Ako sa hovorí: “Na svete sú len dva typy ľudí. Tí, ktorí sú z Trebišova a tí, ktorí chcú byť z Trebišova.” No a ja som mal to nešťastie, že som prvá možnosť.

 

Trebišov je ako každé iné mesto na svete. Len úplne iné. Máme jednu svetelnú križovatku, ktorá funguje asi ako náš justičný systém. Mestská polícia, najzbytočnejší orgán hneď po apendixe, sa promenáduje po meste na babetách. Mladí chlapci pracujúci v odbore, o ktorom som ani netušil, že môže existovať (špedícia), sa tu vyvážajú na luxusných autách. SAD-ka stojí rovno pred krčmami. Máme najviac lekární a čínskych obchodov per capita. Najväčšou udalosťou roka je zraz jehovistov. Raz tu mal mať koncert sám veľký Rytmus. Lístky sa dali kúpiť za kultúrne preukazy. Predalo sa ich 6. Jednoducho mesto, do ktorého by ani Vilo Rozboril nevkročil. 

Ak náhodou nebudete vedieť, kde sa nachádza Trebišov, tak od hlavného mesta tejto galaxie (Bratislavy) sa nachádza približne 480 km, od hlavného mesta DPH-čkárov (Košice) približne 45 km a od modernej civilizácie tak 30 rokov. Máme dve hlavné ulice, jedno wannabe námestie, Tesco, kde to vďaka blízkosti osady vyzerá ako v Senegale, kúpalisko, na ktorom sa mení voda, iba keď príde prietrž mračien a niekoľko fasa krčiem. Napríklad jedna má jukebox. Hodíš doň 50 centov a povieš čajke za barom, čo ti má pustiť z YouTube. Alebo také klasiky, kde borovičku štamagasti vypijú ešte pred otvorením.

Trebišov asi budete poznať predovšetkým zo správ, lebo zo všetkých okolitých miest má jednoznačne najlepšie PR. Okrem toho, že sa tu raz za čas vzbúria Rómovia, že tu každý rok prepukne epidémia syfilisu, že samozvaný kráľ Zemplína Miki tu chodil robiť daňové podvody, alebo že vraj tu údajne žil Vadala (a možno tu aj prášil Troškovú!!!), je tu naozaj veľmi pekne. Ale späť k syfilisu.

Prostitúcia je v dnešnej dobre vnímaná rôznorodo. Podľa Roba to je investigatívna novinárčina, podľa Plačkovej to rozhodne nie je fajčenie gombaseckej salámy 80-tnikom, no a v Trebišove to je obchod s môžemkurvavobecnapísaťžesčiernym mäsom. Proste a jednoducho, tu na jednej lokalite postávajú dievčence, ktoré sú špinavejšie než mafiánske praktiky, ale láske sa asi medze nekladú a rozdávajú lásku a syfilis. Keby ste chceli vedieť ceny, tak fakt netuším, ale! kamarát hovoril, že sa už núkali aj za polovičku horalky alebo nedofajčenú cigu. Ono o to by ani tak nešlo, fajn, nech si každý robí srandu, že tu máme kurvy, veď aj na Paneurópskej v Bratislave ich je dosť, ale smutná časť príbehu je niekde úplne inde, o čom mnoho ľudí ani nevie.

Minulé leto som šiel po ulici za tým kamošom, keď vtom ma zastavil chlapík na najnovšej čiernej audine. Nebol som z toho až tak v prdeli, lebo také audiny tu má každý druhý, kto má tetu na daňovom, skôr ma prekvapila jeho otázka. “Počúvaj, kde sú tu tie dievčatá, s ktorými sa dá zabaviť?” Samozrejme, som dobrý človek a rád som mu poradil. Ale zostal som v nemom úžase. Tá nová A8 bola fakt kurva pekná. A možno práve vďaka týmto lacným službám si zarobil na také auto. Viete ako v tej filozofickej hádanke, že keby som prestal fajčiť...

Samozrejme tak ako celú túto nádhernú krajinu, riadi aj Trebišov jeden nie-tak-nádherný SMERák. Ja viem, že politika nie je o kráse, viď Richter, ale asi platí pravidlo, že aké mesto, taký SMERák. Takže viete asi, ako to u nás vyzerá. A aj to, že u nás nie je žiaden normálny kaderník.

Ale aby som nehovoril len o tom zlom, lebo sem nikdy neprídete (čo asi nezmenia ani nasledujúce riadky), dám aj pár pekných vecí o tomto malebnom meste. Napríklad máme nádherný mestský lesopark, najväčší v strednej Európe. Tých šťastnejších tam v noci vyfajčí transvestita Daniel. Ale to je zase na ďalší článok. Sme súčasťou tokajskej oblasti, čiže ak máš dosť pančovanej borovičky za 65 centov, odbehneš zopár kilometrov vedľa a dáš si také vínko, že keď raz ochutnáš, tak tie statné patoky nedáš už ani do gulášu. No a osobnosti, ktoré sa tu narodili? Napríklad Marek Čech. Skrachovaný futbalista, ktorý raz za rok dôjde do Trebišova na požičanom Porsche a kokotuje po meste, no presne 0 ľudí to zaujíma. A potom taký Bruno Ciberej. Moderátor takých skvostov ako Slovensko hľadá Superstar, alebo Let´s dance a majiteľ najvymakanejšieho profilu na Grindri. Ale okrem takýchto trtov sa tu narodilo aj množstvo šikovných ľudí, ktorí (zatiaľ) nie sú známi, ale verím, že o nich budete počuť a spomeniete si na Trebišov. Alebo na mňa. A ak sem náhodou zablúdite, tak sa určite ozvite!

#DajVedieťOTrebišove