Nie! To predsa nemôže byť pravda! Nutella nemôže byť nezdravá! Veď má na obale lieskové orechy a krčah mlieka! Ja, ako absolútne ideálny spotrebiteľ, som presvedčený o tom, že fľaška 5 kilovej nutelly, je to najzdravšie, čo môžem v špajzy mať. No teraz som sa toto na smečku dočítal: https://ekonomika.sme.sk/c/6150344/nemecky-sud-obal-nutelly-zavadza-nie-je-zdrava.html 

Som šokovaný. Nič iné mi neostáva, len upraviť svoje stravovacie návyky. Od teraz budem jesť ešte zdravšie. Gájd zdravou výživou mi budú výlučne reklamy.

nutella002 small


Na raňajky si dám zdravé Cini minnis od Nestle, ktoré chutia fantasticky, a okrem zopár zanedbateľných éčiek a malilinkého množstva cukru, obsahujú vlákninu, aby som mal pevné hovienko. (Ako ten pes v reklame). Zapijem ju zdravým ovocným multivitamínovým nektárom Tesco, ktorý obsahuje až možno 10% ovocnej šťavy a plno vitamínov, uvedených na obale. Na olovrant zvolím balený croissant CBA , ktorý vydrží čerstvý 9 mesiacov od dátumu výroby. Cítim veľký rešpekt voči vývojárom tohto produktu. Veď namiešaj ingrediencie na 9 mesiacov čerstvé pečivo! It´s a kind of magic.

Na obed si dám  Instantnú hríbikovú polievku s krutónmi, ktorú možno pripraviť iba za použitia horúcej vody a ako druhé si doprajem "Maggi dobrý hostinec", a to konkrétne„Kura na paprike“. Túto cestovinovú pochúťku uvarím rýchlo a jednoducho len na jednej panvici, stačí mi na to 5 minút. Spláchnem to vineou, ktorá takisto môže obsahovať až do 10% hroznovej šťavy a zopár lyžičiek cukru.  Ako dezert si dám Haribo gumené medvedíky, ktoré sú síce vyrobené z vyčistených ropných produktov, ale majú aj vitamín C, o ktorý mi tak ide.

Na olovrant skočím do mekáču, dám si nugetky z kuracieho mäsa. Fascinovaný penovou štruktúrou kuraciny , s úsmevom plným obdivu a úcty voči americkým vedcom, ešte  vypijem liter ľadovej Coca-coly. Veď v reklame na ňu sa hovorí, že správna matka, vie čo je pre deti najlepšie. No hlavne sa blížia vianoce. A vianoce sú Coca-cola.

Večer si doprajeme  kura. Kúpil som ho v Tescu, bolo v letáku, je z Poľska a bolo za výbornú cenu. Ani sa mi nechce veriť, ako to poľskí farmári dokázali, tak lacno kura „narásť“. Nevadí, ešte rýchlo obaľovaciu zmes na kuracie rezníky od „maggi nápady“ , ku tomu ryžu v sáčku uncle bens. Dôležité je mäsko pred obalovaním v “maggi nápady ” ešte trošíčka vyváľať v majonéze, presne podľa reklamy. Jednu fľašku majonézy mám od veľkej noci otvorenú v ľadničke. A vyzerá stále čerstvá. Vysmažím s malým množstvom tuku a podávam.

Cítim sa fantasticky, lebo mám dobrý pocit, že som nejedol nič očividne sladké a mastné, t.j. nezdravé.  Presne podľa reklám a PR.
 
Fíha, na rukách a ksichte sa mi vyhodili nejaké divné vyrážky....