia, ktorí sa prihlásili. Normálne sa mi vynára ten pocit trápna. Trápna tak intenzívneho, až sa mi začali potiť slipy, akoby som tam stál sám (dovolím si tvrdiť, že môj spev by dokázal Haberu zabiť, alebo mu aspoň trvale poškodiť absolútny sluch). Nechápal som, kde sa v neforemnej mase tuku s hlasom čivavy berie tá drzosť vychádzať z klietky v rodnej Hnúšti, nieto ešte prísť pred porotu. Vravel som si: My Slováci sme neskutočný národ. Nemáme šancu. Nerozhoduje to, či niečo niekto vie, ale to, či verí, že je skvelý. A tak krajinu vedú suverénni trotli. Sme v zadku. Ani spin-off relácia Rýchla Rota (či ako sa to volalo) to u mňa nezachránila. Skôr ma naštvala tá obludná filozofia, že niekto dokáže predať ešte aj neschopnosť! Ešteže to trvalo len pár mesiacov!

 

Po skončení prvého ročníka môj záujem opadol, a registrujem len nejakého mladíka s výzorom kyslej uhorky - tuším Cmorík sa volá. A potom ešte toho magora, čo si sám dal meno herca z dánskeho anal porna - MiniMax Jason May. Viac nič. Nezaujímalo ma to. Tak prečo sa k tomu vraciam?

  

Pred pár dňami som dospel k názoru, že si musím napraviť mienku. Nie, nechcem tvrdiť, že Slováci nie sú poväčšine tupým národom - to by bolo neobhájiteľné (sila elektorátu strany Smer je príliš ťažkým protiargumentom) Ale zistil som, že debilov, ako v slovenskej Superstar, má každá krajina. A možno ešte väčších. Preto si vám dovoľujem ponúknuť to najhoršie z americkej Superstar. Úprimne ma to pobavilo, keďže to už nebol smiech cez slzy. Pri amerických tupcoch som totiž necítil hanbu za to, že s nimi zdieľam jednu krajinu.

 

 

 

 

Len mi je ľúto, že autor nezaradil do kompilácie túto Chewbaccu:

 

 

 

Celkom bizarní kreténi sa nájdu aj v arabskom svete:

 

 

 

A ešte zopár blízkych nádorov (ako vraví náš prezident, ktorý by na stopro skončil v kastingu na prezidenta v hlúpej rote).

 

 

Poliaci:

 

 

 

Srbi:

 

 

 

Bulhari:

 

 

 

Nórsky total freak:

 

 

 

a na záver originál holandský dement (až je hanba smiať sa):

 

 

 

Neviem, ako vy, ale ja mám po zhliadnutí týchto videí osviežujúci pocit, že ľudská blbosť je nádherne internacionálna a je silným pojítkom zrejme všetkých nádorov sveta.