Ľahké ženy dozaista celkom ujdú, hu! Majú v sebe, vyžarujú zvláštne fluidum, hu! Tak už aj tým s fluidom vyžarujúcim popri ceste sa leto skončilo a termo spoďáre sa im zídu, aby im živnosť neprechladla, napadlo mi, keď som presvišťala autom okolo známeho parkoviska kamiónov pri Slovnafte. Niektoré žienky sa v šere večera triasli, zrejme nie od vzrušenia, aj keď to by mohla byť celkom pekná pridaná hodnota. Nevidela som im do tváre, aj keď v mnohých prípadoch to bolo určite lepšie. Dobre, však nerýp, Anthrax, nie všetci majú šťastie ako bývalý najsexi zločinec sveta Jeremy Meeks, ktorého vytiahli z lochu len kvôli fešáckemu ksichtu na zverejnenej fotke FBI a teraz sa pretŕča v spoďároch Calvin Klein, z postele vyrazil svoju zákonitú starú a potetované náručie plné lásky otvoril mladej dedičke módneho impéria. Niektorí ľudia sa narodia ako celkom obyčajní, niektorí aj škaredí a nejako sa živiť musia, navyše tieto žienky ponúkajú chlapom seriózne služby, nie kontempláciu duchovnej predstavy milovanej ženy. Dostaneš, čo potrebuješ, zaplatíš, odídeš. Zdravotné prehliadky každé tri mesiace, ochranné prostriedky to istia.

Občas si poobzerám ich módne kreácie. Prekvapivo, niektoré majú vkus a outfit je primeraný povolaniu a počasiu. Iné sú dogabané, príliš výstredne oblečené, ale nájdu sa aj také, čo vyzerajú ako mestské turistky a raz som si jednu pomýlila so stopárkou. Spomaľujem a až vtedy si všimnem ksicht natretý hrubými vrstvami rôznych farebných krémikov, ktorými ženy ojebávajú bezvýsledne prírodu a prestanem brzdiť. Hodí po mne opovržlivý pohľad a ide si zapáliť cigaretu, možno bude mať na škatuľke od cigariet fotku impotenta, haha... Nie, nechcela som očumovať, sorry, dievča.

V knihe Za chlapem a tramvají neběhej – za pět minut je tu další ma pobavila autorka úvahou o tom, že prejsť od prostitúcie k politike nebude až taká veľká zmena. Keby sme chceli porovnávať politiku s bordelom, je tu určitá paralela, veď oboje je služba. To prvé služba ľudu, to druhé jeho silnejšej polovici, len s tým rozdielom, že v tej prvej inštitúcii si za to poskytovatelia nechávajú neporovnateľne viac zaplatiť.

Známi, ktorí sa vracali z dovoleniek v Amsterdame či Južnej Kórei, opisovali ponuku tamojších prostitútok ako podstatne kultúrnejšiu než naše pouličné chodkyne. Ulice známe touto službou boli plné vysvietených výkladov, v ktorých sedeli vzrušujúco oblečené mladé ženy, hrali sa s mobilmi a čakali na to, kým si ich klient vyberie. V Kórei bola v bráne každého domu s výkladom dokonca stará babizňa, ktorá dohadovala obchod, prípadne ponúkala okoloidúcich záujemcov. Takáto ponuka vo výklade je paráda, celkom ako u mäsiara, že fíha, aké pekné krátke karé, no nekúp to.

Pre veľkú časť žien budú vždy prostitútky predstavovať konkurenciu, možno ohrozenie svojich vzťahov, čo mi nie je jasné je, prečo porovnávajú službu so vzťahom a prečo prostitútkami opovrhujú. Žeby to bolo v tom, že chlap od nich nedostane to, po čom túži? V tom prípade sa nečudujem, keby ženská dostala pod stromček namiesto vytúženej kabelky z krtka papuče s brmbolcom, tak ako aj minulý a predminulý rok, tak si tiež ide krtka hľadať sama. Dokrtkovania, drahý!

V tejto súvislosti je zaujímavý fakt, že pribúda žien, ktoré vyhľadávajú sexuálne služby mužov, za posledné roky sa ich počet strojnásobil a dôvodov je vraj veľa. Hľadanie zábavy mimo partnerského vzťahu, hlavne ak má partner problém vyššie spomínaný na cigaretovej škatuľke, podnikateľky zas nemajú čas hľadať v baroch chlapa do postele, pracujú, zarábajú a zaplatia si všetko, čo potrebujú, vrátane orgazmu. V každom prípade, zatiaľ tých kšeftov nie je toľko, aby sa oplatilo otvárať nevestince s mužským osadenstvom, nakoniec, však ani termín na to ešte nemáme. Ženíchovce? Navyše, ženské sú príliš emocionálne bytosti, hrozba zamilovať sa je u nich vyššia ako u mužov, veď taká Pretty women by bola určite uveriteľnejšia somarina, keby to garde bolo opačné. Poháňané svojou emocionálnou výbavou by klientky mohli veľmi rýchlo ženíchovce vybrakovať a kde brať stále nový mužský personál?!

Zatiaľ sa muži v tejto brandži vyskytujú hlavne ako pasáci. Vídavam ich obchádzať si svoje stádo a niekedy sa vtipne zamaskujú. Stalo sa to tak pred pár rokmi práve na spomínanom slovnaftskom parkovisku kamiónov. Bolo pred Vianocami, policajti behali hore-dole a robili predvianočné upratovanie v svojich domácnostiach. Odrazu sa na parkovisku uprostred prechádzajúcich sa prostitútok objavil predavač s vianočnými stromčekmi. Namietnete, že možno bol pravý, ale v tom prípade chlapík určite netušil, na akom území predáva svoj tovar a že tu málokto zastaví auto. V každom prípade ma zaujali jeho pekné ihličnany, bolo mi jedno, či to je pasák alebo nie, tovar mal excelentný a tak som pribrzdila rovno pri ňom. Vyšla som z auta, niekoľko párov ženských očí si ma zvedavo premeriavalo. Premerala som si ich tiež a do pohľadu som vložila text, že ja vám do kšeftu neleziem, dievčatá, mňa sám život odzadu a bez lásky tak poriadne..., že som tým pádom vyššia liga a nahlas som vyriekla prianie kúpiť si vianočný stromček. Predavač na mňa tiež vyvaľoval oči, ale stromčeky predával, aspoň sa tak tváril, tak mi ho aj musel predať. Bez zveličovania môžem potvrdiť, že to bol najlepší vianočný stromček, aký sme kedy mali na našej víkendovej chalupe. Bol dlho čerstvý, neopadával, vydržal do Veľkej noci, už som chcela prehodiť vianočné gule za kraslice a každému som sa chválila, aký sme tento raz mali kurevsky dobrý stromček.

S jeseňou prichádzajú chladné dni, prší čoraz častejšie aj na tento koniec sveta. Neprekáža mi, že existujú prostitútky a nepôjdem sa s nikým hádať, či sú alebo nie sú potrebné, vyhnem sa zdvihnutým ukazovákom moralistov, aby mi nimi nevypichli oko, ktorým pozerám na svet inak. Nechce sa mi nikým opovrhovať, lebo som nechodila, v tomto prípade nešľapala v jeho topánkach a veď ani neviem, prečo sa nestali trebárs úspešnými podnikateľkami, ktoré žerú bio stravu a chlapa do postele si zaplatia, ale prostitútkami. Neviem, prečo niekto svoj život pretancuje, niekto prešľape, niekto preleží na lehátku. Nedá sa všetko vedieť. Ale vždy sa dá, keď vás niekto naserie a máte chuť ho nenávidieť a niekedy len preto, že jednoducho existuje, vyložiť si nohy na stôl...